Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Учебник ПДП.doc
Скачиваний:
194
Добавлен:
28.04.2019
Размер:
44.31 Mб
Скачать

Планки жорсткості

Три планки жорсткості (мал.9.3) довжиною 1,44мм призначені для придання жорсткості мішку та виготовлені з деревини хвойних порід дерев. На кожної планці шурупами закріплені п’ять скоб для ременів.

Ремені

П’ять ременів довжиною 1,75м (мал.9.3) призначені для закріплення УМНП і планок на мішку з вантажем. Ремені виготовлені зі стрічки ЛТК-44-1600 або напив льняної стрічки ПЛЛ-44-1200. На одному кінці ремені є пряжка з перемичкою.

Підвіска вантажу

Підвіска вантажу (мал.9.5) забезпечує підвішування ПДММ-47 у літаку. Підвіска виготовлена з стрічки ПЛ-44 або ПЛК-44. На кінцях підвіски є дві пряжки з зубцями для приєднання її до м’якого мішка. На середині стрічки закріплена трикутна скоба.

мал.9.4 Універсальна металева несуча підвіска (УМНП)

мал.9.5 Підвіска вантажу

1 – пряжка з зубцями; 2 – прямокутна пряжка; 3 – трикутна скоба

1 – скоби; 2 – бугеля; 3 – опорна пластина; 4 – шпінгалет; 5 – гачок з кільцем

Підготовка вантажів до десантування у ПДММ-47.

Завантажити у ПДММ-47 озброєння та боєприпаси. При укладанні вантажів в ПДММ-47 серії 3, як пакувальний матеріал можна використовувати сіно, солому, дерев’яну стружку, дрантя і т.п. Пакувальний матеріал повинен застосовуватися тільки в сухому вигляді. Густина набивання пакувального матеріалу в просторі, який прилягає безпосередньо до амортизації, повинна бути однаковою. Інакше при приземленні мішка амортизація може згорнутися убік або навіть зовсім відірватися, не виконавши свого основного призначення - запобігання пошкоджень вантажу.

Перш ніж почати укладання вантажів, м'який мішок покладіть прорізом вантажної камери вгору, а на дно, до стінок амортизації і верхнього дна камери, покладіть товстий шар пакувального матеріалу. Всі відповідальні деталі озброєння і крихкі предмети, щоб уникнути забруднення і пошкоджень оберніть дрантям.

Ручні гранати РПГ без заводської тари. Розділіть вантажну камеру двома фанерними діафрагмами на три відсіки. Гранати в кількості 70шт. (вага однієї гранати 1,1кг, загальна вага вантажу 84кг), покладіть: в перший від амортизації відсік 25 гранат рукоятками поперемінно в різний бік, розміщуючи їх в три ряди з восьми гранат по висоті. Одну гранату, що залишилася, покладіть зверху. Укладіть аналогічно в другому відсіку ще 25 гранат. В третьому відсіку розмістить в три ряди по висоті 20 гранат: в першому і другому рядах - по сім гранат, а третьому - шість гранат. Прокласти кожний ряд гранат у всіх відсіках пакувальним матеріалом.

Ручні гранати Ф-1 в ящиках (мал.9.6). В мішок можна укласти чотири ящики (80 гранат, вага одного ящика з гранатами 20кг, загальна вага вантажу 80кг), для чого на шар пакувального матеріалу покладіть два ящики на ребро впритул до амортизації, два інші ящики розмістить впритул до верхнього дна камери та заповніть вільний простір пакувальним матеріалом.

7,62-мм набої в ящиках (мал.9.7). Для укладання набоїв, упакованих в три ящики (3960шт., вага одного ящика 29кг, загальна вага вантажу 87кг), необхідно покласти на шар пакувального матеріалу, впритул до амортизації, торцевою стороною на ребро перший ящик; встановіть торцевою стороною на ребро посередині вантажної камери до лівої її сторони другий ящик; розмістити торцевою стороною на ребро до верхнього дна вантажної камери третій ящик; заповніть щільно вільний простір пакувальним матеріалом.

