Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Мод-рейтинг.оц_нювання (рекреац. практика).doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
11.08.2019
Размер:
103.94 Кб
Скачать

6

Національний авіаційний університет

ПОЛОЖЕННЯ

про рейтингову систему оцінювання рівня

набуття практичних вмінь та навичок

з рекреаційної навчальної практики

для студентів спеціальності 6.140103 «Туризм»

Інститут Міжнародних відносин

Семестр: 4

Укладач: доцент Уварова Г.Ш.

Положення обговорено на засіданні кафедри

Протокол № 2 від 2 березня 2011 р.

Завідувач кафедри _____________________________ Г. Балабанов

Згоден

Директор ІМВ _________________________________А. Фоменко

Загальна характеристика навчальної практики:

Тривалість практики: 108 год. Курс: 2

Семестр: 4

Диференційований залік

Кількість модулів по семестрах: 4 семестр - 1 модуль

1.Розподіл рейтингових балів та терміни проведення модульного контролю

Кредитно-модульна система - це модель організації навчального процесу, яка ґрунтується на поєднанні двох складових: модульної технології навчання та кредитів (залікових одиниць) і охоплює зміст, форми та засоби навчального процесу, форми контролю якості знань та вмінь і навчальної діяльності студента в процесі аудиторної та самостійної роботи. Кредитно-модульна система має за мету поставити студента перед необхідністю регулярної практичної роботи протягом усього часу проходження виробничої практики з розрахунком на майбутній професійний успіх.

Навчальний модуль - це логічно завершена, відносно самостійна, цілісна частина навчального курсу, сукупність теоретичних та практичних завдань відповідного змісту та структури з розробленою системою навчально-методичного та індивідуально-технологічного забезпечення, необхідним компонентом якого є відповідні форми рейтингового контролю.

Кредит (залікова одиниця) - це уніфікована одиниця виміру виконаної студентом аудиторної та самостійної роботи (навчального навантаження), що відповідає 36 годинам робочого часу.

Розподіл рейтингових балів відповідно до визначених модулів та терміни проведення модульного контролю по тижнях практики представлені у табл. 1.

Таблиця 1 Розподіл рейтингових балів

по модулям та терміни проведення модульного контролю

Модуль

Максимальна

поточна модульна

рейтингова

оцінка у балах

Максимальна оцінка у балах

за підготовку звіту та його

захист

захист

Тиждень проведення модульного

контролю

Максимальна

кількість

балів

Модуль 1

76

14

третій

88

Усього

88

2.Рейтингова система оцінювання складових модуля

Поточна модульна рейтингова оцінка складається з балів, які студент отримує за певну діяльність на практиці протягом засвоєння даного модуля - виконання та захист завдань, зазначених в табл. 2.

Оцінювання окремих видів завдань, що виконуються під час навчальної рекреаційної практики, здійснюється у балах відповідно до табл.2.

Таблиця 2 Оцінювання окремих видів практичних завдань

Зміст модулю

Максимальна кількість балів

Вид та номер завдання

1. Ознайомлення з програмою практики, складання та узгодження з керівником план-графіку її проходження, отримання індивідуальних завдань.

індивідуальних завдань

Вивчення правил охорони праці та пожежної безпеки. Структура підприємства - завдання №1

5

2. Проходження інструктажу з охорони праці.

5

3. Ознайомлення з місцем розташування баз практики, складання на основі інформаційних джерел списку рекреаційних установ і організацій району практики ( м. Києва та його околиць, областей України, територій інших держав).

списку туристичних установ і організацій Києва знайомлення з місцем розташування баз практики, складання на основі літературних джерел (Інтернету) списку туристичних установ і організацій Києва

12

4. Участь в екскурсіях на базах практики, рекреаційних територіях, ознайомлення з характером роботи рекреаційних закладів, специфікою ТРС. Участь в одноденному спортивному поході

20

5. Самостійна робота студента з виконання індивідуальних завдань.

20

6. Заповнення щоденників з практики, аналіз попередніх результатів та корекція зібраних матеріалів.

12

7. Оформлення та захист звіту про практику.

14

Усього за модулем

88

Диференційований залік

12

Усього за практику

100

Виконаний вид роботи зараховується студенту, якщо він одержав за нього позитивну оцінку за національною шкалою відповідно до табл. 3.

