Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МЕТОДИЧКА ДО КУР.РОБ. на 11 н. р..doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
07.05.2019
Размер:
353.28 Кб
Скачать
  1. Захист курсових робіт

Виконана студентом курсова робота реєструється на кафедрі. Роботу повинен прорецензувати керівник.

У разі незадовільної оцінки курсова робота до захисту не допускається та повертається студенту на доопрацювання. Студент повинен усунути недоліки і повернути роботу для повторного рецензування. При цьому попередня рецензія обов’язково додається.

Якщо робота допущена до захисту, студент повинен ознайомитись з рецензією та підготуватися до захисту. При цьому він має підготувати відповіді на питання, згадані в рецензії та показати в роботі недоліки, виявлені рецензентом.

Захист приймає комісія у складі на менше двох викладачів кафедри. За 5-10 хвилин студентів повинен коротко викласти мету, зміст та висновки з теми проведеного дослідження, а потім відповісти на запитання комісії.

При оцінці курсової роботи беруться до уваги:

  • зміст роботи;

  • якість її виконання;

  • оформлення роботи згідно з вимогами;

  • навички студентів пов’язувати теоретичні знання з практикою господарювання;

  • повнота і точність відповідей на запитання.

Студент, який одержав на захисті незадовільного оцінку, до іспиту з операційного менеджменту не допускається.

10. Критерії оцінювання курсової роботи

Результати захисту суттєво впливають на остаточну оцінку курсової роботи. Якщо студент сумлінно підготувався до захисту, дав вичерпні відповіді на запитання, що надійшли або містяться в рецензії, остаточна оцінка курсової роботи може бути підвищена у порівнянні з попередньою. Відповідно можлива і протилежна ситуація.

Критерії, за якими курсова робота оцінюється на “відмінно ”90-100 балів:

  • робота виконана на високому теоретичному рівні, її автор глибоко інформований щодо ступеня теоретичної розробки досліджуваної проблеми, вміло орієнтується у відповідних альтернативних теоретичних підходах, має свою особисту позицію і вміє аргументовано і послідовно її викласти;

  • студент, який виконав роботу, володіє науковим економічним мисленням, вміло застосовує інструменти економічного методу, сучасні теоретичні концепції;

  • робота містить самостійні обґрунтовані висновки, міркування і цікаві пропозиції, які мають теоретичне або практичне значення;

  • робота правильно оформлена та викладена грамотною літературною мовою.

Оцінки “добре” й “задовільно” відображають ступінь відхилення курсової роботи від зазначених вимог.

Оцінку “добре” 75-89 балів одержує робота, яка відзначається високим теоретичним рівнем, повно і всебічно висвітлює питання теми.

Оцінку “ задовільно”61-74 бали одержує робота, в якій правильно і досить впевнено висвітлюються основні питання теми.

У тих випадках, коли робота не відповідає цим вимогам, вона оцінюється оцінкою “незадовільно” менше 61 бала .

Студентам, які одержали незадовільну оцінку за курсову роботу, встановлюється новий термін для її доопрацювання з подальшим захистом.

Позитивно оцінена та захищена курсова робота залишається на кафедрі. Остаточна оцінка має бути занесена в екзаменаційну відомість та залікову книжку студента.