Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
КЕТЧУП-ПОКУТТЯ.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
25.08.2019
Размер:
348.67 Кб
Скачать

6. План маркетингу

Основним ринком збуту вироблюваного продукту є внутрішній ринок України (100% у перші три роки роботи АТ «Покуття») з наступним виходом на ринок країн близького зарубіжжя 5% обсягу продажу).

У перші три роки ринкового проникнення споживачу будуть запропоновані чотири рецептурних різновиди кетчупів; з початку четвертого року виробництва на ринку з'являться нові продукти переробки томатів: томатний сік і паста; томати, консервовані у власному соку; томат-оре і томат-суп для дитячого харчування, міні-порції.

Основним каналом розподілу вироблюваної продукції буде дворівневий канал:

П ідприємство- Оптова Роздрібна

виробник торгівля торгівля Споживач

через який буде забезпечуватись збут 70% виробленого продукту. З четвертого року виробництва частка цього каналу розподілу знизиться до 45% за рахунок збільшення обсягів збуту через інші канали, а саме:

— через фірмові магазини АТ «Покуття» (з 10 до 20% загального обсягу продажу);

— експорт продукту у країни співдружності (15% загального обсягу продажу).

Канал розподілу:

Підприємство- Дрібнооптова Підприємства

в иробник торгівля громадського харчування,

охоплює 20% виробленого продукту.

Отже, через три роки після початку виробництва продукції АТ 'Кетчуп" буде сформовано систему її збуту, що включає: дворівневі канали розподілу - 60% загального обсягу продажу;

дворівневі канали розподілу — 20% загального обсягу продажу; канал прямого маркетингу — 20% загального обсягу продажу.

Основними споживачами пропонуємого продукту будуть низько - і середньозабезпечені категорії населення України (85-90% платоспроможних споживачів), що зумовлено доступністю ціни продукту, котра буде мінімум на 30% нижчою за ціну конкурентів. Планом маркетингу передбачається надавати 10-20% знижку крупне - і дрібнооптовим покупцям.

Щорічно 13-15% виробничих витрат буде направлятися на здійснення маркетингових заходів, у тому числі на: рекламну кампанію нашого продукту; участь у виставках товарів;

виробництво етикеток з рецептурою приготування і рецептів вживання, що приверне покупців і допоможе завоювати їх довіру.

Стимулювання продажу буде здійснюватися за планом: більший обсяг купленого товару — більша знижка покупцеві.

Запити наших покупців ми завжди будемо бачити у: високій якості;

— ціновій доступності; широкому асортименті;

— постійній наявності продукту на прилавках магазинів. Наш девіз при здійснені продажу:

"Ми знаємо Ваш смак".

Розуміючи, що попит споживачів на наш продукт буде мати непостійний характер, що зумовлено сезонністю споживання консервованих продуктів, план проведення маркетингових заходів і к активність будуть ураховувати цей важливий фактор.

Здійснення пропонуємого плану маркетингу дозволить реалізувати наші плани одержання щорічного валового прибутку у розмірі 20% виробничих витрат і зайняти міцні позиції на ринку томатних приправ,