Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Метод рекоменд Практика МС 2010.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
27.08.2019
Размер:
302.08 Кб
Скачать

Календарно-тематичний план проходження виробничої практики в митних органах

п/п

Зміст практики

Кількість

днів

1.

Ознайомлення із завданням і організацією роботи митних органів

4

2.

Вивчення порядку стягнення мита

5

3.

Вивчення порядку справляння і використання митних зборів

5

4.

Вивчення порядку стягнення податку на додану вартість

5

5.

Вивчення порядку стягнення акцизного збору

5

6.

Ознайомлення з організацією роботи відділу платежів митниці

5

7.

Ознайомлення з організацією фінансової діяльності митниці

4

8.

Оформлення і захист звітів

2

Всього

35

Програма виробничої практики студентів у податкових органи

  1. Структура державної податкової інспекції (адміністрації), її завдання та функції.

Підрозділи державної податкової інспекції (адміністрації), їх підпорядкування і взаємозв'язок. Функції управлінь та відділів. Права керівників органів податкової служби та їхніх заступників. Права посадових осіб податкових органів. Права та обов'язки платників податків. Відповідальність платників податків. Фінансові санкції. Адміністративні штрафи. Кримінальна відповідальність.

Правове регламентування діяльності податкових органів. Інструктивно-методичне забезпечення. Робота з роз'яснення податкового законодавства.

  1. Облік платників податків.

Облік платників податків — юридичних осіб. Єдиний банк даних про платників податків — юридичних осіб, його структура, порядок ведення. Журнал обліку платників податків та зборів для юридичних осіб.

Облік платників податків — фізичних осіб. Державний реєстр фізичних осіб — платників податків та інших обов'язкових платежів: мета створення, зміст інформації, джерела формування єдиного інформаційного фонду. Порядок реєстрації фізичних осіб в Державному реєстрі.

Особливості взяття на облік фізичних осіб — суб'єктів підприємницької діяльності.

Формування облікових справ платників.

3. Облік податкових надходжень.

Особовий рахунок платника податку. Облікові реєстри. Проведення контролю за своєчасним надходженням податків. Робота з комп’ютерними програмами з облікової та контрольної роботи. Нарахування недоїмок, пені.

4. Порядок прийняття декларацій та розрахунків, їх попередня перевірка.

Камеральна перевірка декларацій з ПДВ. Своєчасність подання декларацій, наявність додатків та довідок. Перевірка податкових зобов’язань з ПДВ. Правильність відображення оподатковуваних операцій.

Камеральна перевірка розрахунків акцизного збору. Своєчасність подання розрахунку. Правильність обчислення суми акцизного збору. Обґрунтованість зменшення акцизного збору при експорті підакцизних товарів. Документальне підтвердження здійснення експортної операції.

Камеральна перевірка декларацій про прибуток підприємства. Своєчасність подання декларації. Узгодженість даних, наведених у декларації, з відповідними даними, відображеними в додатках. Логіка арифметичних підрахунків. Визначення суми податку на прибуток, що підлягає сплаті до бюджету.

Контроль за повнотою нарахування збору нар розвиток виноградарства, садівництва та хмелярства. Суб’єкти, що підлягають контролю.

Дотримання порядку обліку основних фондів та нарахування амортизації. Обґрунтованість об’єктів амортизації. Правильність застосування норм амортизаційних відрахувань.