Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Розділ 3.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
17.08.2019
Размер:
76.8 Кб
Скачать

3.3. Рекомендації щодо удосконалення охорони праці на підприємстві

Отже, підсумовуючи вище наведену інформацію, можна сказати, що стан охорони праці в ТОВ «Бердичівський пивоварний завод» задовільний. А тому, для поліпшення стану охорони праці необхідно:

  • суворо дотримуватись правил безпеки на робочих місцях;

  • згідно графіку проводити інструктажі з охорони праці, проводити навчання працівників;

  • створити фонд грошових коштів на витрати по охороні праці згідно Закону України «Про охорону праці» 0,5 % від суми реалізованої продукції;

  • замінити шкідливі речовини та матеріали нешкідливими, а також герметизувати шкідливі процеси;

  • знизити рівень шуму та вібрації;

  • організовувати планово-попереджувальний ремонт устаткування, технічні огляди та випробування транспортних та вантажопідіймальних засобів, посудин, що працюють під тиском та ін.

Але, нажаль, на данний момент господарство переживає для себе не найкращі часи і тому, виділяти кошти на заходи щодо охорони праці,в такому об’ємі як потрібно, немає можливості.

Політика в галузі охорони праці повинна бути незмінною основою всієї працеохоронної діяльності на підприємстві. Основними елементами політики у галузі охорони праці будь-якого виробництва, великого чи малого, можуть бути: пріоритетність безпеки і гігієни праці,здоров'я працівників і демонстрація керівництвом підприємства як на словах, так і на ділі своєї прихильності до цих пріоритетів; неприпустимість усунення недоліків у виробництві за рахунок зниження рівня безпеки праці; творчий підхід до питань охорони праці, схвалення будь-яких розумних ініціатив, реалізація яких знижує можливості виникнення нещасних випадків і профзахворювань, зводить до мінімуму причини небезпек, властивих виробничому середовищу; позитивне сприйняття будь-яких зусиль й ініціатив щодо забезпечення безпеки праці усіма працівниками підприємства, у т. ч. і керівництвом, навіть якщо вони не знайшли реалізації; відповідність роботи з охорони праці вимогам законодавства держави.

Система керування охороною праці на ТОВ «Бердичівський пивоварний завод» розроблена з урахуванням особливостей його виробничої діяльності і вписується в існуючу структуру і схему керування підприємством у цілому. Суб'єктами керування є відповідні служби, відділи, посадові особи; об'єктом керування – діяльність функціональних служб і структурних підрозділів по забезпеченню безпечних і нешкідливих умов праці на робочих місцях, виробничих ділянках, у цехах і на підприємстві в цілому.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]