Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
дизайн.doc
Скачиваний:
15
Добавлен:
12.07.2019
Размер:
100.86 Кб
Скачать

3.3) Дизайн інтер'єру

Дизайн інтер'єру (Інтер'єрний дизайн) - галузь дизайну , художньо-технічна практика комбінування та інших маніпуляцій об'єктами інтер'єру з метою приведення приміщення до задоволення функціональним і естетичним запитам користувачів ( оптимізація ), зокрема підвищення ергономічності праці в приміщенні, зниження рівня колірних, формових та інших шумів, поліпшення навігації у великих приміщеннях, оптимізація маркування використовуваної меблів, розробка спеціалізованих приміщень (наприклад студія звукозапису , студія кіномонтажу , студія фотографії , аквапарк ).

http://ru.wikipedia.org/wiki/Дизайн_интерьера

3.4) Веб-дизайн

Веб-дизайн (від англ. Web design) — галузь веб-розробки і різновид дизайну, до завдання якого входить проектування призначених для користувача веб-інтерфейсів для сайтів або веб-застосунків. Веб-дизайнери проектують логічну структуру веб-сторінок, продумують найзручніші рішення подачі інформації, а так само займаються художнім оздобленням веб-проекту. В результаті перетину двох галузей людської діяльності грамотний веб-дизайнер повинен бути знайомий з останніми веб-технологіями і володіти відповідними художніми якостями.

Веб-дизайн у визначенні Дениса Бородаєва — вид графічного дизайну, направлений на розробку і оформлення об'єктів інформаційного середовища Інтернету, покликаний забезпечити їм високі споживчі властивості і естетичні якості. Подібне трактування відокремлює веб-дизайн від веб-програмування, підкреслює специфіку наочної діяльності веб-дизайнера, позиціонує веб-дизайн як вид графічного дизайну.

http://uk.wikipedia.org/wiki/Веб-дизайн

3.5) Індустріальний дизайн

У сучасної буржуазної мистецтвознавчої теорії розрізняють три види дизайнерської діяльності. Один з найпоширеніших видів, що має справу з конструюванням предметів побуту, товарів масового споживання, називають “індастріал дизайн”. Дизайн великих інженерних систем і об’єктів носить назву “інжиніринг дизайн”. А ті дизайнерські роботи, які присвячені розробці упаковки та реклами, оформлення документації і т. д., називають “графік дизайн”. Дизайн в буржуазному світі сьогодні став своєрідною системою, спеціалізованої областю діяльності, спрямованої на те, щоб сучасний робітник капіталістичного суспільства виступав додатком не тільки до машини, але і до споживчого попиту. Буржуазна дійсність породжує і культивує своєрідну конкуренцію в сфері споживання. Той чи інша людина в капіталістичному суспільстві часто вирішує придбати певну річ лише тому, що так роблять інші люди, яким він довіряє, і не тому, що це престижно. Буржуазний обиватель мислить згідно трафаретам: “я як інші”, “я не гірше за інших”. Ось чому реакція буржуазного масового споживача не є випадковою але відношенню до поведінки “інших”. Його сприйняття і потреби є дзеркало взаємодій і взаємних орієнтації між усіма членами буржуазного суспільства. Регулювання попиту в сучасній буржуазному суспільстві перетворилося сьогодні в обширну галузь економічної діяльності. Ця галузь охоплює величезну систему засобів інформації і реклами, промисловості і торгівлі, прикладних досліджень та професійного навчання. І вся діяльність цієї величезної машини фактично направлена на одне – продаж товарів, а якщо говорити більш точно – на управління тими, хто купує товари. Відомо, що різні потреби залежать не тільки від матеріальних умов, але й від суспільного ладу і духовного світу людей. Ось чому в капіталістичному суспільстві всіляко намагаються виховати, прищепити споживчу психологію і в цьому плані досягають чималого успіху.

http://nestroy.net.ua/industrialnij-dizajn/