Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Впровадження засобів фітбол аеробіки для студентів.docx
Скачиваний:
8
Добавлен:
11.06.2019
Размер:
31.45 Кб
Скачать

Висновок

На сьогодні фітбол-аеробіка - це один із найпопулярніших видів аеробіки, що є цілком обгрунтовано. По-перше, цей вид аеробіки досить простий в освоєнні, а по-друге, фітбол-аеробіка не має особливих протипоказань. Крім того, позитивною якість футболу є його широкодоступність.

Заняття фітбол-аеробікою сприяють тренуванню вестибулярного апарату, розвитку координації руху і рівноваги, а також активації моторно-вісцеральних рефлексів і позитивним чином впливає на обмін речовин в організмі.

Проблема істотного погіршення стану здоров'я і фізичної підготовленості різних контингентів населення, у тому числі дітей шкільного віку і студентської молоді, є однією з найбільш актуальних у житті сучасного суспільства.

На думку більшості фахівців, одними з головних причин цього є як несприятливі соціально-економічні та екологічні умови, так і високий рівень гіподинамії серед представників молодого покоління, недотримання ними основних принципів здорового способу життя, суттєве зниження мотивації до занять фізичною культурою і спортом (І. Ю. Карпюк, 2004; Д. Є. Воронін, 2005; С. С. Єрмаков, 2006; Д. С. Бонда).

Впровадження в систему фізичного виховання студентів таких видів фітнесу, як фітбол-аеробіка, що набула останнім часом широкого розповсюдження серед різних контингентів населення, у тому числі і студентської молоді, сприяє поліпшенню загального фізичного стану студентів і підвищенню ефективності процесу фізичного виховання у вищих навчальних закладах.

Література

1. Брюханова Н.О. Оздоровча аеробіка: Метод, вказівки / Упоряд. Брюханова Н.О. Красноярськ: ІСЦ КДТУ, 2004. 35с.

2. Сайкин Є.Г. Фітбол-аеробіка і класифікація її вправ.

3. Лисицька Т.С. Аеробіка: У 2 т. Т. 1: Частина методики / Т.С.Лісіцкая, Л.В.Сіднева - М.: Федерація аеробіки Росії, 2002. - 216 с.

4. Черненко О.Є. Підвищення фізичного стану студенток 18-19 років засобами футбол-аеробіки. Дніпропетровськ, 2012.

5. Навчальний посібник з аеробіки на м'ячах (А-бол аеробіка).-М.: Федерація аеробіки Росії, 2000.-32с.

6. Нерушенко Є.В. Фізичне виховання: аеробіка: Методичні рекомендації для студентов 1-4 курсів усіх спеціальностей / Є.В.Нерушенко. - Запоріжжя: ЗНУ. - 41с.

7. Крючек Е.С. Аеробіка: зміст і методика оздоровчих занять / Навчально-метод.посібник. М.: Терра-Спорт, Олімпія-Пресс, 2001. 64с.