Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Proektne_finansyvannya.doc.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
24.04.2019
Размер:
369.66 Кб
Скачать

Тема 5. Управління реалізацією інвестиційних проектів

Зміст та організація управління проектами. Практичні системи управління інвестиційними проектами: „основна” система, система „розширеного управління”, система „під ключ”. Організаційні структури управління проектами.

Система матеріально-технічного забезпечення інвестиційного проекту та її складові. Організаційні форми закупок як заходів спрямованих на забезпечення проектів ресурсами. Визначення потреби в матеріально-технічних ресурсах, необхідних для реалізації проекту.

Система контролю за інвестиційним проектом та її основна мета. Принципи побудови ефективної системи моніторингу реалізації інвестиційного проекту.

Види моніторингу впровадження інвестиційного проекту.

Необхідність оцінки фактичної ефективності інвестиційних проектів. Методи, що передбачають використання концепції дисконтування та ті, що її не передбачають.

Тема 6. Фінансове забезпечення інвестиційного проекту

Зміст інвестиційних ресурсів та їх форми. Принципи та методи формування інвестиційних ресурсів (самофінансування, акціонування, боргове фінансування, фінансування за рахунок дотацій, змішане фінансування.

Необхідність визначення вартості інвестиційних ресурсів та її сутність. Оцінка вартості інвестиційних ресурсів. Моделі визначення вартості капіталу від залучення боргових ресурсів, від випуску акцій, за рахунок нерозподілених прибутків. Визначення середньозваженої вартості капіталу та зваженої граничної вартості капіталу.

Значення та властивості фінансового важеля (леверіджа). Залежність між показниками рентабельності, структури капіталу, фінансового ризику і строку окупності, критерії оцінки в оптимізації структури капіталу інвестиційного проекту. Аналіз динаміки та структури джерел фінансування інвестиційних проектів

  1. Тема 7. Методи проектного фінансування

Самофінансування інвестиційних проектів та корпоративне фінансування — їх необхідність та значення.

Необхідність та зміст кредитування інвестиційних проектів. Принципи банківського кредитування. Специфічні принципи банківського кредитування.

Класифікація кредитів, що йдуть на фінансування інвестиційних проектів підприємств. Ресурси для банківського кредитування, їх особливості, склад і порядок формування.

Ціна кредиту та фактори, що її зумовлюють. Характер і спосіб сплати відсотків при банківському кредитуванні інвестиційних проектів. Нарахування відсотків за принципом “вартість плюс”. Модель цінового лідерства. Диференціація позичкового відсотку при кредитуванні інвестиційних проектів.

Роль НБУ у процесі банківського кредитування.

Зміст лізингу, об`єкти та види. Фінансовий лізинг як джерело фінансування інвестиційних проектів, його ознаки та організація. Переваги та недоліки лізингу перед банківським кредитом.

Учасники лізингових операцій, їх взаємовідносини та регулювання. Лізингові контракти, їх види, зміст та порядок укладання.

Лізингові платежі, їх призначення, види і склад. Розрахунок амортизаційних відрахувань при визначенні лізингових платежів. Порядок визначення розміру лізингового платежу. Лізинг в України, його стан, правове та організаційне забезпечення. Перспективи розвитку лізингових відносин в Україні.

Особливості та форми надання державних капітальних вкладень підприємствам, установам та організаціям. Порядок здійснення видатків на капітальне будівництво за рахунок державних капітальних вкладень та на умовах кредиту. Контроль за використанням державних капіталовкладень.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]