Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Английский язык - II семестр.docx
Скачиваний:
16
Добавлен:
28.04.2019
Размер:
2.69 Mб
Скачать

О.В. Мардаренко, М.В. Цінова

English for computer science students

О. В. Мардаренко

М. В. Цінова

Англійська мова для студентів,

Які вивчають комп’ютерні науки. Одеський національний політехнічний університет одеса

2011

ББК 81.2 Анг - 923

Р е ц е н з е н т и: кандидат філологічних наук Т.І. Борісенко (Одеський національний політехничний університет), кандидат філолгичних наук М. Кашуба (Одеський національний унівеситет ім. І.І. Мечникова )

ЗМІСТ.

Передмова 5

  1. Personal computer hardware. 7

The Passive.

  1. Input devices. 15

Uses of – ing form.

  1. Output devices. 24

Comparatives and Superlatives.

  1. Computer data processing. 32

Modal verbs.

  1. Disk drives. 44

Conditionals.

  1. Graphics and design. 52

Mixed Conditionals and Wishes.

  1. Programming. 60

Present forms.

  1. Networks. 68

Future forms.

  1. Multimedia. 76

Infinitive.

10.Internet security. 84

Past forms.

SUPPLEMENTARY PART

ADDITIONAL TEXTS FOR HOME READING AND DISCUSSIONS 94

BASIC COMPUTER TERMINOLOGY 105

ПЕРЕДМОВА

Представлений авторами учбово-методичний посібник розрахований для студентів, які навчаються за спеціальністю «Інформаційні системи та мережи», а також для широкого кола слухачів, які цікавляться цією сферою.

Посібник має практичну спрямованість і призначений допомогти студентам читати англійські тексти за спеціальністю, а також висловлювати іх думки англійською мовою. У ньому в стислій та дохідливій формі систематично представлені головні правила англійської граматики в обсязі, необхідному для вивчення мови у вищій школі.

Характерною особливостю даного посібника є те, що більша частина мовного матеріалу цілеспрямовано базуєтся на оригінальних наукових текстах з інформатики та інформаційних технологій. Спеціально відібраний вокабуляр у вправах дозволяє надати студентам не тільки міцні знання у сфері граматики, але и зосередити іх увагу на лексиці, яка найбільш часто використовується у сфері комп’ютерних технологій.

Розташування розділів навчально-методичного посібника не передбачає обов’язкової означеної послідовності вивчення граматичних явищ. Послідовність справ усередені тем бажано зберегти через те, що у кожному розділі вони розташовані за принципом наростання складності, що дозволяє викладачу використовувати посібник для роботи зі студентами пізного рівня підготовки.

Тексти допомогають систематизувати і реалізувати контроль знань, а також виявити теми, які потребують більш глибокого опрацювання.

Посібник може використовуватися як на заняттях з англійської мови, так і під час самостійної роботи.

Автори підручника сподіваються , що даний підручник допоможе студентам ефективно оволодіти знаннями з граматики англійської мови та розовине навички, необхідні для подальшої успішної професійної діяльності.

Unit 1.