Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
2009 КР ІВС.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
24.08.2019
Размер:
1.16 Mб
Скачать

НАЦІОНАЛЬНИЙ АВІАЦІЙНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

ІНСТИТУТ ІНФОРМАЦІЙНО – ДІАГНОСТИЧНИХ СИСТЕМ

ФАКУЛЬТРЕТ ІНФОРМАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ

Кафедра інформаційно – вимірювальних систем

„Затверджую”

завідувач кафедри ІВС

__________проф. Куц Ю.В.

15 квітня 2009р.

ОСНОВИ ЕЛЕКТРОНІКИ

Завдання та методичні вказівки до курсової роботи для студентів спеціальності 7.091301 „Інформаційно – вимірювальні системи”

ТЕМА КУРСОВОЇ РОБОТИ

«ПРОЕКТУВАННЯ, МОДЕЛЮВАННЯ ТА НАЛАГОДЖЕННЯ

МІКРОЕЛЕКТРОННОГО ПРИСТРОЮ ОБРОБКИ ІНФОРМАЦІЇ

В СЕРЕДОВИЩІ «ELECTRONICS WORCBENCH »

Укладач : професор Медведенко Б.І.

Київ 2009

1. Мета курсової роботи

МІКРОЕЛЕКТРОННИЙ ПРИСТРІЙ ОБРОБКИ ІНФОРМАЦІЇ”

(МЕПОІ)

МЕТА:

  • Поглиблене вивчення основних типових функціональних вузлів

мікросхемотехніки;

  • Набуття навиків пошуку та аналізу типових інтегральних мікросхем (ІМС ) для вирішення конкретної схемотехнічної задачі;

  • Ознайомлення з методикою моделювання та аналізу віртуальних електронних схем в середовищі «ELEKTRONICS WORKBENCH»(EWB, зокрема «Multisim-10)

  • Набуття навиків роботи з науково-технічною літературою та довідниками;

  • Ознайомлення з відповідними державними стандартами, регламентуючими документами НАУ та оформлення пояснювальної записки і креслень у відповідності з їх вимогами.

Курсова робота (КР) з дисципліни виконується у четвертому семестрі, відповідно до затверджених в установленому порядку методичних рекомендацій, з метою закріплення та поглиблення теоретичних знань та вмінь, набутих студентом у процесі засвоєння всього навчального матеріалу дисципліни в області побудови та використання функціональних вузлів електронної техніки на дискретних компонентах та ІМС.

Виконання КР є важливим етапом надбання навиків роботи з довідковою та науково-технічною літературою в процесі пошуку необхідних ІМС, аналізу конкуруючих технічних рішень та вибору оптимального варіанту.

Конкретна мета досягається розробкою мікроелектронного пристрою обробки інформації (електричних сигналів). Варіанти задаються за допомогою таблиць.

Для успішного виконання КР студент повинен знати основні принципи підсилення, генерування та обробки електричних інформаційних сигналів, принципові електричні схеми найбільш поширених функціональних вузлів, за допомогою яких вирішуються такі процеси, вимоги нормативних та регламентуючих документів щодо оформлення пояснювальної записки та креслень, вміти самостійно розробити функціональні вузли, визначити типи ІМС, розрахувати номінали навісних компонентів, змоделювати та дослідити в середовищі EWB створені функціональні вузли.

Виконання, оформлення та захист КР здійснюється студентом в індивідуальному порядку відповідно до методичних рекомендацій.

Час, потрібний для виконання КР – до 36 годин самостійної роботи.

2. Технічне завдання

2.1.Задані структурна та функціональна схема типового мікроелектронного пристрою формування та підсилення електричних інформаційних сигналів ( загальні для всіх варіантів, рис1, рис.2 );

Блок

формування

керувальних

імпульсів

Рис.1. Структурна схема МЕПОІ

4.Генератор

керувальних імпульсів

Рис.2. Функціональна схема МЕПОІ

2.2. За номером в списку групи вибрати тип операційного підсилювача

( Таблиця 1 )

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]