Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Корбут.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
05.09.2019
Размер:
246.78 Кб
Скачать

30

НАЦІОНАЛЬНИЙ АВІАЦІЙНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

Інститут економіки та менеджменту

Факультет економіки та підприємництва

Кафедра економіки

ЗВІТ

З практики «Фаховий тренінг»

студента 3 курсу групи ЕП-319

напряму підготовки 6.030504 "Економіка підприємства "

Рубахи Христини Олегівни

База практики: ТОВ «Метелх»

Керівники практики: доцент Борисюк Ірина Олександрівна

Київ 2012

ЗМІСТ

Вступ…………………………………………………………………………………...3

1. Загальна організаційно-економічна характеристика ТОВ «Управління по будівництву тунелів і підземних споруд спеціального призначення»…………..4

2. Аналіз витрат на виробництво і реалізацію продукції (послуг)……………...10

3 Аналіз основних показників фінансово-господарської діяльності підприємства................................................................................................................11

3.1. Оцінка майнового стану підприємства……………………………………......11

3.2. Аналіз ліквідності підприємства………………………………………………14

3. 3. Аналіз фінансової стійкості підприємства…………………………………..18

3.4. Аналіз рентабельності підприємства………………………………………...22

4. Індивідуальне завдання ………………………………………………………….25

Висновки…………..……………………………..…………………………….……29

ВСТУП

В сьогоднішніх умовах господарювання значної уваги потребує практичне впровадження наукових методів та інструментів фінансового аналізу та управління на конкретному підприємстві. Застосування методів аналізу фінансово-господарської діяльності підприємства дозволяє не тільки діагностувати сьогоднішнє становище підприємства, але й спрогнозувати його розвиток у майбутньому.

Прогнозування розвитку підприємства необхідне за для знаходження альтернативних, більш ефективних та продуктивних напрямків здійснення його фінансово-господарської діяльності, визначення шляхів оптимізації та удосконалення.

Мета виробничої практики — здобути ґрунтовні знання з методики вивчення результатів діяльності підприємств для оцінювання рівня їх діяльності, доцільності використання ресурсів, досягнутого рівня ефективності виробництва й пошуку резервів її підвищення, а також навчитися використовувати ці знання в управлінні господарською діяльністю.

Для досягнення поставленої мети будуть вирішені наступні задачі:

  • проведення аналізу організації фінансової роботи на підприємстві;

  • визначення системи основних показників фінансово-господарської діяльності підприємства;

  • проведення аналізу активів та фінансових ресурсів підприємства;

  • здійснення оцінки фінансового стану підприємства;

  • вивчення фінансової звітності підприємства;

В даному звіті буде розглянуто аналіз фінансово-господарської діяльності ТОВ «Управління по будівництву тунелів і підземних споруд спеціального призначення», зокрема показники фінансового стану підприємства. Основні напрями діяльності: проектування, будівництво та реконструкція підземних інженерних мереж, будівництво підземних споруд та комунікацій, антикорозійний захист залізобетонних та металевих поверхонь.

1. Загальна організаційно-економічна характеристика тов «Компанія "Медтех" - розробка та виробництво медичного обладнання.»

Компанія "Медтех" розробляє, патентує і просуває на ринок медичне обладнання для ендоскопічної хірургії. В даний час компанією розроблені три апарати для хірургічних операцій, розроблених за участю провідних фахівців в області гастроентерології. Сім апаратів було запатентовано раніше.

До кінця третього року компанія планує підняти обсяг продажів до 40 млн грн., А розмір чистого прибутку - до 12 млн грн.

Через п'ять років компанія планує збільшити доходи до 5 млн грн.

Компанія вже подала запити на отримання патентів на три винаходи за допомогою найбільш авторитетних адвокатських фірм.

