Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
07_premer_2003.doc
Скачиваний:
18
Добавлен:
26.08.2019
Размер:
2.17 Mб
Скачать

1. Технологія обробки текстової інформації (30 год.)

Поняття тексту та його обробка за допомогою комп’ютера. Технологія обробки текстової інформації. Текстові редактори, текстові процесори, видавничі системи. Призначення та можливості текстового редактора Microsoft Word. Запуск (завантаження) текстового редактора та вихід з нього. Вікно редактора та вікно документа. Діалогові вікна текстового редактора. Введення тексту у вікні документа. Збереження, закриття, початок нового, відкриття існуючого документа.

Пошук документа.

Використання довідки текстового редактора.

Відображення документа. Редагування тексту документа. Використання буфера обміну. Виправлення орфографічних і граматичних помилок. Форматування символів. Форматування абзаців. Форматування сторінок.

Технологія обробки великих документів. Використання стилів. Використання шаблонів.

Вставляння таблиць у документ.

Використання вбудованого редактора математичних формул.

Використання вбудованого графічного редактора. Вставляння картинок, діаграм, автофігур, написів у текст документа.

Кодування тексту. Формати подання тексту.

Перегляд і друкування документа.

Злиття документів.

Зв’язування та вставка в текст документа об’єктів з інших додатків.

Відправлення документів електронною поштою.

Перегляд та створення Web-сторінок. Гіпертекст.

Ознайомлення з роботою видавничої системи (при наявності).

2. Технологія обробки графічної інформації (15 год.)

Поняття про комп’ютерну графіку. Види комп’ютерної графіки. Графічні можливості комп’ютерів. Графічний екран, система координат. Подання графічної інформації. Графічні примітиви. Побудова найпростіших геометричних фігур: ліній, прямокутників, кіл, дуг, еліпсів. Графічний курсор. Найпростіші динамічні зображення: обертання відрізків, обертання вершин многокутників. Побудова та дослідження графіків функцій за допомогою комп’ютера. Знайомство з однією з математичних програм (Eureka, Dirave, Gran1): лінійні перетворення графіків функцій, параметричні рівняння ліній, параметричні рівняння прямої, кола, еліпса; дослідження на комп’ютері деяких властивостей еліпса та інших параметрично заданих кривих; полярна система координат; зв’язок між полярною і декартовою системами координат. Дослідження на комп’ютері деяких полярних кривих.

Кольори, 16- и 256- колірні графічні режими. Кодування кольору в різних режимах. Кодування 256-колірних зображень.

Системи опрацювання графічної інформації. Типи графічних файлів. Графічний редактор і його призначення. Запуск (завантаження) графічного редактора та вихід з нього. Структура головного вікна графічного редактора. Система команд графічного редактора. Набір інструментів. Палітра кольорів. Вікно документа (зображення). Діалогові вікна графічного редактора. Відкриття, збереження, редагування зображень. Графічні об’єкти й операції над ними. Введення тексту в зображення. Анімаційна графіка.

3. Технологія обробки числової інформації (25 год.)

Комп’ютери – інструмент обчислень. Обчислення за формулами. Призначення та можливості електронних таблиць. Електронні таблиці – сучасний інструмент комп’ютерних розрахунків. Обчислення в готовій таблиці. Введення чисел, формул і тексту в таблицю заданої структури. Побудова структури таблиці. Стандартні функції. Основні об’єкти в електронних таблицях і операції над ними (комірка, лист, книга). Побудова діаграм. Графіка. Форматування діаграм та таблиць. Правка книг та робочих листів: Настроювання електронних таблиць: макроси, меню, вікна, панелі інструментів, шаблони. Робота з файлами. Зв’язування та вкорінення даних та об’єктів з інших додатків. Створення баз даних за допомогою електронних таблиць. Пошук та виведення даних з таблиць. Використання електронних таблиць для розв’язання задач.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]