мал.9.6 Завантаження ручних гранат Ф-1 в ящиках

мал.9.7 Завантаження 7,62мм набоїв в ящиках

мал.9.8 Завантаження 120мм мін

мал.9.9 Завантаження 82мм мін

7,62-мм набої в металевих коробках. Набої, упаковані в десять коробок (5280шт., вага однієї коробки з набоями 10кг, загальна вага вантажу 100кг), укладіть таким чином: на товстий шар пакувального матеріалу розмістить десять коробок поперек вантажної камери і заповніть вільний простір між коробками і стінками мішка пакувальним матеріалом.

120-мм міни (мал.9.8). В мішок можна упакувати шість мін (вага одної міни 16,4кг, загальна вага вантажу 98,4кг), для чого на товстий шар пакувального матеріалу покладіть дві міни стабілізаторами впритул до амортизації; третю міну покладіть між зложеними мінами стабілізатором впритул до верхнього дна камери; між мінами уложить пакувальний матеріал, а зверху уложити аналогічно ще три міни; заряди розташувати коло бокових стінок мішка, ближче верхнього дна камери.

82-мм міни (мал.9.9). Міни із зарядами упаковують в кількості 30шт. (вага однієї міни 3,3кг, загальна вага вантажу 99кг) таким чином: розділіть вантажну камеру на три рівні відсіки двома фанерними діафрагмами; в кожному відсіку на пакувальний матеріал покладіть по десять мін в три ряди по висоті, стабілізаторами у бік амортизації; у відсіку міни покласти так, щоб в першому ряду були три міни, в другому - чотири, в третьому - три; між рядами мін прокладіть пакувальний матеріал; пачки з додатковими зарядами розташувати зверху в третьому відсіку, ближче до верхнього дна камери; вільний простір у вантажній камері щільно заповніть пакувальним матеріалом.

82-мм міномет. При упаковці міномета його складові частини розмістіть з урахуванням ваги (вага міномета 61кг, двох лотків з мінами і в'юком - 57,32кг, сумки із ЗІП і запобіжником - 7,2кг, лопати і віхи - 2 кг, загальна вага вантажу - 96,2кг) Дотримуючись такого порядку: покладіть на шар пакувального матеріалу до правої бокової стінки вантажної камери ствол з в'юком так, щоб казенник був звернений до амортизації. Розмістить поряд із стволом двоногу, при цьому сошники повинні бути звернені до амортизації, а обойма вгору. У вільний проміжок між стволом з двоногою покладіть пакувальний матеріал. Покладіть зверху впритул до амортизації плиту ручкою для перенесення у бік амортизації, на плиту покладіть сумку із ЗІП. Розташуйте в куті, коло верхнього дна камери, приціл у футлярі і закрийте в'юком лотків, зверху на них покладіть два лотки з мінами. Заповніть пакувальним матеріалом увесь вільний простір між укладеними у вантажну камеру деталями міномета. Прикріпіть банник, віху і шанцевий інструмент зовні мішка під ременями кріплення планок жорсткості.

Затягнути шнуровий устрій. Для монтажу планок жорсткості з ременями покласти їх так, щоб скоби всіх планок були на одному рівні та просмикнути у них ремені. Змонтовані планки жорсткості з ременями покласти коло мішка, так щоб трос з кільцем на дні УНМП був зі боку мішка, де розташовані вільні кінці ременів. Мішок покласти на середню планку та затягніть ремені у наступному порядку: УМНП підняти і покласти зверху м’якого мішка на зашнурований розріз вантажної камери так, щоб підвіска перекривала амортизатор на 0,1м; пропустити кінці ременів крізь пряжки та застібнути їх; розташувати дві планки жорсткості з боків мішка нижче лямки, а середню знизу та установити їх так, щоб вони не виступали більш ніж УМНП та затягнути ремені, а кінці заправити.