Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
темат.контр.роб.суд.бухгалт..doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
27.04.2019
Размер:
172.03 Кб
Скачать

МВС УКРАЇНИ

ОДЕСЬКИЙ ДЕРЖАВНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ВНУТРІШНІХ СПРАВ

КАФЕДРА ЕКОНОМІЧНОЇ БЕЗПЕКИ

ФАКУЛЬТЕТУ ПІДГОТОВКИ ФАХІВЦІВ КРИМІНАЛЬНОЇ МІЛІЦІЇ

Тематика домашніх контрольних робіт

з навчальної дисципліни

Судова бухгалтерія

для студентів заочної форми навчання інституту фінансово-економічної безпеки і права на базі повної середньої освіти

Напрям підготовки: 0304 «Право»

Спеціальність 6.030401 «Правознавство»

Освітньо-кваліфікаційний рівень бакалавр.

Підготував:

доцент кафедри економічної безпеки

факультету підготовки фахівців кримінальної міліції

кандидат юридичних наук

Шелехов А.О.

Одеса 2011 методичні вказівки для виконання домашніх контрольних робіт

Навчальний курс “Судова бухгалтерія” – це прикладна дисципліна на межі правових та економічних наук, яка вивчає та розробляє теоретичні основи застосування бухгалтерських знань у юридичній практиці, в тому числі і правоохоронній.

Вказана дисципліна в навчальному процесі спрямована на те, щоб не тільки “озброїти студентів” – майбутніх юристів необхідними знаннями в області бухгалтерського обліку, економічного аналізу, документальної ревізії, аудиту й судово-бухгалтерської експертизи, але й допомогти слідчим, прокурорам, суддям, іншим суб’єктам кримінального процесу вирішувати складні бухгалтерські та економічні питання які часто зустрічаються в їх практичній повсякденній діяльності.

Засвоєння учбового матеріалу потребує ознайомлення зі значною кількістю наукової літератури і виконання контрольної роботи, яка є засобом органічного зв`язку теоретичної і практичної частини зазначеної дисципліни та підпорядкована єдиній меті – підготувати висококваліфікованого фахівця.

Тематика контрольних робіт охоплює найважливіші розділи курсу «Судова бухгалтерія». Кожен з варіантів включає в себе шість теоретичних питань та одне практичне завдання. Перші два питання присвячені частині судової бухгалтерії, яка вивчає загальні засади бухгалтерського обліку, наступні два питання охоплюють розділ дисципліни, присвячений методиці виявлення економічних злочинів у пріоритетних галузях економіки України, останні два питання охоплюють розділ дисципліни, який присвячений методам фінансово-економічного контролю (ревізії, аудиторській перевірці, судово-бухгалтерській експертизі). Практична частина включає в себе завдання на складання запиту до відповідних державних і комерційних органів та установ з метою отримання відомостей, що використовуються для розкриття злочинів у галузі економіки.

Об’єм відповіді на кожне теоретичне питання повинен бути не менше 2-3 сторінок та не більше 5 сторінок. Практичне завдання – 1-2 сторінки.

Обсяг роботи не повинен бути меншим ніж 18 і не перевищувати 25 сторінок. Наприкінці кожного розкритого теоретичного питання бажано зробити власний обґрунтований висновок.

Вказані методичні рекомендації спрямовані на те, щоб допомогти студентам та слухачам заочної форми навчання збагатити свій досвід новими знаннями і навичками відносно застосування бухгалтерських знань у юридичній діяльності.

Завдання для виконання контрольної роботи складаються з певної кількості варіантів, що визначаються згідно першої букви прізвища слухача.

Наприклад, якщо прізвище слухача Петренко В.В. він виконує варіант 16 (П).

Викладення змісту роботи ведеться українською мовою.

Текстова частина виконується на аркушах одногатункового білого паперу формату А4 (210х297 мм). Верхнє і нижнє поля аркушу повинні складати 20 мм, ліве поле — 25 мм, праве — 10 мм.

Текст повинен бути надрукований машинописним (машинним — за допомогою комп’ютерної техніки) способом чорним кольором або написаний від руки чітким почерком чорнилами або пастою фіолетового, синього або чорного кольору. Текст розташовується на одній стороні аркуша. Висота малих літер повинна бути не менш ніж 2,5 мм.

