Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Базовий дихальний апарат на стиснутому повітрі.doc
Скачиваний:
27
Добавлен:
22.08.2019
Размер:
348.67 Кб
Скачать
  1. Перевірка герметичності апарата високим тиском:

- натиснути і відпустити переключаючи червону кнопку на легеневому автоматі для перекриття доступу повітря в камеру легеневого автомата, при цьому в боковому вікні легеневого автомата не буде видно червоного кольору кнопки;

- відкрити кран балону. При цьому не повинно бути чути різкого шуму виходу повітря з легеневого автомата. Якщо його чути, повторно нажати і відпустити червону кнопку на легеневому автоматі. Якщо шум продовжується, то це вказує на пошкодження легеневого автомата;

- перекрити кран балону і спостерігати за стрілкою на манометрі. За одну хвилину тиск не повинен впасти більше, ніж 10 бар.

(2) Перевірка роботи звукового сигналу:

- однією рукою закрити отвір виходу повітря з штуцера легеневого автомата, іншою - натиснути на червону кнопку. Поволі випускаючи повітря з легеневого автомата, стежити за стрілкою на манометрі. При тиску 55 + 5 бар, повинен спрацювати звуковий сигнал.

(3) Перевірка герметичності маски і справність клапана видиху:

- надіти маску на голову. Затягнути гумові ремені і провести перевірку герметичності долонею (див. Інструкцію по експлуатації маски). Зробити вдих. Якщо повітря не поступає в маску, маска вважається герметичною.

(4) Перевірка роботи легеневого автомата:

- відкрити кран повітряного балона;

- з'єднати легеневий автомат з маскою, що при цьому перемикає червону кнопку не повинно бути видно в бічному віконці - легеневий автомат вимкнений.

- зробити глибокий вдих для включення легеневого автомата, потім 2-3 глибокі вдихи і видих. Після включення автомата не повинно бути ніякого опору при диханні;

- затримати дихання і прислухатися до роботи протигаза. Не повинно бути чутно ніяких шумів.

(5) Перевірка механізму аварійної подачі повітря:

- короткочасно натиснути червону кнопку легеневого автомата. Механізм вважається справним, якщо чутно характерне шипіння.

(6) Перевірка тиску в балоні:

- перевіряється по манометру при відкритому вентилі балона. Тиск повинен складати мінімум 270 бар.

Бойова перевірка «AUER»

  1. Зовнішній огляд маски/ Зовнішній огляд проводиться з метою виявлення механічних пошкоджень лицьової частини скла, з'єднувального елементу, пасків кріплення, внутрішньої маски.

  2. Перевірка маски на герметичність. Одягнути маску, затягнути паски, закрити долонею вхідний отвір і спробувати зробити вдих і на протязі 2-3 сек. Якщо не відчувається підсмоктування повітря, маска герметична.

  3. Перевірка герметичності маски і легеневого автомату. Приєднати легеневий автомат до маски і спробувати плавно вдихнути повітря, якщо на протязі 2-3 сек. не вдається вдихнути та немає підсмоктування повітря під маску то маска і ЛА вважати герметичними.

  4. Перевірка справності легеневого автомату та клапану видиху. Відкрутити вентиль балону. Вдихнути повітря, зробити 2-3 вдихи і видихи і пересвідчитись у справності ЛА і клапану видиху.

  5. Перевірка тиску повітря в балоні. Подивитись на манометр і запам"ятати тиск в балоні.

Доповідь: "Іванов до роботи готовий тиск 270атм."

P.S. Виключення з апарату проводиться наступним чином:

Газодимозахисник робить глибокий вдих повітря з системи апарату і затримує дихання, натискає на червону кнопку легеневого автомату так щоб вона залишилась в крайньому положенні. Після того від'єднує легеневий автомат від маски та закрити вентиль балону.