Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
26-30.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
25.08.2019
Размер:
206.85 Кб
Скачать

3) Якими нпа регулюється така діяльність?

зона з особливим режимом використання повітряного простору - частина повітряного простору, що межує із забороненою зоною, та/або повітряний простір над смугою земної поверхні завширшки 25 кілометрів углиб території України, яка проходить уздовж державного сухопутного кордону та/або берегової смуги прикордонних озер та інших водойм, прилеглих до державного кордону, а також над смугою завширшки 22,2 кілометра (12 морських миль), яка проходить по береговій лінії Чорного та Азовського морів углиб цих морів, в якій встановлюється особливий порядок виконання польотів та здійснення контролю за їх виконанням з боку органів управління Повітряних Сил Збройних Сил»

2.Має право

3.Ця діяльність регулююється Постановою Кабінету Міністрів України «Про затвердження Положення про використання повітряного простору України»

Билет 29

1. Варшавська система відповідальності авіаперевізника.

Згідно Варшавської конвенції 1929 р.,перевізник несе відповідальність за шкоду, заподіяну життю і здоров'ю пасажирів(смерть і тілесні ушкодження), багажу і/або вантажу(загибель, втрата або ушкодження), а також за запізнення при перевезенні. На російському ринку страхування відповідальності авіаперевізника за якість послуг, що надаються, при перевозці за запізнення не практикується.

Спочатку Варшавська конвенція встановлювала відповідальність перед пасажирами на ліміт 125 тис. золотих франків, або приблизно 10 тис. дол. США, відповідно до Гаагського протоколу 1955 р. [6] були удвічі підвищені максимальні розміри виплат пасажирам і склали 250 тис. дол. США.

"Варшавська система" обмежує відповідальність авіаперевізника, передбачаючи максимальні ліміти виплат постраждалим пасажирам [7]. Незабаром обмеження по Гаагському протоколу також були визнані недостатніми, і наступне підвищення сталося в 1966 р.: авіакомпанії, що здійснюють рейси в США і назад і через США, з метою підвищення рівня своєї відповідальності по 75 тис. дол. США розробили спеціальну угоду, яку було ув'язнено між Міжнародною асоціацією повітряного транспорту(ИАТА) і Управлінням цивільної авіації США(CAB/IATA 18900) [8]. Ця поправка була закріплена в ст. 22(1) Варшавських конвенції.

"Варшавська система" поширюється на усі міжнародні повітряні перевезення по найму, включаючи чартерні. Нині ліміти відповідальності перед пасажирами, при" вживані при міжнародних перевезеннях у ряді країн, відповідають лімітам Конвенції(10 тис., 20 тис. або 75 тис. дол. США).

Конвенція не поширюється на внутрішні перевезення в межах якої-небудь однієї держави, і тому умови "становлення і розмір відповідальності, визначені порядком внутрішніх перевезень в тих або інших країнах, істотно розрізняють: з одного боку, відомі держави, в яких відсутні обмеження відповідальності при здійсненні внутрішніх перевезень(наприклад, США, Японія), а з іншої - держави, які прийняли відносно внутрішніх перевезень положення, ідентичні положенням Варшавської конвенції або схожі з ними. Проміжне положення займає ряд держав(наприклад, Великобританія, Німеччина, Італія), які прийняли "Варшавську систему", але встановили при цьому більш високий рівень відповідальності.

Якщо пасажир з дозволу авіаперевізника знаходиться на борту повітряного судна без квитка або в квитку не міститься вказівка на обмеження відповідальності перевізника відповідно до "Варшавської системи", авіаперевізник не може розраховувати на ці обмеження і понесе при настанні страхової події необмежену відповідальність, а страховики у свою чергу можуть відмовити в страховій виплаті.

Межі відповідальності авіаперевізника за ушкодження багажу і вантажу визначаються на підставі договору про перевезення і регулюються або законодавством країни, в якій

здійснюється перевезення вантажу, або при міжнародних перевезеннях відповідними міжнародними угодами(Варшавська конвенція 1929 р. і додаткові протоколи до неї).

Відповідно до Конвенції відповідальність за багаж або вантаж складає 250 золотих франків за 1 кг, або 17 одиниць СПЗ, або приблизно 20 дол. США, за предмети, що знаходяться у пасажира, 5 тис. золотих франків, або 332 одиниці СПЗ, або приблизно 400 дол. США на пасажира.

Перевізник може укласти з вантажовідправником угоду про встановлення більш високих лімітів відповідальності, проте вони не можуть бути нижчі лімітів, встановлених Варшавською конвенцією. Перевізник несе відповідальність в межах вказаних розмірів, якщо заздалегідь не була оголошена підвищена цінність багажу. Підвищена цінність багажу не може бути заявлена на певні види предметів. Деякі перевізники не несуть відповідальність за крихкі, цінні або швидкопсувні предмети(інформація такого роду може бути отримана у авіаперевізника).

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]