Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Баран.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
05.09.2019
Размер:
239.62 Кб
Скачать
  1. Загальна організаційно-економічна характеристика пп «рбп «Моноліт».

Назва підприємства: Приватне підприємство «Ремонтно–будівельне підприємство «Моноліт» (скорочена назва ПП «РБП «Моноліт».)

Адреса підприємства: 07100, Київська обл. М. Славутич, квартал Московський. Буд.10 тел./факс: (04579) 2-66-13.

Керівник підприємства: Директор Щербина Микола Анатолійович.

Банківські реквізити: Р/р 26008301325235 у філії «Відділення ПАТ Промівестбанку в м. Славутич у Київській обл.» МФО 321154.

Ідентифікаційний код: 23581948.

Організаційно-правова форма: приватне підприємство.

Види діяльності за КВЕД:

45.21.1 Будівництво будівель

51.53.2 Роздрібна торгівля залізними виробами, фарбами та склом

60.24.0 Діяльність автомобільного вантажного транспорту

74.20.1 Діяльність у сфері інжинірингу

Свідотство про державну реєстрацію: серія А01 № 462500

Правовий статус ПП «РБП «Моноліт».

ПП «РБП «Моноліт» створено 13 грудня 1997 року за рішенням громадянина України Щербини Микола Анатолійович та засновано на приватій власності. Підприємство є юридичною особою: має відокремлене майно, право від свого імені укладати угоди, набувати майнових та не майнових прав, нести обов′язки, виступати у суді, третейскому суді, як позивач, відповдач, третя особа. Підприємство володіє, користується на власний розсуд належними йому основними фондами, цінними паперами та іншим майном, має самостійний баланс, власні і основні оборотні засоби, розрахунковий, валютний та інші рахунки в установах банків, круглу печатку, відповідні штампи, фірмові бланки та інші реквізити.

Мета створення підприємства та предмет діяльності

Метою створення є: ведення виробничо-господарської та іншої діяльності, спрямованої на створення нових робочих місць, отримання прибутку, а також для вирішення економічних і соціальних потреб власника та членів трудового колективу підприємства, участь в благодійницькій діяльності, виконання, у випадках передбачених законодавством, державних програм і замовлень, здійснення посередницької діяльності.

Предметом діяльності підприємства є:

- будівельна діяльність: виконання комплексних будівельних, ремонтних і реставраційних робіт, включаючи будівництво, ремонт, капітальний ремонт і реставрацію житла та споруд іншого призначення, а також виконання монтажних і пусконалагоджувальних робіт та робіт по художньому оформленню, розробка проектно-кошторисної документації на виконання таких робіт;

- виробництво будівельних матеріалів та їх реалізація;

- оренда та надання в користування рухомого та нерухомого майна;

- укладання інвестиційних договорів на будівництво житла та інших об′єктів, виконання будівельних, ремонтних, реставраційних, оздоблювальних, монтажних, пусконалагоджувальних робіт на замовлення фізичних і юридичних осіб;

- архітектурно-проектні роботи: проектування будівель та споруд, включаючи виготовлення робочих креслень, нагляд за будівництвом, планування міст, включаючи ландшафтне проектування садів, парків, спортивних споруд;

  • інші послуги в галузі проектно-конструкторських робіт;

  • проектування виробничих будівель та споруд, включаючи розміщення машин та устаткування;

  • будівництво, експлуатація, дизайн, розробка та виготовлення інтер’єрів громадських, житлових та нежитлових приміщень;

  • виготовлення та реалізація меблів;

  • виробництво та продаж засобів автоматизації, зв’язку, іншого обладнання та виробів з електронними компонентами;

  • виробництво та реалізація хімічних речовин, товарів хімічної промисловості та побутової хімії;

  • впровадження нових технологій, включаючи заходи по захисту навколишнього середовища;

  • здійснення художніх робіт;

  • придбання, ремонт, відновлення та експлуатація автомобільного транспорту, а також його реалізація і сервісне обслуговування;

  • розробка різноманітної проектно-вишуковальної, конструкторської та технологічної документації;

  • організація і заготівля, переробка та реалізація вторинної сировини та відходів виробництва;

  • оптова та роздрібна торгівля будівельними матеріалами;

  • надання маркетингових, консультативних, інформаційних, посередницьких послуг;

  • надання транспортно-експедиційних послуг та транспортних послуг громадянам і організаціям;

  • внутрішні та міжнародні доставки та перевезення вантажів.

Основним видом діяльності ПП «РБП «Моноліт» є діяльність, пов’язана із створення об’єктів архітектури, на яку є відповідна ліцензія серії АВ № 516224 видана Інспекцією державного архітектурно-будівельного контролю у Київської області.

Організаційна структура управління підприємством

Приватне Підприємство «РБП «Моноліт» засноване на приватній власності його власника. Діяльністю підприємства управляє його засновник - директор, головний інженер, заступники директора.

Рисунок 1. Організаційна структура ПП "ВіКо".

Організаційна структура підприємства є лінійно-функціональною. Лінійному керівнику в розробці відповідних рішень, програм, планів допомагають його функціональні замісники. Вони проводять свої рішення через вище керівництво ї доводять їх до виконавців нижчого рівня, їх роль на підприємстві дуже значна, оскільки вони здійснюють технічну підготовку діяльності, розробляють варіанти рішень питань, пов'язаних з керівництвом діяльності, звільняють директора від планування, фінансових розрахунків, матеріально-технічного забезпечення і т. ін. Управління фінансовою діяльністю здійснює. Разом з директором він несе відповідальність за фінансовий стан підприємства. Збутово-маркетингова діяльність належить заступнику директора по комерції. Заступник директора по комерції здійснює оперативне планування, реалізацію поставлених завдань, вносить відповідні корективи та здійснює контроль за процесом виконання плану. Взагалі, економічна служба побудована на принципі максимального врахування динаміки навколишнього середовища. Виходячи з цього, заступнику директора по комерції здійснює ціноутворення, прогнозування, економічний аналіз та управління персоналом. Свою діяльність, виходячи з стратегії розвитку підприємства, що визначає директор, він будує на основі інформації, отриманої від головного бухгалтера та керівника комерційного відділу. Організаційна структура постійно вдосконалюється, все більше пристосовується до ринкових умов господарювання, але головним напрямком вдосконалення є перехід до стратегічного менеджменту. В зв'язку з цим в перспективі все більше приділятиметься уваги управлінню маркетингом, що включає в себе не тільки прогноз розвитку ринку, але і можливість впливати на майбутнє.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]