Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
звіт по психології.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
15.08.2019
Размер:
101.38 Кб
Скачать

Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України

Кіровоградський державний педагогічний університет

імені Володимира Винниченка

Кафедра психології

Вивчення особистості учня

Звіт за результатами проведеного

психологічного дослідження

студентки IV курсу

43 Групи

фізико-математичного факультету

Паламарчук Вікторії Василівни

Методист з психології:

Савенко Олена Анатоліївна

23.01.2012 – 03.02.2012

Під час проходження педагогічної практики завданням з психології було вивчення особливостей психологічного і особистісного розвитку одного з учнів класу, за яким я була закріплена (6-А). Перший тиждень я знайомилася з усіма учнями та придивлялася до них, вибрати когось одного було досить складно, поскільки всі вони були варті уваги. Але мені хотілося вибрати не просто гарну дитину, а ще й побачивши якісь нюанси в її характері та вихованні, допомогти в чомусь. Згодом я замітила хлопчика, Лаврова Дениса, але його настрій міг змінюватися дуже часто та різко. Він до навчання відносився не дуже серйозно, але я замітила те, що він був відповідальним , але часто я помічала його сумним та задумливим. Мені здалося, що він не впевнений в собі, що потребував підтримки в однокласниках . Цей хлопчик мене дуже зацікавив. Тому за допомогою тестів та різних методик я хочу дізнатися більше про нього і можливо навіть допомогти під час проходження моєї практики.

Психолого-педагогічна характеристика особистості учня Загальні відомост про школяра

Лавров Денис Вікторович народився 07. 12. 1999 року.

Навчається в 6-А класі Комунального закладу “НВК СЗОНЗ І-ІІІ ст №26 ДНЗ ДЮЦ “Зорецвіт”

Склад родини: неповна сім’я.

Мама – Людмила Петрівна, працює продавцем в магазині.

Рідних братів та сестер Денис не має.

Взаємини в сім’ї: Зі слів класного керівника та розповідей учням можна зробити висновок, що умови виховання в сім’ї благополучні, взаємовідносини між матір’ю та сином будуються на взаємодопомозі та взаємоповазі, тон спілкування помірний, спокійний, психологічний клімат на належному рівні, незважаючи на те, що Денис росте без батька.

Взаємовідносини між батьками. Статус дитини в сімї. В сім’ї дитина займає високий статус, але виховання досить суворе. Взаємини в сім’ї построєні на довірі, повазі та підтримці. Денис рідко дозволяє собі не слухатись матір. Матір для хлопчика є великим авторитетом.

Стан здоров’я учня: Учениця має задовільний стан здоров’я і високий рівень фізичного розвитку. На уроках фізичної культури відвідує основну групу. Немає ніяких проблем із зором і слухом, травми відсутні.

I.Психофізіологічні особливості школяра.

1. Стан здоровя. Стан здоров’я Дениса за даними шкільної медсестри та вчителя фізичної культури здоровий. Учень відноситься до основної групи. Не спостерігається ніяких хронічних хвороб та травм. Зорова і слухова системи у відмінному стані. За даними вчителя фізичної культури Андрій фізично розвинений учень, полюбляє уроки фізичної культури та різні командні рухливі ігри.

2. Особливості нервової системи. У Дениса нервова система в нормі. Під час моєї практики в школі, я не спостерігала ніяких нервових відхилень. Щоб переконатися в цьому, то я розмовляла з шкільним психологом, вона затвердила те, що в Дениса з нервовою системою все гаразд.

3.Вивчення рівня і характеру шкільної тривожності. Під час проходження моєї педагогічної практики я з’ясувала, що Денис має високий рівень шкільної тривожності. А з відси можна сказати, що хлопчик боязкий, скутий, на уроках не завжди активний, але ті предмети які йому подобаються, то він завжди перший, невпевнений в собі, схильний відкладати виконання завдання на потім.

4.Особливості адаптації школярів до умов шкільного життя.

Я не побачила ніяких відхилень щодо адаптації Дениса до умов шкільного життя. Денис навчається посередньо на 7-9 балів. цікавиться різними предметами, особливо німецьку, полюбляє уроки фізкультури. Однокласники товаришують з ним та поважають його, але коли у Дениса не має настрою, то він сидить задумлиний, начебто боїться чогось. Іноді Денис проявляє лінощі на деяких уроках, виконує поставленні завдання не повністю. З навчальної діяльності та статусу у навчальному колективі можна зробити висновок, що учень живе у благополучній сім’ї, де панує любов

та злагода.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]