Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ПЕОМ_СР№06.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
15.08.2019
Размер:
367.62 Кб
Скачать

Самостійна робота № 6 тема: Програма Провідник windows

1. МЕТА РОБОТИ: Засвоїти структуру та засоби роботи з програмою Провідник WINDOWS

2. Загальні відомості

Вся інформація, з якою користувач працює на комп'ютері, так само, як програми, за допомогою яких вона обробляється, міститься у файлах. У Windows XP існує спеціальна програма для виконання звичайних операцій над файлами: збереження, перейменування, видалення, копіювання, переміщення і т.д. Вона називається Проводник Windows, яка запускається за допомогою кнопки Пуск. Потрібно скористатися командою меню Пуск / Всі програми / Стандартні / Провідник або за допомогою поєднання клавіш WIN+E.

2.1.Перегляд файлів і папок

Одним з головних застосувань Провідника є перегляд структури папок і файлів комп'ютера. Окно Проводник розділено на дві частини . Зліва відображається ієрархічна структура папок комп'ютера. (У Windows XP використовується термін папка для позначення каталогу. Ніколи не можна забувати, що папка - це просто інша назва каталогу, а папка в папці є не що інше, як підкаталог усередині каталогу.)

На вершине ієрархії знаходиться Робочий стіл. На рівень нижче розташовуються значки Мій комп'ютер, Панель управління, Загальні документи, Документи користувача, Мережене оточення і Корзина. У групі Мій комп'ютер зосереджені всі ресурси даного комп'ютера, зокрема дисководи і жорсткі диски, представлені відповідними значками. Сюди також входять папки, що стосуються настройки: Панель управління і Принтери. Можуть також бути включені деякі інші спеціальні папки залежно від того, які компоненти Windows XP встановлені.

У правій частині свого вікна Провідник відображає вміст папки, виділеної в лівій панелі. Якщо, наприклад, виділити зліва значок, відповідний диску С:, то справа відобразиться його вміст (дивись рисунок 1).

Існує можливість розкривати і приховувати окремі гілки ієрархічного дерева. Якщо в лівій частині вікна поряд із значком папки знаходиться знак [+}, це означає, що усередині даної папки знаходяться інші. Щоб проглянути їх, треба клацнути мишею на [+] або двічі клацнути на значку папки. Після цього знак [+1 перетвориться на [-], а папки, що містяться всередині, будуть виведені на екран. Частина з них може також містити папки усередині себе. Повторивши ті ж дії, можна проглянути і їх вміст.

Рисунок 1. перегляд папок у вікні Провідника

Щоб заховати папки, що знаходяться усередині даної папки, слід клацнути по знаку [-] поряд з нею або зробити подвійне клацання по цій папці.