Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Звіт з лабораторної роботи №6 Куриш Діани.docx
Скачиваний:
7
Добавлен:
24.08.2019
Размер:
12.47 Mб
Скачать

Висновок

Отже, під час виконання даної роботи я вдосконалила навики роботи у текстовому редакторі типу MS Word у процесі оформлення звіту з лабораторної роботи, отримала навики роботи в середовищі ГІС «Google Earth», визначила структурно-функціональних особливостей ГІС «Google Earth», опанувала основні прийоми роботи з інструментами ГІС «Google Earth», проклала маршрут в ГІС «Google Earth» з смт.Лужани до входу в Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича.

Контрольні питання.

1) Проаналізуйте причини різного рівня якості відображення різних ділянок Землі в середовищі «Google Earth».

2) Дайте визначення таких термінів: інтернет-ГІС, браузер, формат *kml, просторова роздільна здатність супутникового знімка.

Відповіді на контрольні питання.

1). У Google Планета Земля пропонуються найкращі з існуючих зображень. Більшість з них створені в період від одного року до трьох років тому. Інформація, представлена в Google Планета Земля, збирається поступово і тому не може завжди відповідати реальним даним. Не можна, наприклад, побачити, як місцевість змінюється в режимі реального часу.

Команда Google Планета Земля постійно працює над збором зображень в максимально високому дозволі. Проте в даний час для деяких місцевостей немає таких зображень. Окремі області закрито хмарами або мають недостатню насиченість, тому зображення може виглядати розмитим навіть при високому дозволі.

2). Інтернет-ГІС - це програми, які дозволяють розміщувати на сайтах карти з певною тематикою з можливістю редагування та іншими функціями.

Браузер — програмне забезпечення для комп'ютера або іншого електронного пристрою, як правило, під'єднаного до Інтернету, що дає можливість користувачеві взаємодіяти з текстом, малюнками або іншою інформацією на гіпертекстовій веб-сторінці. Тексти та малюнки можуть містити посилання на інші веб-сторінки, розташовані на тому ж веб-сайті або на інших веб-сайтах. Веб-переглядач з допомогою посилань дозволяє користувачеві швидко та просто отримувати інформацію, розміщену на багатьох веб-сторінках.

Формат *kml - мова розмітки на основі XML для представлення тривимірних геопросторових даних в програмі «Google Планета Земля» («Keyhole» до її придбання «Google»).Підмножина мови KML 2.0 може використовуватися і для відображення двомірних карт в сервісі «Карти Google». Просторова роздільна здатність супутникового знімка - просторова роздільна здатність супутникових фотографій різна залежно від інструменту фотографування і висоти орбіти супутника. Супутникова фотозйомка часто доповнюється аерофотозйомкою, яка дозволяє одержати більш високу роздільну здатність, але має велику питому вартість (відображену у витратах грошових одиниць на м ²). Також супутникова фотозйомка може бути скомбінована з уже готовими векторними або растровими зображеннями в ГІС-системах (за умови що на знімках усунені спотворення перспективи і вони відповідним чином вирівняні ).