Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
PR_СП_лабы_11.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
22.04.2019
Размер:
755.71 Кб
Скачать

5. Індівідуальні завдання

Відповідно до варіанта завдання розробити й налагодити програму. Вихідні дані вводяться із клавіатури й записуються в текстовий файл. Програма читає ці дані, після обробки результати також містяться у файлі.

Варіанти завдань

  1. З текстового файлу видалити кожне четверте слово. Ім'я файлу задати у вигляді аргументу командного рядка.

  2. У текстовий файл додати після кожного третього слова заданий нове слово. Ім'я файлу задати у вигляді аргументу командного рядка.

  3. У текстовому файлі видалити зайві прогалини. Ім'я файлу задати у вигляді аргументу командного рядка.

  4. У текстовому файлі є довільно розташовані російські й англійські слова. Розділити вихідний файл на два. В одному повинні знаходитися англійські слова, в іншому - росіяни. Імена файлів задавати у вигляді аргументів командного рядка.

  5. Перетворити текстовий файл таким чином, щоб кожне слово стало укладеним в круглі дужки. Ім'я файлу задати у вигляді аргументу командного рядка.

  6. З файлу, що містить відомості про студентів сформувати файл, в який входять тільки прізвища. Імена файлів задавати у вигляді аргументів командного рядка.

  7. З текстового файлу вибрати парні слова і помістити їх в інший файл. Імена файлів задавати у вигляді аргументів командного рядка.

  8. У текстовому файлі поміняти місцями перше і останнє слова. Ім'я файлу задати у вигляді аргументу командного рядка.

  9. Скопіювати байти з одного файлу в інший в зворотному порядку. Імена файлів задавати у вигляді аргументів командного рядка.

  10. Написати програму, яка додає вміст одного файлу в кінець іншого у зворотному порядку. Імена файлів задавати у вигляді аргументів командного рядка.

  11. Написати програму, яка підраховує кількість рядків у файлі, ім'я якого задається у вигляді аргументу командного рядка. Перевіряти, чи не виникають помилки при системних викликах.

  12. Написати програму, яка дописує в кінець файлу його вміст у зворотному порядку. Ім'я файлу задавати у вигляді аргументу командного рядка.

  13. Написати програму порівняння двох файлів, яка буде друкувати першу з розрізняються рядків і позицію символу, в якому вони розрізняються. Імена файлів задавати у вигляді аргументів командного рядка.

  14. Написати програму, яка копіює вміст одного файлу в іншій, видаляючи всі входження даного символу. Імена файлів і видаляється символ задавати у вигляді аргументів командного рядка.

  15. Написати програму, яка копіює вміст одного файлу в іншій, замінюючи при цьому всі багаторазові входження прогалин знаком табуляції. Імена файлів задаваті у вігляді аргументів командного рядка.

Лабораторна робота №6 Робота з каталогами та посиланнями

Мета: Оволодіння технологією використання API для роботи з каталогами й посиланнями ОС UNIX. Застосування отриманих знань для написання програм керування файлами.

Завдання для самостійної підготовки:

Вивчити:

  • організацію каталогів ОС UNIX;

  • види й властивості посилань ОС UNIX;

  • бібліотечні функції роботи з каталогами й посиланнями;

  • системні виклики роботи з каталогами й посиланнями.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]