Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Международный Туризм ДИСТАНЦ. КУРС.doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
23.04.2019
Размер:
4.08 Mб
Скачать

Питання для самоконтролю

  1. Назвіть основні сектори туристської індустрії.

  2. Що таке дерегулювання ринку авіаперевезень?

  3. Що є центрально-радіальна система авіамаршрутів? Які її переваги?

  4. Назвіть провідні авіакомпанії у світі.

  5. Які засоби розміщення туристів вам відомі? У чому полягають переваги кожного з них?

  6. Охарактеризуйте канали збуту в індустрії туризму.

  7. Які головні відмінності між класичними туроператорами і турагенствами?

  8. Які ви знаєте глобальні дистриб'юторські системи тур послуг? Розкажіть про їх діяльність.

Висновки (стисле резюме)

  1. Способи реалізації туристичних товарів та послуг можна звести до двох основних базисних типів каналів збуту: прямого та непрямого. Прямі забезпечують безпосередній взаємозв’язок виробників із споживачами. Головною ознакою є непрямого каналу є наявність посередника (посередників) у відносинах між виробником і споживачем. Турагенти виконують дві головні функції. надання інформаційних послуг та збут туристських послуг, що робляться перевізниками, об'єктами громадського харчування, засобами розміщення і іншими підприємствами індустрії туризму. Ринок турагентів має ряд характерних рис: велика кількість учасників торговельних угод та гостра конкурентна боротьба. У сфері туризму найбільш великим оптовим продавцем є туроператор. Головним напрямом його діяльності є розробка туристського продукту, розрахованого на масовий споживчий попит. Співпраця туроператорів і турагентств приносить вигоди обом сторонам.

  2. ВТО означає засіб розміщення як будь-який об'єкт, який регулярно або епізодично надає туристам місця для ночівлі. По стандартній міжнародній класифікації усі засоби розміщення підрозділяються на дві категорії - колективні і індивідуальні. До колективних відносяться готелі і аналогічні заклади, спеціалізовані заклади, інші колективні засоби розміщення. У кожному з них число місць повинне перевищувати встановлений мінімум, об'єкт розміщення повинен мати єдине керівництво, а управління їм будуватися на комерційній основі.

  3. У світі існує декілька глобальних дистриб'юторських систем тур послуг. В Україні найбільш розповсюджені:

    • "Amadeus" — провідна GDS, яка в режимі реального часу забезпечує доступ до ресурсів постачальників туристичних послуг і розподіл цих ресурсів серед турагентств 139 країн. Система надає доступ до ресурсів 751 авіакомпанії, а також 52 731 готелю, 48 компаній з прокату автомобілів, і дає змогу працювати з продуктами туроператорів, залізниць, круїзних і страхових компаній. Посідає перше місце на ринку глобальних GDS за кількістю терміналів.

    • "Galileo". У цій системі представлені авіакомпанії, готельні ланцюги, компанії і пункти з прокату автомобілів, готелі, туроператори, круїзні групи, можливе бронювання турів, квитків у театри, надання інформації про тарифи, погоду, візи, щеплення, кредитні картки та ін. Послугами "Galileo" користуються турагентства більше ніж у 107 країнах світу. Посідає перше місце за кількістю підключених до системи турагентств.

Завдання для розширеного вивчення теми розділу 3.2.(опорний конспект, від руки).

1. Сучасний стан готельної бази світу.

Список рекомендованої літератури для написання самостійної роботи дивіться наприкінці навчальних матеріалів.