Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Arakin 4th year U.4.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
13.08.2019
Размер:
134.14 Кб
Скачать

Home Translation 2

  1. Він підійшов, простягнув руку, але вона, не помітивши її, пройшла повз нього. Решту дня він провів у барі, намагаючись уговтати серцевий біль горілкою.

  2. Ти можеш мені допомогти? – Ні, я нова людина тут і не знаю розпорядку.

  3. Не звертаючи уваги на її різку відповідь, він продовжував розмову, його задачею було улагодити конфлікт та зберегти спілку акторів у робочому стані.

  4. У мене турбот повний рот, а отут ви ще зі своїми бійками! Завтра у мене відповідальний виступ, а я ще не підготував роздатковий матеріал.

  5. Треба відкласти рішення проблеми до завтра. – Ні, нам сьогодні потрібний робітник сцени.

  6. У нього на руках були незаперечні докази того, що сусіди були в явній змові.

  7. Вона заприсяглася ніколи не забувати про той потопаючий корабель, про хоробру команду, що залишила корабель останньою, допомагаючи дітям, жінкам і старим сісти в шлюпки.

  8. Цілком очевидно, що він не розуміється в мистецтві, але, спілкуючись з художниками, він ніколи не ніяковіє. Навпроти, його судження наводять на думку, що він обертається у колах світової еліти.

  9. Нікому не хочеться, щоб про нього базікали, тому, дорога, якщо ти не отримуєш новини з перших рук, будь ласка, не запускай їх у світ. Така поведінка давно обурює не тільки мене.

  10. Сестри уважно вдивлялися в її обличчя, намагаючись визначити вік, але прямо задати їй питання про це вони так і не наважилися. Максимум того, що вони довідалися, це те, що коли тітка Лілі вчилася в коледжі, їм ще не було й п'яти років.

  11. Ось вже котрий тиждень ця молода людина потрапляє мені на очі в самих несподіваних місцях. Я вже було подумала, що він переслідує мене, коли усе з'ясувалося. Виявилося, він пробує свої сили в ролі репортера і йому потрібно моє інтерв'ю.

  12. Рекомендована література, як правило, не дає відповіді на всі питання, включені в екзаменаційний матеріал. Щоб позбутися сумнівів із приводу деяких аспектів предмета, вам доведеться провести самостійний інформаційний пошук.

  13. Його заява про те, що він відмовляється відповідати (вмиває руки) за проект не звільняє його від відповідальності за те, що вже було зроблено. Нехай він рішуче налаштований призупинити дослідження, втім, комусь прийдеться ж їх проводити.

  14. Почекай, скоро я змушу їх робити усе, що я накажу. Їхня постійна зневага мною вже діє мені на нерви.

  15. Екскурсія музеєм продовжувалася півтори години. Врешті решт, ми вже дуже втомилися й просто проходили повз безсмертних шедеврів, що тільки вчора були переповнені бажанням розглянути і запам'ятати на все життя.

  16. Співробітники повинні завжди знаходитися поблизу, а їх ніколи немає на місці. Шеф обурений такою зневагою своїми обов'язками.

  17. Прилади на напівпровідникових елементах зробили революцію в сучасній електроніці.

  18. Він біг і біг через зарості, переборюючи опір стомленого тіла і ниття ран, які ще не до кінця загоїлися.

  19. Звільнивши Сміта і давши Брауну повну свободу дій, вони підписали вирок проекту. Тепер його необхідно призупинити на невідомий термін. Директор узагалі запропонував завершити його на цьому етапі, і тільки одна людина може запустити його знову -- Сміт. Але він затаїв образу і не повернеться.

  20. Забирайтеся геть з кімнати, я не маю наміру вислухувати цю нісенітницю. Це усе, що я заслужив за стільки років моєї праці і любові до вас? Ви занехаяли будинок, справи, зневажаєте дітьми і своєю старою матір'ю.

  21. Жахлива погода змусила нас відкласти матч, який потім все ж таки довелося вести під заливним дощем. Футболісти бігали по калюжах бруду, не звертаючи уваги на потоки води, що лилися з неба.

  22. Місцеві газети скасували інформацію, що вперта позиція сторін щодо зменшення ціни на газ викликана наявністю інтересів якоїсь третьої сили. Тепер, коли немає чіткого плану щодо подальшої роботи комісії, переговори будуть припинені.

Unit 4

Do the following exercises using active vocabulary of the Unit.

1. Fill the gaps in the following:

  1. After a brief instruction he felt full of energy and set ___the project right away.

  2. His imitations always set me ____ laughing.

  3. American mass media inform that today Iraqi side had 30 people among casualties, Iraqi side sets this___________.

  4. He is crazy, I do not know, I will kill him! - You are crazy, do you want him to set a dog _____ you?

  5. The job is much too difficult for me. I do not even know how to set _______this task.

  6. When children grow up in an incomplete family, mother, who usually is an only governor, set them _______their father.

  7. Come on in, take a glass, it’s too cold outside, take a sip, probably it will set you _____.

  8. When will you bring your report of the project, you with your slow pace set _____the whole department.

  9. Are you_______? Yes, ready as never.

  10. Do you trust your memory so much? I would not be so self-confident. You will have at least to set ______my telephone.

  11. Hardly a several months passed, he already set himself _______ as a head of a big department. And what a head!

  12. When he hit the rifle against the wall it set _______and nearly killed Bartie.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]