Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Лек. СПОУ 22.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
03.09.2019
Размер:
68.1 Кб
Скачать

7

Лекційне заняття

Тема: 22. Державна контрольно-ревізійна служба в Україні (2 год.).

План заняття:

  1. Структура, склад, підпорядкованість і статус державної КРС та координація її діяльності з іншими контролюючими органами. Призначення працівників державної КРС. Фінансування державної КРС.

  2. Головні завдання державної КРС. Проведення ревізій та перевірок. Взаємовідносини державної КРС з правоохоронними органами.

  3. Основні функції Головного КРУ України і КРУ в АРК, областях, містах Києві та Севастополі, а також контрольно-ревізійних підрозділів.

  4. Права державної КРС.

  5. Обов’язки і відповідальність службових осіб державної КРС. Розгляд скарг на дії службових осіб державної КРС. Правове становище і правовий захист службових осіб державної КРС.

  • Закон України «Про державну контрольно-ревізійну службу в Україні» // Відомості Верховної Ради України. – 1993. – Ст. 110.

  1. Структура, склад, підпорядкованість і статус державної крс та координація її діяльності з іншими контролюючими органами. Призначення працівників державної крс. Фінансування державної крс.

Відповідно до ст. 1 Закону України "Про державну контрольно-службу в Україні" (далі - Закон) Державна КРС складається з Головного КРУ України, КРУ в АРК, областях, містах Києві та Севастополі контрольно-ревізійних підрозділів (відділів, груп) в районах, містах і районах містах.

Державна КРС діє при Міністерстві фінансів України і підпорядковується йому (ч. 1 ст. 4 Закону). КРУ в АРК, областях, містах Києві та Севастополі підпорядковуються Головному КРУ України. До складу обласних КРУ входять контрольно-ревізійні підрозділи (відділи, групи) в районах, містах і районах у містах (ч. 2 ст. 4 Закону).

Державна КРС координує свою діяльність з місцевими радами та органами виконавчої влади, фінансовими органами, державною податковою службою, іншими контролюючими органами, органами прокуратури, внутрішніх справ, служби безпеки (ч. З ст. 4 Закону).

Головне КРУ України очолює заступник Міністра фінансів України, начальник управління, який призначається Кабінетом Міністрів України за поданням Міністра фінансів України. КРУ в АРК, областях, міст Києві та Севастополі очолюють начальники, які призначаються начальником Головного КРУ України за погодженням з Радою Міністрів АРК, обласними, Київською та Севастопольською міськими державними адміністраціями.

Начальники КРУ в АРК, областях, містах Києві та Севастополі призначають і звільняють керівників контрольно-ревізійних підрозділів (відділів, груп) в районах, містах і районах у містах (ст. 4 Закону).

Згідно зі ст. 7 Закону Головне КРУ України, КРУ в АРК, областях, містах Києві та Севастополі є юридичними особами, мають самостійні кошториси, поточні та вкладні (депозитні) рахунки в банках, печатки із зображенням Державного Герба України і зі своїм найменуванням. Контрольно-ревізійні підрозділи (відділи, групи) в районах, містах і районах у містах як структурні підрозділи КРУ в АРК, областях, містах Києві та Севастополі мають печатки і відповідні бланки. В окремих випадках Головне КРУ України має право вирішувати питання про надання права юридичної особи окремим контрольно-ревізійним підрозділам в районах, містах і районах у містах.

Положення про Державну КРС затверджується Кабінетом Міністрів України.

Видатки на утримання державної контрольно-ревізійної служби визначаються Кабінетом Міністрів України і фінансуються з державного бюджету (ст. 6 Закону).

Державна контрольно-ревізійна служба у своїй діяльності керується Конституцією України, цим Законом, іншими законодавчими актами, актами Президента та Кабінету Міністрів України.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]