Контрольна робота може бути виконана й в зошиті об’ємом 18 сторінок.

Якщо робота надрукована за допомогою комп’ютера, то при її виконанні

необхідно крім того дотримуватись наступних вимог:

― шрифт ..................................................Times New Roman;

― розмір ........................................................................14 пт;

― міжрядковий інтервал...........................................1,5 інт.;

― розміщення тексту ........................................... книжкове.

Нумерувати сторінки роботи необхідно арабськими цифрами, які проставляються у правому верхньому куті сторінки. На титульній сторінці, роботи номери не проставляються, але вони враховуються в загальній нумерації сторінок роботи.

В кінці роботи необхідно вказати використану літературу в алфавітному порядку, поставити власний підпис і дату виконання.

Контрольні роботи перевіряє викладач, який викладає вказаний курс. Він може змінити варіант контрольної роботи з урахуванням специфіки практичної діяльності слухача-заочника.

Оцінюється контрольна робота з урахуванням глибини викладення теоретичного матеріалу, самостійності виконання, ступеня усвідомлення теоретичних питань контрольної роботи.

Контрольна робота, що виконана не за своїм варіантом, розкриває не всі питання, не має посилань та списку використаної літератури, не зараховується.

В подібному випадку контрольна робота повинна бути виконана повторно з урахуванням зауважень рецензента.

На обкладинці нової контрольної роботи необхідно вказати «Повторно» і здати її разом із попередньою контрольною роботою.

Термін виконання контрольної роботи встановлюється навчально-методичним відділом.

Слухачі та студенти заочної форми навчання, які не здали контрольну роботу у визначений термін без поважних причин, на екзаменаційну сесію не викликаються і до заліку не допускаються.

Основні етапи написання контрольної роботи:

  • вивчення та засвоєння основного кола питань визначеного курсу, робота по збиранню та обробці джерел, необхідних для виконання контрольної роботи;

  • розкриття суті теоретичних питань, підведення підсумків по кожному питанню, формулювання власних висновків;

  • рішення практичного завдання;

  • оформлення посилань та списку використаної літератури.

Правила оформлення бібліографічних посилань.

При написанні роботи необхідно робити посилання на першоджерела, з яких використовується матеріал (цитати, числові дані і т. п.).

Існує кілька видів літературних покажчиків і відповідних їм способів оформлення посилань, зокрема:

  • Підрядковий літературний покажчик. У цьому випадку посилання на використані джерела робляться у вигляді виносок наприкінці кожної сторінки. Кожна виноска в тексті й знизу сторінки позначається цифрою або зірочкою. Підрядкові виноски позначаються лінією від основного тексту.

  • Текстовий або літературний покажчик. Тут посилання даються в тексті слідом за наведеною цитатою або будь–якими даними.

Посилання на першоджерела наводяться у кінці речення, після відповідної цитати або цифрових даних в квадратних дужках. Наприклад, [10, 14]. Це означає, що використане 10-е літературне джерело (із загального списку посилань), а 14 — це номер сторінки з якої була використана інформація.

Джерела в списку літератури потрібно розташовувати в алфавітному порядку. Відомості про джерела повинні включати: прізвище та ініціали автора, місце видання, видавництво та рік видання, кількість сторінок.

При оформленні підстрочних виносок, посилаючись на книгу, потрібно вказувати її бібліографічні дані в наступному порядку: прізвище й ініціали автора (авторів), назва книги, том, частина, розділ, місце видання, видавництво, рік видання, сторінка.

Наприклад:

1. Базась М.Ф. Теоретико-методологічні засади судово-бухгалтерської експертизи: Навч. посіб. для студ. вищ. навч. закл. – К.: МАУП, 2007. – C. 43-44.

2. Глібко В.М., Бущан О.П. Судова бухгалтерія: Підручник – К.: Юрінком Інтер, 2004. – С. 22-23.

Кількість використаної літератури має бути не менше 6 джерел. При цьому, по можливості, бажано використати найновіші видання.

Якщо при виконанні контрольної роботи у слухача виникнуть труднощі, він може звернутися за консультацією до викладачів кафедри економічної безпеки ОДУВС за адресою: м. Одеса, Сабанський провулок 4, або зателефонувати по тел. 779-49-84.

Бажаємо творчих успіхів!!!

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]