Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Завдання для самостійної підготовки з тем10.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
02.09.2019
Размер:
64 Кб
Скачать
  1. Перерахуйте органи виконавчої влади, що беруть участь в управлінні фінансами та митною справою?

Центральним органом управління фінансами є Міністерство фінансів України.

З метою забезпечення ефективного управління доходами та витратами в процесі виконання Державного бюджету України утворено Державну казначейську службу України при Міністерстві фінансів України, до складу якої входять Головне управління Державного казначейства України та його територіальні органи — управління Державного казначейства України в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі з відділеннями в районах, містах і районах у містах.

У сфері фінансів державне управління здійснює також Державна комісія з цінних паперів і фондового ринку (далі — Комісія) — центральний орган виконавчої влади, підпорядкований Президентові України та підзвітний Верховній Раді України.

Безпосереднє керівництво митною справою здійснює спеціально уповноважений центральний орган виконавчої влади — Державна митна служба України (Держмитслужба), яку було створено Указом Президента України «Про державну митну службу України» від 29 листопада 1996 р. Держмитслужба стала правонаступником ліквідованого Державного митного комітету України.

  1. Перерахуйте органи виконавчої влади, що беруть участь в управлінні фінансами та митною справою? (див. Пит. №9)