Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Equal_-policy-SKF-Ukraine_ukr.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
27.04.2019
Размер:
112.64 Кб
Скачать

6 Елементи робочого середовища, які потребують особливої уваги

До елементів робочого середовища, які потребують особливої уваги, для забезпечення рівності можливостей працівників та кандидатів на працевлаштування ми відносимо:

  • Прийом на роботу та термін працевлаштування;

  • Навчання, атестація та просування по службі;

  • Режим роботи (у тому числі поєднання професійного та сімейного життя);

Перераховані вище процеси є особливо чутливими до дискримінаційних проявів. Тому в окремих випадках до працівників та кандидатів на працевлаштування можуть звернутися з проханням надати інформацію про те чи притаманні їм ознаки, які потребують захисту. Це дасть змогу об’єктивно оцінити ефективність даної політики, знайти факти нерівності у правах та можливостях, виявити їх причини та вжити відповідні коригувальні дії.

6.1 Прийом на роботу та термін працевлаштування

АТ «СКФ Україна» (публічне) прагне забезпечити ситуацію при прийомі на роботу, коли особа не буде поставлена у завідома незручне становище діями чи вимогами, через ознаку, що потребує захисту, які не мають відношення до виконання обов’язків, згідно посадової/робочої інструкції.

Підприємство забезпечує проведення співбесід з кандидатами двома і більше уповноваженими особами, для уникнення ненавмисного упередженого ставлення.

При заповненні заявки на вакансію керівникам підрозділів заборонено висувати додаткові вимоги, які не мають відношення до виконання посадових/професійних обов’язків.

Особиста інформація, яка зазначена в анкеті або резюме, але не має відношення до посади/професії, до уваги не приймається.

Підприємство вживатиме заходів, щодо моніторингу тимчасових трудових договорів, з метою недопущення дискримінаційних ситуацій, коли з особами, що є носіями ознаки, яка потребує захисту, трудові договори підписуються на коротший строк ніж з іншими, через цю ознаку і такі дії не виправдані вимогами роботи.

6.2 Навчання, атестація та просування по службі

АТ «СКФ Україна» (публічне) вважає, що всі працівники повинні мати рівні можливості для професійного розвитку. Справедливі рішення, щодо навчань та атестацій є запорукою розвитку потенціалу людських ресурсів та ефективності роботи підприємства. Тому рішення, щодо навчань та просування по службі повинні базуватися на відповідних досягненнях працівника (а саме здібності, компетенції, навички) і за жодних обставин не повинні містити дискримінаційних проявів.

Підприємство прагне забезпечити доступність інформації для усіх працівників, кандидатів на працевлаштування, щодо існуючих вакансій, конкурсів та навчальних програм.

В АТ «СКФ Україна» (публічне) реалізується системний підхід до навчань та атестацій, який включає в себе аналіз індивідуальних потреб працівника (карти компетентності, плани індивідуального розвитку тощо).

6.3 Режим роботи (в тому числі поєднання професійного та сімейного життя)

АТ «СКФ Україна» (публічне) зобов’язується слідкувати за тим, щоб внутрішні нормативні документи підприємства, які стосуються режиму роботи, не містили елементів дискримінації і забезпечували рівність можливостей працівників та кандидатів на працевлаштування.

Підприємство гарантує, що існуючі правила внутрішнього трудового розпорядку не містять дискримінаційних проявів і надалі будуть чесно та неупереджено регламентувати трудову діяльність. Також під час запланованого перегляду посадових інструкцій працівників буде, в обов’язковому порядку, відслідковуватися неупередженість описаних в ній посадових обов’язків.

Право звернутися до Ради директорів з проханням про надання гнучкого графіку роботи мають не лише працівники, які є носіями ознаки, що потребує захисту, але й інші.

АТ «СКФ Україна» (публічне) забезпечує неупередженість при формуванні графіків-календарів робочих змін.