Сегменти ринку, на яких діє компанія, чітко окреслені і демонструють високі темпи зростання. Наприклад, ринок ендоскопічної венозної лігатури протягом наступних трьох років повинен збільшитися до 1 млрд грн. Один із засновників компанії брав участь у розробці найбільш вдалого винаходи в тій області, що став лідером ринку, і вніс в нього значні поліпшення.

Інший сегмент ринку апаратури для ендоскопічної хірургії - обладнання для очищення крові і тканин - також є дуже перспективним. Обладнання, запропоноване компанією в цьому сегменті, повністю задовольняє запити хірургів.

В даний час розмір цього сегмента ринку становить близько 50 млн грн., Але незабаром він може досягти декількох мільярдів рублів. Компанія Медтех планує продати ліцензію на свою технологію більш великої компанії.

За три роки компанія повинна зміцнити свої позиції на ринку і збільшити валовий маржу до 82,5%, підвищивши валовий прибуток до 30,750 млн грн.

1.1. Цілі

· До кінця третього року збільшити свою частку на ринку ендоскопічної венозної лігатури до 10%.

· До кінця третього року збільшити валовий прибуток до 30,750 млн грн.

· У першій половині 2007 року підвищити капіталізацію компанії на 2 млн грн.

· Виграти урядові гранти на суму 3 млн грн.

· У 2007 р. продати ліцензію на винахід за 5 млн грн. 1.2. Місія

Місія компанії Медтех полягає в розробці, виробництві і просуванні на ринок нових патентованих технологій в області медичного обладнання. Ці технології заповнять ринкові ніші, розмір яких складає як мінімум 50 млн грн. Кожна з технологій призначена для задоволення поточних потреб хірургів. Ціни, встановлені компанією, повинні бути привабливими для учасників ринку.

2.1. Власники компанії

Компанія Медтех є закритим акціонерним товариством з обмеженою відповідальністю. До складу її акціонерів входять такі фізичні та юридичні особи.

· Олексій Кузнєцов (2545000 акцій)

· Тимофій Молотов (500 000 акцій)

· Артур Макаров (50 000 акцій)

· Компанія Генезис (14 000 акцій)

2.2. План створення компанії

Ключові моменти плану створення компанії полягають у наступному.

· Витрати на патентування всіх технологій.

· Отримання популярності.

· Обладнання офісу

· Фінансування виробничих планів

· Оплата роботи менеджерів та засновників компанії

· Формулювання стратегічного плану. Збільшення капіталу за рахунок приватного розміщення акцій.

Загальні витрати на створення компанії досягають понад 3 млн грн. Брак капіталу для початку роботи становить 315 500 грн. Цей дефіцит буде покритий за рахунок випуску додаткових акцій та їх приватного розміщення.

Таблиця 1. Витрати на створення компанії

Початкові витрати

Патентування 1250 0,00 грн..

Канцелярські та офісні товари 50 0,00 грн

Консультанти 75 0,00 грн.

Страхування 75 0,00 грн

Програмне забезпечення 142 0,00 грн

Рекламні матеріали 100 0,00 грн

Розробка логотипу 25 0,00 грн

Зарплата керівництва 140000,00 грн.

Оренда 5000,00 грн

Загальні витрати 3167 5,00 грн

Активи

Грошові кошти 1 000 0,00 грн

Цінні папери 500 0,00 грн

Дебіторська заборгованість 900 0,00 грн

Товарно-матеріальні запаси 4500,00 грн

Інші поточні активи 0,00 грн.

Загальні активи 285000,00 грн

Брак капіталу для початку роботи -317 5,00 грн..

2.3. Розташування та можливості компанії

Офіс компанії Медтех розташований у м. Енськ на Центральній вулиці, будівля 1, к. 100 3. Послуги в орендованому приміщенні. Виробничий цех компанії розташований в промисловій зоні на вулиці Індустріальній, будова 143/187. Площа цеху становить 500 кв. м. В даний час компанія планує збільшити виробничі площі втричі. Орендна плата за квадратний метр становить 100 грн.

