Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Пояснювальна записка.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
12.08.2019
Размер:
992.77 Кб
Скачать

59

Кп.Хптк.00351 – 17 81 01

Зміст

1 Вступ

3

2 Постановка задачі

5

2.1 Характеристика предметної області

5

2.2 Вимоги до програми

6

2.3 Структура вхідних даних

8

2.4 Структура вихідних даних

9

3 Компютерна система

10

3.1 Технічі характеристики комп’ютера та зовнішніх

пристроїв

10

3.2 Вибір програмних засобів та операційної системи

11

4 Об’єктно-орієнтоване проектування

15

4.1 Інтерфейс програми

15

4.2 Алгоритм рішення задачі

16

5 Програмування та тестування

17

5.1 Розробка програми

17

5.2 Етапи відладки

20

5.3 Типи помилок

21

Висновки

22

Список використаних джерел

23

Додаток А Схема алгоритму програми

24

Додаток Б Лістинг програми

25

Додаток В Роздрук результатів роботи програми

34

1 Вступ

За останні двадцять років ми стали свідками корінних змін у галузі збирання, збереження і використання інформації. Чимало з цих змін зумовлені доступністю потенціально значущої для нас інформації, високою швидкістю її опрацювання і видачі користувачу.

Але на сьогодні, як правило, багато фірм при стрімкому розвитку комп'ютерної техніки та програмного забезпечення, не мають чітко налагодженого комп'ютерного обліку.

Однією з проблем недосконалості способів ведення обліку - є недалекоглядність управління компаній. Це потребує багато коштів, але якщо порахувати збитки від розрізненості обліку, розбіжності залишків на складі з залишками з документообігу і навіть спокою, а не нервозності у колективі, то стає зрозуміло, що фірмі потрібна автоматизація.

Нехай для початку це буде маленька програма, з малим набором функцій, але правильною структурою, і безпомилковим рахунком і облік стане ще простіше.

У даному курсовому проекті представлена частина програми, що автоматизує роботу диспетчера таксомоторного парку. Найбільшу увагу в курсовому проекті орієнтовано на просте надання інформації диспетчеру про основні складові праці таксомоторного парку. Програма дає можливість переглянути інформацію про автомобілі, що зареєстровані на підприємстві та про рух бензину, додавати та редагувати інформацію про співробітників парку та автомобілі, переглядати та роздруковувати звіти, і отримати іншу статистичну інформацію.

2. Постановка задачі

2.1 «Характеристика предметної області».

Завдання даного курсового проекту полягає в складанні програми “ Автоматизація роботи диспетчера таксомоторного парку”.

Планується, що при роботі на персональному комп’ютері програмою буде автоматизуватися та частина роботи, яка має виконуватись вручну. А отже буде значно скорочуватись час на виконання розрахунку та виведення звітності, що в свою чергу призведе до підвищення ефективності праці працівників парку.

Експлуатаційне призначення.

Типовий таксомоторний парк влаштований наступним чином:

  • На базі знаходиться певна кількість автомобілів, що звідси виїжджають на початку робочого дня і приїжджають в кінці дня відповідно;

  • На базі виписують талони на бензин для кожного водія окремо; для поповнення власних запасів бензину водій повинен надати цей талон на АЗС постачальника, вказаного у талоні;

  • Кількість бензину узгоджується з постачальником і реєструється працівником парку;

  • Також на базі реєструється вихід на роботу співробітників даного парку.

Програма повинна давати можливість працівнику в автоматизованому режимі відслідковувати в’їзд / виїзд автомобіля, витрати бензину та маршрутні листи для кожного із автомобілів. Також вона повинна давати можливість реєструвати вихід на роботу співробітників даного парку.

Програмне забезпечення призначене для таксомоторних парків.