Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
PIVDENNOUKRAYiNS_KIJ_NATsIONAL_NIJ_PEDAGOGIChNI...docx
Скачиваний:
2
Добавлен:
18.08.2019
Размер:
25.49 Кб
Скачать

Завдання 5

Студенти-практиканти проводять відкриті залікові заняття, які оцінюють присутні груповий методист практики, завідувач або методист дошкільної установи, вихователь-наставник, а також студенти-практиканти, які проходять практику в цьому ж садку. Тему відкритого заняття студент-практикант обирає за власним бажанням, однак доцільно, щоб тема заняття відповідала перспективному плану навчально-виховної роботи групи. Складаючи конспект заняття, студент-практикант має виявити рівень своїх педагогічних здібностей, теоретичних та методичних знань. Для залікового заняття обираються інноваційні форми та методи навчання дітей, що відповідають сучасному рівню науки і практики. До залікового заняття студент готує цікаві матеріали. Конспект відкритого заняття має бути прорецензований і затверджений вихователем-наставником за 2 дні до проведення заняття.

Після відкритого заняття, проведеного кожним студентом-практикантом, відбувається його обговорення присутніми. Студенти-практиканти роблять усебічний аналіз заняття, відзначивши відповідність його змісту програмі певної вікової групи, доцільність обраних форм і методів роботи, ефективність заняття, висловлюють зауваження, пропонують свої варіанти його проведення. Результати обговорення і оцінка за проведення заняття фіксується у протоколі обговорення відкритого заняття, який студент-практикант подає разом із конспектом у звітну документацію.

Завершальним етапом роботи студента-практиканта є оформлення звітної документації та підготовка до участі у підсумковій конференції за результатами практики. Кожен студент-практикант готує письмовий звіт про роботу під час педагогічної практики. Який оформляє на окремих аркушах. Інформація у звіті може бути викладена у довільній формі (тези, невеличке есе, педагогічні роздуми, тощо). Завершити звіт необхідно самооцінкою. Крім того, разом зі своїми товаришами, які проходили практику у тому ж дитячому садку, студент-практикант готує тематичну звітну доповідь, у якій розкриває підсумки практики та висвітлює одну з актуальних проблем виховання і навчання дітей дошкільного віку. Для доповіді обираються теми, що висвітлюють специфіку конкретного дошкільного закладу, кращий досвід виховання і навчання дітей дошкільного віку, власні здобутки та успіхи. За результатами практики група студентів, що проходила практику в одному дошкільному закладі, оформляє фотогазету.

Звітна документація:

  1. Щоденник практики.

  2. План освітньо-виховної роботи.

  3. Зошит «Цікава педагогіка» з конспектами проведених занять, розваг.

  4. Рефлексія практики, де студенти роблять самоаналіз професійного становлення, вказують на труднощі, з якими зіштовхнулись під час практики.

  5. Дидактичний посібник, зроблений руками студента.

  6. Консультація для батьків.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]