Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
навчмет дум.docx
Скачиваний:
32
Добавлен:
24.08.2019
Размер:
135.48 Кб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ УКРАЇНИ

МАРІУПОЛЬСЬКИЙ ДЕРЖАВНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

КАФЕДРА УКРАЇНСЬКОЇ ФІЛОЛОГІЇ

ХОХРЯКОВА Л.Ф.

ДІЛОВА УКРАЇНСЬКА МОВА

Навчально-методичні матеріали до семінарських занять та самостійних робіт для студентів спеціальності «Мова та література (новогрецька)»

освітньо-кваліфікаційного рівня «Магістр»

Маріуполь – 2012

УДК 811.161.2᾽276.6(076)

Затверджено на засіданні кафедри

ББК 81.2 Укр-5я 73

української філології МДУ

від 21 грудня 2011 року

протокол № 5

Рекомендовано до друку вченою

радою

філологічного факультету

Від грудня 2011 року протокол №

Хохрякова Л.Ф. Ділова українська мова: навчально-методичні матеріали до практичних занять і самостійних робіт для студентів спеціальності «Мова та література (новогрецька)» освітньо-кваліфікаційного рівня «Магістр» денної форми навчання / Л.Ф. Хохрякова. – Маріуполь : Маріупольський державний університет. - 2012. – 55 с.

Рецензенти:

Хорошков М.М. – кандидат філологічних наук, доцент кафедри української філології Маріупольського державного університету

Нікольченко М.В. – кандидат філологічних наук, доцент кафедри української філології Маріупольського державного університету

Навчально-методичні матеріали до практичних занять і самостійних робіт з курсу «Ділова українська мова» для студентів спеціальності «Мова та література(новогрецька,» освітньо-кваліфікаційного рівня «Магістр» денної форми навчання укладено відповідно до навчальної програми курсу і тематичного плану.

Навчально-методичні матеріали містять тематичний план вивчення дисципліни, плани практичних занять, завдання для самостійної та індивідуальної роботи , списки рекомендованої літератури. Тут також вміщено варіанти комплексних контрольних робіт, тестові завдання та орієнтовний перелік питань для модульного контролю знань.

Розраховано на студентів спеціальності «Мова та література (новогрецька)» освітньо-кваліфікаційного рівня «Магістр» денної форми навчання Маріупольського державного університету.

© Хохрякова Л.Ф., 2012

ЗМІСТ

ВСТУП

Тематичний план

Практичні заняття

Самостійна робота та ІНДЗ

Комплексні контрольні завдання (за варіантами­)

Тестові завдання

Перелік питань для підсумкового модульного контролю знань.

Рекомендована література

ВСТУП

Відповідно до Нормативної частини змісту освіти (циклу гуманітарної та соціально-економічної підготовки), навчальна дисципліна «Ділова українська мова» належить до переліку навчальних дисциплін, що є необхідними складовими освітньо-кваліфікаційної програми рівня «Магістр» за професійним напрямом «Мова та література(новогрецька)».

Впровадження курсу «Ділова українська мова» - це важливий крок, який покликаний не тільки поглибити й по-новому осмислити знання з сучасної ділової української мови, які студенти уже здобули, навчаючись у ВНЗ (дисципліна вивчається на 4-му курсі у 8-му семестрі), а й дати їм лінгвістичну освіту, необхідну для вільного і правильного користування мовою, зокрема в діловому спілкуванні.

Предмет вивчення:

  • практичний аспект сучасної української літературної мови;

  • офіційно-діловий стиль і засоби ділового мовлення;

  • культура усного та писемного мовлення;

  • правила мовного оформлення особистих та службових документів;

  • наукові принципи орфографії, орфоепії, пунктуації тощо;

  • особливості перекладу фахової термінології (російська – українська);

  • редагування тексту.