Таблиця З

Відповідність рейтингових оцінок за окремі види робіт на практиці

Оцінки в балах

Оцінка за

національною

шкалою

Виконання та захист

завдань

№1, №2

Виконання та захист

завдань

№ 3, № 6

Виконання

та захист

завдань

№4, № 5

Виконання та захист звіту (завдання

№ 7)

5

11-12

18-20

13-14

Відмінно

4

9-10

15-17

11- 12

Добре

3

7-8

12-14

8-10

Задовільно

менше 3

менше 7

менше 12

менше 8

Незадовільно

Увага! Якщо студент виконав завдання з навчальної практики з порушенням встановлених термінів, то наявність позитивних (за національною шкалою) рейтингових оцінок за окремі види робіт та позитивної оцінки за підготовку звіту не гарантує, що його підсумкова модульна рейтингова оцінка буде позитивною.

В цьому випадку студент повинен виконати додаткове індивідуальне завдання за узгодженою з викладачем темою і захистити його з позитивною (за національною шкалою) оцінкою (табл. 3), яка додається до поточної модульної рейтингової оцінки. Якщо студент виконав та захистив завдання поза встановлений термін з неповажних причин, то максимальна величина рейтингової оцінки в балах, яку може отримати студент за результатами захисту, дорівнює „4” - за завдання №1 і №2; „10” - за завдання №3 і №6; „17” - за завдання №4 і №5; „12” - за завдання №7 (що відповідає оцінці "добре" за національною шкалою), тобто зменшується на один - два бали у порівнянні з наведеною у табл. 3.

Сума рейтингових оцінок, отриманих студентом за окремі види виконаних завдань, становить поточну модульну рейтингову оцінку, яка заноситься до відомості модульного контролю.

Якщо студент успішно (з позитивними за національною шкалою оцінками) виконав передбачені в модулі всі види роботи, то він допускається до захисту звіту (модульного контролю).

Модульний контроль здійснюється шляхом захисту студентом звіту з виконаних завдань в комісії, яку очолює завідувач кафедри в присутності керівника практики від університету. До складу комісії можна залучати представників рекреаційних установ.

Контрольна модульна рейтингова оцінка визначається (в балах та за національною шкалою) за результатами захисту звіту з даного модуля і оцінюється за табл. 3.

Сума поточної та контрольної модульної рейтингових оцінок становить підсумкову модульну рейтингову оцінку, яка виражається в балах та за національною шкалою відповідно до табл. 4.

Модуль зараховується студенту, якщо він під час модульного контролю отримав позитивну (за національною шкалою) контрольну модульну рейтингову оцінку (табл. 3) та позитивну підсумкову модульну рейтингову оцінку (табл. 4).

Таблиця 4 Відповідність підсумкових модульних рейтингових оцінок у балах

оцінкам за національною шкалою

Оцінка в балах

Оцінка за національною шкалою

82-88

Відмінно

68-81

Добре

53-67

Задовільно

Менше 53

Незадовільно

У випадку відсутності студента на модульному контролі з будь-яких причин (через не допуск, хворобу, тощо), проти його прізвища у колонці "контрольна модульна рейтингова оцінка" відомості модульного контролю робиться запис "не з'явився", а у колонці "підсумкова модульна рейтингова оцінка" - "не атестований".

При цьому студент вважається таким, що не має академічної заборгованості, якщо він має допуск до модульного контролю і не з'явився на нього з поважних причин, підтверджених документально. У протилежних випадках студент вважається таким, що має академічну заборгованість.

Питання подальшого проходження студентом модульного контролю у цих випадках вирішуються у встановленому порядку.

У випадку отримання студентом задовільної контрольної модульної рейтингової оцінки при наявності відмінних поточних модульних оцінок підсумкова модульна рейтингова оцінка зменшується на чотири штрафних бала.

У випадку отримання незадовільної контрольної модульної рейтингової оцінки студент повинен повторно пройти модульний контроль у встановленому порядку.

При повторному проходженні модульного контролю максимальна величина контрольної модульної рейтингової оцінки в балах, яку може отримати студент, дорівнює 10 (оцінці "добре" за національною шкалою), тобто зменшується на два бали у порівнянні з наведеною у табл. 3.

Перескладання позитивної підсумкової модульної рейтингової оцінки з метою її підвищення не дозволяється.

Підсумкова семестрова модульна (за усю практику) рейтингова оцінка визначається (в балах та за національною шкалою) як сума підсумкових модульних рейтингових оцінок, отриманих за засвоєння всіх модулів.

Відповідність підсумкових семестрових модульних рейтингових оцінок у балах оцінкам за національною шкалою наведено у табл. 5.

Таблиця 5

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]