Добавил:
dipplus.com.ua Написание контрольных, курсовых, дипломных работ, выполнение задач, тестов, бизнес-планов Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Бюджетування інвестиційних проектів 6508_1.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
19.07.2019
Размер:
330.24 Кб
Скачать

Модульне завдання

Модульне завдання виконують студенти денної та заочної форми навчання. Виконання модульних завдань передбачають використання матеріалів, отриманих з навчально-методичної літератури, періодичних видань та інших джерел. Викладачем доводиться графік виконання модульних завдань, при порушенні якого без поважних причин студент позбавляється половини балів за кожне таке завдання.

Модульне завдання включає наступні завдання:

  1. Опрацювання інформації щодо зміту та структури бізнес-плану інвестиційного проекту. Аналіз основних розділів бізнес-плану. Підготовка індивідуального бізнес-плану (напрям обирається самостійно студентом і узгоджується із викладачем).

  2. Вивчити складові та структуру окремих видів бюджетів, що склдаються в процесі бюджетування інвестиційних проектів. Розробка окремих видів бюджетів по інвестиційному проекту згідно розробленого бізнес плану. Формування зведеного інвестиційного бюджету для інвестиційного проекту.

  3. Розробка моделі впровадження інвестиційного проекту в середовищі Excel із використанням базових знань основ роботи та моделювання в середовищі Excel.

1. Підготовка індивідуального завдання. Для студентів денної та заочної форми навчання індивідуальне завдання виконується відповідно до вимог даної Робочої програми за тематикою та напрямом узгодженим із викладачем. Індивідуальне завдання склдається з 2- розділів, кожен з яких відображає основні складові процесу бюджетування інвестиційних проектів.

Кожен з розділів індивідуального завдання готується на основі обраного та узгодженого на установчій сесії інвестиційного проекту для кожного студента окремо.

Розділ 1. Завдання по Бізнес-плану проекту.

  1. Резюме проекту.

  2. Бюджет продаж.

  3. Бюджет оплати праці.

  4. Бюджет прямих витрат на виробництво.

  5. Бюджет витрат (зведений).

  6. Податковий бюджет.

  7. Розробка схем фінансування проекту із використанням банківського кредиту (комісійні 0,5 % щомісяця від суми кредиту, схема стандартна)

  8. Розрахунок ефективності проекту.

Всі бюджети з розрахунку на 1-й рік (помісячно) та на 5 років (кожен рік окремо).

Розділ 2. Завдання по Плану впровадження проекту:

  1. Резюме проекту;

  2. Організаційна структура проекту.

  3. Порядок робіт + графік передування.

  4. Двоспрямована матриця проекту.

  5. Витрати по роботам.

  6. Діаграма Ганта (календарний план із врахуванням вихідних і святкових).

  7. Ресурсна діаграма (рівномірний розподіл витрат по впровадженню проекту, контрактний розподіл витрат по впровадженню проекту).

  8. Ресурсна стовпчикова діаграма (контрактний розподіл витрат).

  9. Бананоподібна крива.

  1. Аналітичний огляд наукових публікацій. Виконується на матеріалах опублікованих фахових статей з дисципліни в українських періодичних виданнях. Студенти можуть аналізувати 3-5 статей з дисципліни.

3. Аналітичний звіт власних наукових досліджень прикладного характеру. Виконується на матеріалах опублікованих фахових статей з дисципліни в періодичних виданнях та на основі аналізу статистичних джерел. Студенти можуть підготувати звіт обсягом до 10 стор..