Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Курсова обл в бюдж 2012.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
26.08.2019
Размер:
508.42 Кб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

ЧЕРНІГІВСЬКИЙ ДЕРЖАВНИЙ ТЕХНОЛОГІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

Облік в бюджетних установах

МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ

до виконання курсової роботи

для студентів економічних спеціальностей

за напрямом 0501 "Економіка і підприємництво"

для спеціальностей 6.050100 "Облік і аудит"

для спеціальності 7.050106 – "Облік і аудит"

Чернігів чдту 2012

Облік в бюджетних установах. Методичні вказівки до виконання курсової роботи для студентів економічних спеціальностей /Укладач: Сизоненко О.В.– Чернігів: ЧДТУ, 2012.– 22 с.

Укладач: Сизоненко Олена Володимирівна, доцент кафедри "Обліку та аудиту"

Рецензент: Лень В.С., завідувач кафедри обліку та аудиту, кандидат економічних наук, доцент

ЗМІСТ

ВСТУП 4

1 ЗМІСТ І ПОСЛІДОВНІСТЬ ВИКОНАННЯ КУРСОВОЇ РОБОТИ 5

1.1 Вимоги до оформлення курсової роботи 5

1.2 Послідовність виконання теоретичних питань та практичної частини курсової роботи 7

2 ВИБІР ВАРІАНТУ КУРСОВОЇ РОБОТИ 8

3 ПЕРЕЛІК ТЕОРЕТИЧНИХ ПИТАННЬ 9

4 ВИХІДНІ ДАНІ ДО ПРАКТИЧНОЇ ЧАСТИНИ 12

РЕКОМЕНДОВАНА ЛІТЕРАТУРА 20

БАЛАНС (форма № 1) 25

Періодичність: квартальна, річна. 25

АКТИВ 26

1 26

ВСТУП

В Україні функціонують близько 40 тисяч установ та організацій різного профілю, які повністю або частково утримуються за рахунок державного чи місцевих бюджетів. Фінансово-господарська діяльність бюджетних установ характеризується низкою особливостей, які впливають на методику та організацію бухгалтерського обліку.

Бухгалтерський облік у бюджетних установах виконує свої конкретні задачі, має специфічні об’єкти, ведеться за окремим планом рахунків на балансі, який відрізняється від балансу госпрозрахункових підприємств та організацій. Зміни, що відбуваються в галузях невиробничої сфери за умов переходу до ринкової економіки, потребують адекватного нормативно-правового забезпечення в тому числі й бухгалтерського обліку.

Згідно з урядовою програмою реформування бухгалтерського обліку впроваджено нову економічну класифікацію видатків бюджетних установ, кошторис доходів і видатків, план рахунків і порядок його застосування, баланс та інші форми місячної і квартальної звітності.

Зміст запропонованої нижче курсової роботи являє собою комплексну задачу, що імітує господарську діяльність бюджетної установи, де застосовується меморіально-ордерної форма обліку затверджена Інструкцією про форми меморіальних ордерів бюджетних установ і порядок їх складання, затв. наказом ДКУ від 27.07.2000 № 68

В процесі виконання роботи студенти вивчають кореспонденцію рахунків з типових господарських операцій, набувають вмінь і навичок у заповненні основних первинних документів і бухгалтерських регістрів, складанні бухгалтерських довідок та довідок-розрахунків, складанні окремих форм бухгалтерської.

Методичні вказівки для написання роботи включають короткі пояснення по вибору варіантів вихідних даних і змісту роботи, примірний перелік таблиць, відомостей і меморіальних-ордерів, які використовуються при меморіально-ордерній формі обліку, порядок виконання та оформлення, список рекомендованої літератури.

1 Зміст і послідовність виконання курсової роботи

Вивчення курсу "Облік в бюджетних установах" завершується виконанням курсової Викладена нижче курсової робота є комплексною і логічно завершеною. Вона включає вивчення форм документів та вивчення кореспонденції рахунків, відображення господарських операцій в бухгалтерських документах та регістрах обліку, складання необхідних бухгалтерських довідок, складання повної оборотної відомості та Головної книги. Завершальною стадією контрольної роботи є складання балансу підприємства за формою 1 (бюджет).

Для успішного виконання контрольної роботи студенту потрібно познайомитися з формами бухгалтерських документів, з балансом і первинними документами бухгалтерського обліку бюджетної установи. Для студентів очної форми навчання основні стандартні форми первинних документів та регістрів бухгалтерського обліку наведені у методичних рекомендаціях з виконання практичних завдань з дисципліни “Облік в бюджетній сфері”. Крім цього необхідно використати нормативні документи ДКУ, КМУ та Мінфіну України, щодо затвердження відповідних форм первинних документів, регістрів, звітів, декларацій.

Курсової робота складається з двох теоретичних питань та практичної частини.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]