Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
rekom_po_napis_kursovikh.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
17.08.2019
Размер:
256 Кб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО ПРАЦІ ТА СОЦІАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ

ЧЕРНІГІВСЬКИЙ ДЕРЖАВНИЙ ІНСТИТУТ ПРАВА, СОЦІАЛЬНИХ ТЕХНОЛОГІЙ ТА ПРАЦІ

Кафедра цивільно-правових дисциплін

МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ ПО НАПИСАННЮ КУРСОВИХ РОБІТ, РЕФЕРАТІВ ТА КОНТРОЛЬНИХ РОБІТ

Укладач: к.ю.н., доцент кафедри

цивільно-правових дисциплін

Т.М. Вахонєва

Представлені методичні рекомендації виконані із врахуванням загальних методичних рекомендацій щодо написання курсових робіт студентами Чернігівського державного інституту права, соціальних технологій та праці усіх форм навчання, виконані за заг. ред. Сташківа Б.І., першого проректора з наукової та навчальної роботи, к.ю.н., доцента.

Чернігів 2009

Зміст

Вступ.............................................................................................................................3

І. Методичні вказівки щодо оформлення та написання курсових робіт........4

    1. Загальні вимоги до курсової роботи, обрання та затвердження

теми курсової роботи.........................................................................................4

1.2. Основні вимоги та структура курсової роботи................................................5

1.3. Виконання курсової роботи.............................................................................10

1.4. Технічне оформлення курсової роботи..........................................................15

1.5. Керівництво курсовою роботою......................................................................16

ІІ. Методичні вказівки щодо оформлення та написання рефератів..............20

2.1. Загальні вимоги до реферату...........................................................................20

2.2. Виконання та технічне оформлення реферату...............................................20

ІІІ. Методичні вказівки щодо оформлення та написання контрольних робіт............................................................................................................................21

3.1. Загальні вимоги до контрольної роботи...........................................................21

3.2. Виконання та технічне оформлення контрольної роботи...............................21

Додатки......................................................................................................................22

Вступ

Вирішення проблем освіти здійснюється шляхом здійснення правильної організації навчального процесу та самостійної роботи студентів. Саме від активності насамперед самостійної роботи залежить, чи будуть схильні студенти до удосконалення своєї навчальної діяльності, чи займуться у подальшому самоосвітою, чи відчують необхідність включитися в систему безперервної освіти.

Методичні рекомендації стосуються самостійної роботи студентів, пов’язаної із виконанням ними різного виду науково-теоретичних та науково-практичних робіт. Відповідні рекомендації розроблені з метою роз’яснення студентам сутності їх наукової роботи та приведення їх наукових робіт у відповідність із встановленими загальними нормами, що стосуються порядку виконання та написання курсових робіт, рефератів, статей на студентські та інші конференції та інших видів наукових робіт тощо.

Науковий пошук характеризується різним ступенем та рівнями щодо глибини і складності. Його здійснюють різні люди, які мають різну кваліфікацію, підготовку та дослідницькі можливості. Але елементи наукового пошуку використовують уже під час навчального процесу у навчальних закладах різного рівня. При цьому планка вимог до наукового пошуку зростає у вищому навчальному закладі.

Відповідні методичні рекомендації передбачають затвердження їх положень на засіданні кафедри та вченою радою навчального закладу і є обов’язковими для дотримання студентами, що виконують наукову роботу та викладачами, що здійснюють керівництво науковими роботами та самостійною роботою студентів. Перед написанням тієї чи іншої наукової роботи радимо студентам ретельно вивчити ці рекомендації та дотримуватися їх у відповідності із запропонованими вимогами. Це полегшить та скоординує їх діяльність, надасть можливість зрозуміти в якій послідовності і як виконувати той чи інший вид роботи, а також яким чином технічно її оформити.

Результатом будь-якої наукової роботи студента є систематизація і поглиблення теоретичних та практичних знань з обраної спеціальності і спеціалізації, їх застосування при вирішенні конкретних завдань, розуміння існуючих у праві проблем і набуття вміння їх розв'язувати; оволодіння методикою дослідження, узагальнення та логічного викладу матеріалу; розвиток вміння студента самостійно вивчати й узагальнювати законодавчі та наукові літературні джерела, юридичну практику.

Викладачі повинні також спрямовувати та всебічно контролювати самостійну наукову роботу студентів, надавати їм відповідні консультації та поради, стимулювати їх до такої діяльності, а також всіляко заохочувати.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]