Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Товстенькому))).docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
02.09.2019
Размер:
29 Кб
Скачать

5.4. Особливості складування і транспортування

Гідроізоляційний матеріал "FLEXIGUM" є бітумною емульсією на базі води. Така особливість матеріалу "FLEXIGUM" накладає обмеження на транспортування і складування гідроізоляційного матеріалу - матеріал не повинен піддаватися дії низьких температур.

Температура зберігання матеріалу складає від +5 до +40 °С.

Металічні бочки з матеріалом "FLEXIGUM" поступають до України у великовантажних контейнерах, далі транспортується на склад, звідки її розвозять на об'єкти.

Найбільш економічною є схема доставки контейнера на будівельний об'єкт, минувши склад.

6. Охорона праці і техніка безпеки при веденні робіт

Роботи по пристрою гідроізоляції будівельних конструкцій підземної і наземної частини будівель і споруд з бітумно-латексної емульсії "FLEXIGUM" слід виконувати з дотриманням вимог СНІП Iii-4-80* "Техніка безпеки в будівництві", ГОСТ 12.3.040-86** "Система стандартів безпеки праці. Будівництво. Роботи крівлі і гідроізоляційні. Вимоги безпеки", ГОСТ 12.2.037-78 "Правила пожежної безпеки".

* Взамен СНіП Iii-4-80* діють СНіП 12-03-2001 і СНіП 12-04-2002. - Примітка виготівника бази даних.

** Діє СНіП 12-04-2002. - Примітка виготівника бази даних.

До виконання робіт по пристрою гідроізоляції допускаються робітники не молодше за 21 рік, які пройшли медичний огляд, навчені безпечним методам праці і маючі посвідчення. Особи, страждаючі шкірними і хронічними захворюваннями верхніх дихальних шляхів або слизистих оболонок очей, до роботи з бітумною емульсією не допускаються.

Безпека ізолювальників забезпечується дотриманням нормативної технологічної послідовності операцій, дотриманням правил зберігання гідроізоляційних матеріалів, правильним використанням установки того, що безповітряного розпилення. До початку роботи на об'єкті кожен робітник-ізолювальник повинні пройти інструктаж по техніці безпеки на робочому місці.

Перед роботою по пристрою гідроізоляції необхідно переконатися в надійності тимчасового або постійного кріплення котловану, в справності підіймального устаткування, ліфтів, установки нанесення, подаючих шлангів, форсунки забарвлення, інструментів і пристосувань.

Нанесення гідроізоляції в зоні стріловидного крану, що діє, забороняється.

Робітники, зайняті на пристрої гідроізоляції, мають бути забезпечені спецодягом, спецвзуттям і засобами індивідуального захисту (брюки, куртка бавовняна, рукавиці, черевики шкіряні, наколінники брезентові, респіратор, окуляри захисні).

Забороняється проводити роботи в котловані при відключеній системі водопониження, осіданнях, густому тумані і вітрі із швидкістю 15 м/с і більш.

Проведення зварювальних і вогневих робіт ближче 10 метрів від місця виконаної і стабілізованої гідроізоляційної мембрани з матеріалу "FLEXIGUM" забороняється.

Допуск робітників в котлован для виконання гідроізоляційних робіт вирішується лише після огляду майстром спільно з бригадиром цілісності і справності кріплення обгороджування, відсутність можливості прориву грунтових вод на робоче місце.

7. Контроль якості, прийом робіт

Для виконання матеріалом "FLEXIGUM" гідроізоляції будівельних конструкцій підземної або наземної частини будівель, споруд з високою якістю слідує:

- застосовувати якісні гідроізоляційні матеріали, що мають сертифікати і дозвільні документи (матеріал не повинен мати простроченого періоду зберігання, під час зберігання не має бути підданий заморожуванню);

- ретельно готувати підставу для нанесення гідроізоляційного матеріалу;

- точно дотримувати товщину гідроізоляційного слою, що наноситься;

- організувати виконання подальших монтажних і бетонних робіт, а також пересування механізмів в котловані так, щоб не ушкоджувати вже виконані шари гідроізоляції.

Приймання шару гідроізоляції і посилення виробляють до пристрою вище розміщеного елементу.

При цьому перевіряють якість виконаних конструктивних елементів гідроізоляції і відповідність застосованих матеріалів вимогам проекту і технологічної карти.

Контроль товщини гідроізоляції забарвлення, штукатурної, що наноситься, здійснюють:

- по співвідношенню витрати гідроізоляційного матеріалу на площу ізольованої поверхні;

- виміром мембрани градуйованим щупом.

У місці виявлення зменшення товщини нанесеного шару гідроізоляції додатковим розпиленням матеріалу має бути досягнута проектна товщина (нанесення додаткового шару матеріалу можливе, лише після того, як з поверхні випарується вся технологічна волога).