Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Практика. Правознавство.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
16.08.2019
Размер:
6.42 Mб
Скачать

Теоретичні відомості

Однієї з основних і самої популярної з компонентів Internet є Word Wide Web. Ця частина Internet використовує графічні програми, відомі як браузери Web, і файли у форматі HTML. Комп'ютери, що входять у мережу Internet і зберігають HTML-файли, називаються серверами Web. Коли користувачі персональних комп'ютерів звертаються в Internet для одержання даних, вони використовують браузери Web для перетворення вхідної інформації у форматі HTML у сторінки, що містять текст, графічні зображення, а також іноді аудіо- і відеоінформацію. Найбільш популярними браузерами Web є Internet Explorer, Netscape Navigator і ін.

Кожна робоча сторінка Internet має унікальну адресу - адресу Internet. Адреси Web можна зберігати в документах Word і виводити на екран у вигляді гіперпосилань. Створення гіперпосиланнь дозволяє переходити до інших документів Office, що зберігається на вашому комп'ютері, на комп'ютерах локальної чи мережі Internet.

Гіперпосилання - це об'єкт Web-сторінки, що містить інформацію про адресі іншої Web-сторінки.

Для гіперпосилання можна використовувати текст, поміщений в осередок робочого листа, так і графічне зображення.

Увести текст 1 Web-сторінки ( див. Додаток 7). Зберегти набрану сторінку (ім'я файлу ЧKT.html) у свою папку.

Аналогічно створити і зберегти в свою папку:

  1. Web-сторінку (Про технікум),

  2. Web-сторінку (Історія),

  3. Web-сторінку (Наші випускники),

  4. Web-сторінку (Спеціальності);

  5. Web-сторінку (Матеріально-технічна база),

  6. Web-сторінку (Кадровий потенціал),

  7. Web-сторінку (циклові комісії),

  8. Web-сторінку (для абітурієнтів).

Щоб установити гіперпосилання на вузол Web, треба:

  1. Відкрити першу сторінку ЧKT.html у Word.

2. Виділити текст у документі, що буде служити

гіперпосиланням (у нашому випадку на першій сторінці ЧKT.html).

3. Клацніть на кнопці Додати гіперпосилання стандартної панелі інструментів чи скористайтеся командою Вставка/Гіперпосилання. У результаті з'явиться діалогове вікно Додати гіперпосилання.

  1. У рядку Зв'язати з файлом/URL введіть адресу Web, на якій буде вказуватися гіперпосилання. Для цього натисніть клавішу Огляд, знайдіть свою папку, а у своїй папці файл Про техникум. html.

  2. Клацніть на кнопці ОК.

  1. При наведенні на гіперпосилання показчик миші прийме форму руки з витягнутим пальцем. Для переходу по гіперпосиланню досить на ньому натиснути. Після цього завантажиться Web - сторінка , яку зберегли під назвою Про технікум. html.

  2. Потім необхідно повернутися до головної сторінки ЧKT. html, для цього виділимо слова Повернутися назад , клацніть на кнопці Додати гіперпосилання стандартної панелі інструментів чи скористайтеся командою Вставка/Гіперпосилання. У результаті з'явиться діалогове вікно Додати гіперпосилання.

  3. У рядку Зв'язати з файлом/URL введіть адресу Web, на якій буде вказуватися гіперпосилання. Для цього натисніть клавішу Огляд, знайдіть свою палку, а у своїй папці файл ЧKT. html.

  4. Клацніть на кнопці ОК.

  5. При наведенні на гіперпосілання повернутися назад показчик миші прийме форму руки з витягнутим пальцем. Для переходу по гіперпосиланню досить на ньому натиснути. Після цього завантажится головна Web - сторінка , яку зберегли під назвою ЧKT. html.

  6. Аналогічно додати гіперпосилання на головній сторінці ЧKT.html до слова Історія і зв'язати з файлом Iсторія.html. На сторінці Iсторія.html додати гіперпосилання до слова Повернутися назад і зв'язати з головною сторінкою ЧKT.html. Аналогічто зв'язати між собою всі сторінки, що залишилися:

  1. Web-сторінку {Наші випускники),

  2. Web-сторінку {Спеціальності);

  3. Web-сторінку {Матеріально-технічна база),

  4. Web-сторінку {Кадровий потенціал),

  5. Web-сторінку {циклові комісії),

  6. Web-сторінку {для абітурієнтів).

Закрити кожну сторінку, зберігаючи всі зміни.

Віддрукувати кожну Web-сторінку Файл/Печатка, і прикласти до звіту по практиці як додаток до теми 6.1.

58