Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
лаб2.docx
Скачиваний:
4
Добавлен:
07.07.2019
Размер:
34.72 Кб
Скачать

8. Синтаксис ммх команд. Як визначити, яка саме арифметика використовується у ммх інструкції?

В основному командиMMX мають наступний синтаксис:

команда [dest, src]

dest є операндом призначення. src є початковим операндом.

Більшість команд ММХ має суфікс, який вказує на дію і тип даних (s):

- US вказує на беззнакове (unsigned) насичення.

- S або SS вказує на знакове насичення. Якщо немає S або SS, використовується так звана арифметика переносу.

- B, W, D або Q вказує на тип даних. Якщо приєднані 2 букви, перша буква вказує на тип початкового операнда, а друга на тип операнда адресата.

Наприклад, paddusw MM4, meml є інструкцією MMX.

9. Які особливі ситуації генерують команди ммх?

Команди MMX не генерують ніяких арифметичних особливих ситуацій. Однак, командиMMX можуть генерувати переривання з плаваючою комою, якщо є заздалегідь незавершені особливі ситуації з плаваючою комою.

Команди MMX генерують особливі ситуації доступу до пам'яті. Процесори архітектури Intel зберігають стан MMX таким же чином, як вони зберігають і стан з плаваючою комою. Таким чином, існуючі підпрограми перемикання між задачами операційних систем немає необхідності модифікувати, щоб працювати з кодом MMX.

Кооперативні операційні системи не переключаються між задачами, поки задача не передає управління до операційної системи. Якщо операційна система не зберігає стан, додатки самі відповідальні за збереження стану з плаваючою комою або стану MMX перед тим, як задача звільняє управління.

Пріоритетні операційні системи переключаються між задачами, навіть якщо задача явно не звільняє управління. Операційна система сама зберігає і відновлює стан MMX.

Висновок: на цій лабораторній роботі я зрозумів те, як команди MMX збільшують продуктивність додатків. Був поінформований про програмну модель технології MMX - типи даних, регістри і команди. Оволодів синтаксисом команд і операцій MMX.