Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Курсова робота ПАРТ.docx
Скачиваний:
48
Добавлен:
18.08.2019
Размер:
475.43 Кб
Скачать

Інструкція

про порядок заповнення, ведення і зберігання формулярів

пожежно-рятувальних (спеціальних) автомобілів

  1. Формуляр призначений для відображення в ньому технічного стану пожежного (спеціального) автомобіля, експлуатаційних даних, характеристики основних вузлів і агрегатів, а також обліку роботи від початку експлуатації до списання.

  2. Формуляри оформляються на всі пожежні і спеціальні автомобілі, які надходять в пожежно-рятувальні підрозділи, реєструються з присвоєнням номера і видаються начальникам підрозділів.

  3. Формуляр зберігається в підрозділі як документ строгої звітності разом з технічним паспортом, виданим ГУ МНС в Львівській області.

  4. При передачі автомобіля з одного підрозділу в інший, при направленні автомобіля на технічне обслуговування і ремонти формуляр передається представнику, який приймає автомобіль, про що робиться запис в приймально-здавальному акті; в формуляр при цьому вносяться всі необхідні дані про автомобіль на день його здачі.

При передачі автомобілів в організації інших міністерств і відомств формуляри з автомобілями не передаються, а направляються в ГУ МНС області.

  1. При представленні матеріалів на списання автомобіля формуляр разом з технічним паспортом та іншими документами направляються в ГУ МНС області.

  2. Формуляри списаних автомобілів, а також переданих в організації інших міністерств і відомств зберігаються в ГУ МНС ВЗП та СТ на протязі шести місяців, після чого знищуються по акту.

  3. Заповнення всіх розділів формуляра є обов’язковим і мусить проводитись розбірливо і акуратно. Підчистки і помилки не допускаються. Виправлення, які вносяться мусять завірятись підписом особи, яка внесла виправлення.

  4. Відповідальність за правильність ведення формуляра несе начальник підрозділу, в якому експлуатується автомобіль.

  5. Порядок заповнення розділів формуляра:

Розділ І

Заповняється і підписується працівником ГУ МНС в області на основі даних технічного паспорту і інструкції заводів-виробників авто шасі і монтуючи спец кузов і пожежно-рятувальне обладнання. При цьому в пункті „Б” вказується характеристика спеціального обладнання тільки основних автомобілів, а перелік спеціального обладнання і агрегатів інших типів автомобілів, вказується в пункті „12”.

Розділ ІІ

Заповнюється і підписується особою, яка відповідає за обкатку і випробування нового автомобіля, а також за виконання ремонту чи заміну окремих агрегатів.

Обкатка і випробування автомобіля і його агрегатів виконується відповідно графіку, рекомендованим Настановою по експлуатації пожежної та спеціальної техніки перед постановкою автомобіля в бойовий розрахунок.

Розділ ІІІ і VІ

Цей розділ заповнюється начальником підрозділу чи начальником чергової зміни, який відповідає за пожежно-рятувальну техніку.

Розділ V

Данні про роботу автомобіля від початку експлуатації заповнюються і підписуються старшим водієм та начальником підрозділу, який видав формуляр.

Щомісячний облік роботи автомобіля ведеться старшим водієм підрозділу чи іншою відповідальною особою, яка назначена начальником підрозділу, на підставі результатів, облікованих в експлуатаційній картці.

В графі „2” записується пробіг автомобіля в км за показами спідометра, в графі „3” враховується робота двигуна в годинах при стаціонарному режимі з насосом чи іншим агрегатом, а також при прогріві і перевірках.

В графі „4” вказується загальна робота автомобіля в приведених кілометрах, яка визначається додаванням кілометрів пробігу автомобіля по спідометру і приведеній і приведеної до кілометрів пробігу стаціонарної роботи двигуна. Стаціонарна робота двигуна в годинах приводиться в кілометрах пробігу з розрахунку: 1 година роботи відповідає 50 кілометрам пробігу.

Розділ VІ

Після виконання основного технічного обслуговування в частині технічної служби заповнюється відповідальною особою цієї частини і старшим водієм при виконанні технічного обслуговування безпосередньо в підрозділі чи автогосподарстві об’єкта. Графи 2 і 3 цього розділу заповнюються старшим водієм незалежно від місця проведення технічного обслуговування.

Розділ VІІ

В розділі реєструються виконані автомобілю ремонти: поточний, основний і капітальний а також ремонт його окремих агрегатів. Розділ заповнюється і підписується відповідальною особою частини технічної служби чи іншої організації, яка виконувала ремонт автомобіля чи агрегату. При заміні двигуна, шасі чи кузова в графі „6” вказується їх номер, а також поставлені при ремонті двигуна розміри поршнів і вкладишів колінчатого валу.

Розділ VІІІ

Запас моторесурсів до чергового ремонту, який повинен вказуватись в графі „3”, визначається на основі існуючих норм міжремонтних пробігів.

Розділ ІХ

Номер акумуляторної батареї встановлюється в підрозділі. Розділ заповнюється старшим водієм підрозділу.

Розділ ХІ

При видачі формуляра на новий автомобіль графи 1, 2, 3 і 5 заповнюються старшим водієм з обов’язковим вказанням номерів всіх автопокришок, в тому числі і запасних. В подальшому облік експлуатації покришок виконується старшим водієм підрозділу.

Розділ ХІ і ХІІ

Графи 1,2,3 заповнюються старшим водієм підрозділу, який видав формуляр. Графи з 4 по 15 з вказанням дати заповнюються начальником чергової зміни, який відповідає за пожежно-рятувальну техніку, чи водієм при зміні комплектації чи передачі автомобіля в інший підрозділ.

Розділ ХІІІ

Даний розділ заповнюється начальником служби безпеки дорожнього руху ГУ МНС України в Львівській області чи начальником ВЗП та СТ УРС ГУ МНС в Львівській області, при цьому в графі „3” вказуються всі ушкодження і несправності, які стались на шляху слідування чи при роботі автомобіля в стаціонарних умовах.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]