Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
англ.язпр 2-6.docx
Скачиваний:
2
Добавлен:
13.08.2019
Размер:
55.75 Кб
Скачать

Практичне №2

  1. Читання та переклад текстів. Випишіть незнайомі слова. Резюме Резюме або Curriculum Vitae (CV) є об'єктивним письмове резюме ваших особистих, освітніх і досвід кваліфікації. Він упаковує свої активи у вигляді переконливої ​​реклами, яка продає вам для конкретної роботи. Резюме свого роду письмове подання продажів. Ефективне резюме створює сприятливе враження про вас, представляючи свої здібності й досвід. Основні вимоги для гарного резюме, є: • стислість: одна сторінка є кращим, але не більше двох сторінок; ■ верхнього якості паперу; • ідеальний орфографії та граматики; ■ не друкарські помилки; • привабливий макет. Ваші особисті дані лист містить велику частину інформації, необхідної для підготовки резюме. Тепер ви повинні вибрати і організувати цю інформацію таким чином, що стосується кращого фону для роботи, яку ви шукаєте. Кожне резюме індивідуально презентація вашої кваліфікації для виконання конкретної роботи. Це означає, що ви можете готувати кілька різних резюме, в залежності від типу роботу ви претендуєте. Ви можете вибрати один з чотирьох типів резюме: » • Хронологічні списки резюме досвід роботи або освіту в зворотному хронологічному порядку. Він описує обов'язки і досягнення, пов'язані з кожної роботи або освітнього досвіду. • Функціональне резюме список функціональних навиків і досвіду окремо від трудового стажу. • Комбінована (функціональні / хронологічний) резюме спирається на кращі риси хронологічний і функціональний резюме. це підкреслити! можливості заявника і включає в себе повну історію роботи. • Цільові резюме підкреслює можливості та accomplsshements, пов'язаних з певну роботу подавали. Досвід роботи librteflj перерахованих в т окремий розділ. Вимоги до резюме Резюме має показувати gualification заявника конкретну роботу. Слід вкажіть ваше ім'я, адресу та телефон номер ООН зайнятість мета, освітні та навчальні дані в Хіт попереднього ве и список мові RHC повинні почати з останнього місця роботи, який показує кваліфікації для роботи, яку ви хочу зараз.

Всі ці дані повинні бути вказані в зручному для читання вигляді. Якщо це можливо, вся інформація повинна бути на одній сторінці. Введіть своє резюме на стандартних канцелярських розміру бізнесу. Інтерв'юер зазвичай бачить резюме, перш ніж він бачить заявника. Резюме дає перше враження від заявника на роботодавця. Він повинен бути акуратним і добре організовані.

3. Знаючи, що виключити з вашого резюме так само важливо, як знати, що включити. Ось список деталей, щоб виключити з вашого резюме:

♦ Зріст, вага, колір волосся або очей; ♦ Відгуки про вашу сім'ю, чоловіка або дітей; ♦ Ваша фотографія (якщо ви подаєте заяву для моделювання або акторська робота); ♦ обмеження на поїздки; ♦> Установки для графіка роботи, вихідні дні або понаднормово; ♦ зарплата вимоги або очікування. Далеко не всі люди мають хороше резюме. Якщо англійська не є вашою рідною мовою або, якщо ви приїхали з іншої країни, вона може бути ще більш важко зрозуміти, правильні речі робити. Деякі спеціальні пропозиції допоможуть вам написати ідеальне резюме: 1. Адаптація своє резюме на інформацію, яку ви зібрали про роботодавця і роботу, яку ви хочете. 2. Використовуйте дієслова дії, вони принесуть свої резюме на життя. 3. Уникайте займенники "я". Опишіть ваші навички та здібності, використовуючи як багато специфічних слів, як це можливо. 4. Виділіть успіхи і досягнення. 5. Тримайте це простим і ясним: дві сторінки максимум.

6. Будьте правдиві, не перебільшувати або спотворювати себе. Пам'ятайте, що роботодавцям перевіряти інформацію. 7. Не кажучи вже про зарплату. 8. Уникайте довгих фраз. Використовуйте мінімальну кількість слів і фраз, але уникнути скорочень. 9. Виглядає це важливо. Резюме має бути надруковано з великою кількістю пропусків і широкими полями. Помістіть заголовки в лівій частині сторінки, і деталі, пов'язані з ними на правій стороні. 10. Переконайтеся, що немає помилки в орфографії, пунктуації, або друкувати. 11. Не підписуйте або дату резюме. 12. Завжди відправляти оригінал вашого резюме. Не посилайте фотокопії. 13. Зберігайте копії резюме на файл для подальшого використання. Якщо у вас є робота, оновлювати своє резюме на регулярній основі.

4. Подивіться зразок резюме. Напишіть ваше резюме.

Іван Димитров rVANGV вулиці 1.7, Київ, Україна Телефон: (044) 333-33-33 Електронна пошта: petro20 (2sukr.net ОСОБИСТІ ДАНІ Дата народження: 6 лютого. 1989 Місце народження: Україна, Київ Сімейний стан: одружений (одномісний) МЕТА "Отримання позиції менеджера з продажу (для покращення професійних навичок, щоб мати можливість для зростання ...) ОСВІТА Sqiiembet 0,2008 ..,. -. представити Херсон застарілих університеті: студент фізики, математики та інформаційних технологій (Foreign філології, психології, історії та соціології Департаменту; філології та lournalism Департаменту; біології, географії та екології, природних наук, здоров'я людини і туризму, економіки і. юридичний факультет, фізичної культури та спорту департаменту; дошкільної та початкової освіти департаменту; культури і мистецтв департаменту; Технологія та Сервіс). 2005-2008 Херсонський академічний ліцей, студент. ДОСВІД Липень 2009 Літній табір "Артек", лідер загону. Відповідальний за виховання роботи в загоні. Червень 2Q08-серпень 2008 року Супермаркет «Оскар», помічник менеджера з продажу. Відповів телефонні дзвінки, подав документи, до складу ділових листів. ДОДАТКОВІ НАВИЧКИ Комп'ютерна грамотність: IBM PC користувач: MS Office, Windows 7, Vista. XP: Microsoft Word, Microsoft Excel: Adobe Acrobat: досвідчений користувач інтернету.

Мови: українська - рідна, англійська - вільний кажучи, німецько-початок, хороший робоча мова Польщі, Водійські права. Відмінні міжособистісні й комунікативні навички. ІНТЕРЕСИ Комп'ютери, футбол читання (малюнок, вишивка, походи, біг, аматорські картини і т.д.) ДІЯЛЬНІСТЬ Член Комітету Студентського (керівник групи, заступник керівника групи і т.д.).

5. Інтерв'ю інший студент. Запишіть його / її відповідь: 1. Яку роботу ви шукаєте? 2. Ви працюєте зараз? 3. Що ви робите? 4. Як довго ви працювали там? 5. Те, що робота у вас були? А саме те, що ви робили? 6. Розкажіть про освіту і ніякої спеціальної підготовки у вас були. 7. Які навички у вас є? 8. Скільки годин ви можете працювати? 9. Чому ви хочете змінити роботу? 10. У вас є питання з приводу роботи?