Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Заочное_теор._укр-19.12..doc
Скачиваний:
21
Добавлен:
27.08.2019
Размер:
382.46 Кб
Скачать

Порядок зберігання матеріальних резервів

Матеріальні цінності резерву необхідно зберігати в спеціально призначених приміщеннях або на майданчиках. Закладання матеріальних цінностей в резерв має бути оформлене актом. Акт про закладку матеріальних цінностей в резерв складають в двох екземплярах і зберігають у бухгалтерії та на складі. Матеріальні цінності в резерв закладають тільки цілими одиницями (ящик, бочка, мішок тощо). На майно, закладене в резерв, заводять картки обліку.

На підприємствах, де зберігаються матеріальні резерви, за наказом керівника створюють постійно діючі технічні комісії, які щорічно проводять перевірку карток обліку для виявлення предметів майна, які не відповідають затвердженій номенклатурі, діючим стандартам, технічним умовам, технології виробництва, а також предметів, терміни зберігання яких закінчилися або закінчуються. За результатами перевірок комісій складають акти.

Облік майна резерву на складі підприємства (пунктах зберігання) проводиться згідно з картками обліку за найменуваннями, марками, розмірами, сортами, партіями, а оснащення - за найменуваннями, кресленнями, шифрами тощо.

Матеріальні резерви розміщують на об'єктах, призначених або пристосованих для їх зберігання, а також на складах і базах підприємств за рішенням керівників відповідних центральних і місцевих органів виконавчої влади і керівників підприємств з урахуванням їх оперативної доставки до можливих зон НС. Накопичення резервів здійснюється за встановленими нормами і відповідно до річних графіків, затверджених керівниками центральних і місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування і керівниками підприємств.

Відповідальність за створення і зберігання матеріального резерву покладається на керівників підприємств.

Порядок створення відомчого, регіонального і місцевого резервів лз і предметів медичного призначення

Матеріальні резерви медичних засобів, медичного і спеціального майна для запобігання і ліквідації НС техногенного і природного характеру та їх наслідків створюються МОЗ України відповідно до закону України «Про захист населення і території від надзвичайних ситуацій техногенного і природного походження» і постанови Кабінету Міністрів України № 308 від 29.03.01 р. «Про порядок створення і використання матеріальних резервів для запобігання, ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру і їх наслідків».

На виконання цієї постанови з метою покращання матеріально-технічного забезпечення медичних сил і засобів, які забезпечують запобігання та ліквідацію медико-санітарних наслідків надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру, Наказом МОЗ України N 331 від 10.08.2001 «Про затвердження номенклатури резервів лікарських засобів, виробів медичного призначення та медичного обладнання для запобігання та ліквідації медико-санітарних наслідків надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру» затверджено номенклатуру та норми накопичення лікарських засобів, виробів медичного призначення, медичного обладнання відомчого та регіонального резервів для запобігання та ліквідації медико-санітарних наслідків надзвичайних ситуацій, а також номенклатуру лікарських засобів і виробів медичного призначення резерву лікувально-профілактичних закладів.

Резерви призначені для проведення невідкладних робіт з надання медичної допомоги громадянам, для запобігання або зменшення поразки людей, забезпечення епідемічного благополуччя в зонах НС техногенного, природного і соціально-політичного походження.

Резерви розміщують на Центральних складах спеціального медичного постачання МОЗ України і на складах баз спеціального медичного постачання управлінь охорони здоров'я облдержадміністрацій. Зберігання і облік резервів здійснюється згідно з нормативними актами.

Використання резервів здійснюється за рішенням керівників відповідних органів виконавчої влади, до компетенції яких належить створення, зміст і поповнення відповідних резервів.