Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ІНДЗ 2011.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
04.05.2019
Размер:
130.56 Кб
Скачать

Задача №14

Супрун пропрацював на заводі п‘ять місяців, а потім був звільнений у зв'язку з переведенням на інше підприємство. Компенсацію за невикористану відпустку він не отримав, про що йому видали довідку при звільненні. На новому місці роботи через два місяці Супрун звернувся до власника з проханням надати йому щорічну відпустку. Проте власник відмовив Супруну у наданні відпустки, посилаючись на те, що він не пропрацював на цьому підприємстві шість місяців.

Чи правильні дії власника?

Задача №15

Громадянка Ф. залишила візок з чотиримісячною дитиною біля магазину, а сама пішла зробити покупки. За час її відсутності громадянин Т. викрав візок з дитиною (злочин, передбачений ст. 146 КК), але був затриманий патрульно-постовою службою в парку неподалеку від магазину. Під час попереднього слідства поведінка громадянина Т. була неадекватною, викликала підозру у його осудності. Постановою слідчого було призначено судово-психіатричну експертизу, якою було встановлено, що гр. Т. страждає хронічним психічним захворюванням і під час вчинення злочину не міг усвідомлювати своїх дій.

Чи підлягає громадянин Т. кримінальній відповідальності?

Який орган приймає рішення щодо визнання особи осудною чи неосудною?

Яке рішення може бути прийнято щодо громадянин. Т.?

Задача №16

Федик після закінчення навчання у вищому навчальному закладі у 2009 році був прийнятий на роботу на посаду економіста кредитного відділу ЗАТ КБ „Веста”. При оформленні трудового договору Федик подав трудову книжку з записом про те, що впродовж 2007-2009 року він працював на ТЗОВ „Ніка” на посаді помічника бухгалтера. Він повідомив, що під час навчання на ІУ-У курсах (2007-2009 р.р.) він, з дозволу декана, суміщував навчання з роботою. У відділі кадрів ЗАТ КБ „Веста” при оформленні Федика на роботі був зроблений запис про його зарахування на посаду економіста кредитного відділу ЗАТ КБ „Веста”.

Які записи, на Ваш погляд, повинні бути у трудовій книжці Федика?

Задача №17

Директор фірми “Сквайєр” гр. Б. за попередньою змовою з фінансовим директором фірми гр. Р. умисно подавали в податкові органи неправдиві відомості про фінансову діяльність фірми, умисно ухилялися від сплати податків що призвело до фактичного ненадходження до бюджету значних коштів (ст.212 КК). На попередньому слідстві вони заявили, що фінансові махінації проводила головний бухгалтер М. На допиті М. розповіла, що Б. і Р. неодноразово примушували її подавати неправдиві відомості в податкові органи, при цьому погрожували їй звільненням. На очній ставці Б., Р. з М. вони зізналися, що М. давала правдиві показання і визнали свою вину.

Кваліфікуйте дії кожного.

Задача №18

Громадянин Антонів до грудня 2006 року як інвалід ІІІ групи отримував пенсію з інвалідності від загального захворювання, нараховану з заробітку 1568 грн., і працював на фабриці. У грудні 2006 року він зазнав травми на виробництві, і його було визнано інвалідом ІІ групи внаслідок трудового каліцтва. Середньомісячний заробіток за 2 останніх роки складав 1240 грн.

З якого заробітку має бути нарахована пенсія з інвалідності від трудового каліцтва Антоніву з 1568 грн. чи з 1240 грн.?

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]