Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Звіт з практики.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
30.08.2019
Размер:
218.12 Кб
Скачать

Розділ 6 управління логістичними процесами

Класифікувати інформацію на основі документів діяльності підприємства (технологічні карти, угоди, рахунки, первинна документація обліку та планування, реєстри бухгалтерського обліку, статистична та податкова звітність).

Визначити основні напрямки руху інформації по горизонтальних та вертикальних ланках управління в середині підприємства. Описати, яка інформація надходить від зовнішніх джерел (постачальники, замовники тощо), а яка інформація має надаватись зовнішнім користувачам.

Проаналізувати акумулювання інформації по управлінським службам (первинних та вторинних підрозділах, планово-економічної, зооветеринарної, агрогідромеліоративної та інших служб).

Вивчити використання сучасних інформаційних технологій, подати перелік задач, що вирішуються за їх допомогою, по кожному структурному підрозділу підприємства. Проаналізувати задачі, які підлягають автоматизації та можуть підвищити якість прийняття управлінських рішень.

Розділ 7 організація управлінської праці

Використання робочого часу на підприємстві.

Робочий час – частина календарного часу, що витрачається на виробництво продукції або виконання певного обсягу робіт (послуг); тривалість часу, протягом якого робітник виконував або мав виконувати трудові обов’язки.

Використовуючи форму 3-ПВ «Звіт про використання робочого часу», скласти та проаналізувати баланс використання робочого часу на підприємстві (табл. 7.1).

Таблиця 7.1

Баланс робочого часу

Ресурси робочого часу

Людино-дні

Використання робочого часу

Людино-дні

у % до фонду робочого часу

20__ р.

20__ р.

20__ р.

20__ р.

кален-дарного

максимально можливого

20__ р.

20__ р.

20__ р.

20__ р.

Календарний фонд

Відпрацьова-ний час

Вихідні та святкові

Час, не використаний з поважних причин

Щорічні відпустки

в т.ч. хвороби

Максимально можливий фонд

вихідні та святкові дні

щорічні відпустки

навчальні відпустки

неявки з дозволу адміністрації

Втрати робочого часу

в т.ч. прогули

простої

Разом

100,0

100,0

100,0

100,0

Оцінити рівень організації управлінської праці на підприємстві (забезпечення оргтехнікою, якість виконання управлінських функцій тощо).