Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Golovne_menyu_sistemi.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
18.07.2019
Размер:
119.81 Кб
Скачать

3)Форматування текстових докуметів в текстовому процесорі Microsoft Office word

Рядок меню містить імена груп команд, що об'єднані за функціональною ознакою. Вибір режиму з рядка меню відкриває відповідне підменю, а вибір певної опції у ньому забезпечує доступ до меню більш низького рівня. Така система вкладених меню складає основу інтерфейсу текстового процесора. Команди меню обираються, за допомогою миші, клавіш керування курсором або комбінацією клавіш.

Рядок стану (статусу) містить ім'я документу, що редагується, і визначає положення курсору у цьому документі. У рядку вводиться довідкова інформація.

Рядок підказки містить інформацію про можливі дії користувача у поточний момент.

Робоче поле – це простір на екрані дисплею для створення документу і роботи з ним. Максимальний розмір робочого поля визначається стандартними параметрами монітору і складає 25 рядків по 80 знаків кожна.

Координатна лінійка визначає межі документу і позиції табуляції. Розрізняють вертикальну і горизонтальну лінійки. За замовчуванням координатна лінійка градуйована у сантиметрах. Нульова точка координатної лінійки вирівняна по першому абзацу тексту.

Лінійка прокрутки служить для переміщення тексту документу у робочому полі вікна. Лінійка, що забезпечує вертикальне переміщення тексту, називається вертикальною лінійкою прокрутки, а горизонтальне переміщення – горизонтальною лінійкою прокрутки.

Курсор – коротка, як правило, миготлива лінія, показує позицію робочого поля, у яку буде розміщено видимий символ або елемент тексту. Керування інтерфейсом здійснюється за допомогою клавіатури і миші.

Індикатори – знаки або символи, що відображають відповідні режими роботи програми або комп'ютера. Індикатори у рядку стану – це символи або службові (ключові) слова, що відображають режими роботи програми. Індикатори на клавіатурі відображають режим роботи перемикачів і клавіатури, їх три: NumLock, CapsLock, ScrollLock.

4)Робота з таблицями і зображеннями у текстових док. У текстовому процесорі Microsoft Office word

У процесорі Word передбачено два варіанти додавання таблиць у документ: створення порожньої таблиці, яка надалі заповнюється даними, і перетворення на таблицю вже існуючого тексту.

Таблиця-це сукупність рядків і стовпчиків у одному цілому. У самій таблиці можна розмістити текст,малюнки, формули або легкі програми створені операторами(іф програмування), таблиці регулюються за розмірами і кількістю «клітинок».

Зображення ж регулюються за розміром та місцеположенням, положення по відношенню до тексту та інше…

Більшість дій для налаштування і роботи виконуються за допомогою контекстного меню

5) Розробка слайдової презентації у Microsoft Office PowerPoint

Презентацію в Microsoft Power Point можна створити декількома способами. Наприклад, скористатися майстром автозмісту, який на основі отриманих відповідей створює презентацію необхідного змісту і дизайну. Крім того, можна створити презентацію на основі шаблону, що визначає дизайн (але не зміст) презентації. І нарешті, можна почати з імпорту структури презентації з іншого застосування або з порожньої презентації, що не має ні змісту, ні дизайну. Для створення презентації необхідно вибрати в меню Файл команду Створити і перейти на вкладку Загальні. Майстер автозмісту запрошує основні відомості про презентацію. При кожному клацанні на кнопці далі майстер отримує частину потрібної йому інформації наступного типу.

  • Вид презентації. У Power Point існує декілька вбудованих типів і тем презентацій, таких як Учбовий курс, Диплом, Бізнес-план тощо.

  • Спосіб пред'явлення і Формат видачі. Тут указується як планується використовувати презентацію, наприклад провести презентацію на екрані або в Internet або роздрукувати у вигляді рекламних проспектів.

  • Параметри презентації. Запрошується інформація для титульного слайду, відстежується дата останнього оновлення тощо.

Шаблони оформлення — це заздалегідь задані розмітки і оформлення презентацій, в які розробники вставляють свій матеріал. Нова презентація дозволяє створити презентацію за допомогою порожніх слайдів, вибраних з області Розмітка слайду. При необхідності додати новий слайд виберіть команду Створити слайд меню Вставка.

Презентація може містити звукові або анімаційні ефекти, автоматично змінювати слайди.

У Power Point можно побудувати схему або інший макет.

Для полегшення розробки презентацій у програмі існують збережені шаблони із гнучким спектром персональних налаштувань.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]