Компанія Медтех просуває на ринок три різних винаходи.

· Апаратура Visi-Band, використовувану при ендоскопічних операціях на травному тракті.

· Портативна апаратура Visi-Gator, використовувана для видалення згустків крові під час ендоскопічних операцій на травному тракті.

· Апаратура Visi-Lyser, використовувану для відкачування крові і осушення операційного поля під час лапароскопічних процедур.

Ці технології захищені патентами сім'ю.

3.1. Опис послуг

Компанія Медтех пропонує наступні види медичної апаратури.

Апаратура для управління судинними затискачами Visi-Band.

В даний час для видалення поліпів з травного тракту все частіше застосовуються хірургічні процедури, пов'язані із застосуванням ендоскопічної судинної лігатури.

Область застосування. Апаратура для управління судинними затискачами Visi-Band є пристроєм, що не залежить від системи доставки зонда. Вона впроваджується в організм з видаленої точки. (Нині лідерів у цій галузі є прилад Speedband компанії Новотек.)

Основні клінічні переваги. Лігатура Visi-Band дозволяє перекривати більш великі судини і ділянки тканин. Смуги затиску легко розтягуються і дозволяють безпечно пережимати як великі зони кровотоку, так і дрібні новоутворення. Внутрішній діаметр цих смуг близький до нуля, що дозволяє перехоплювати найдрібніші судини.

Сучасна технологія. В даний час найкращі затискачі для судин виготовляються з однорідних гумових матеріалів. Еластичність цих затискачів обмежена властивостями матеріалу. У межі розтягнення може бути семиразовим. Внутрішній діаметр типового затиску для судин стравоходу становить 1,8 мм. При варикозі стравоходу внутрішній діаметр затиску може розтягуватися до 12,4 мм. Цей діаметр приблизно відповідає діаметру ендоскопа. Варикозне розширення судин стравоходу, діаметр яких не досягає 1,8 мм, сучасними засобами перетиснути неможливо, так як затиск буде обвисати навколо тканини.

Пропонована технологія. Компанія Медтех розробила технологію наделастичні затиску, яка дозволяє у багато разів розтягувати стрічку. Інженерам компанії вдалося знизити внутрішній діаметр затиску практично до нуля. Затискачі, створені за цією технологією, відрізняються великою надійністю і здатні функціонувати дуже довго. В основі технології лежить спосіб внутрішнього стиснення затиску. Способи цього стиснення описані в патентній документації. Затискачі компанії Медтех здатні розтягуватися в 20 разів.

Лігатура компанії Медтех володіє безпрецедентними властивостями і набагато перевершує аналогічну продукцію інших фірм. Це робить її привабливою для виробництва та продажу. Прибуток, отриманий в результаті продажу, сприятиме зростанню акцій компаній, які стануть впроваджувати наш винахід.

Додаткові клінічні переваги.

· Лігатура Visi-Band дозволяє віджимати відразу кілька посудин самого різного діаметру шляхом введення тільки одного пристрою.

· Лігатура Visi-Band забезпечує максимальну видимість для тунельного відеозонда під час ендоскопічного дослідження.

· Лігатура Visi-Band забезпечує максимальну мобільність ендоскопа під час ендоскопічного дослідження.

· Лігатура Visi-Band дозволяє набагато швидше збирати ендоскоп і прискорює процедуру ендоскопічного дослідження.

· Діаметр лігатури Visi-Band набагато менше діаметра конкурентів.

· Під час ендоскопічного дослідження за допомогою апаратури Visi-Band пацієнти відчувають себе набагато комфортніше і гарантовані від травм.

· За допомогою лігатури Visi-Band можна віджимати найдрібніші судини.

· Лігатури Visi-Band дозволяє одночасно використовувати декілька затискачів за ціною одного.

Отже, коротко підсумуємо основні переваги нової технології.

· Підвищена видимість, що поліпшує роботу відеозонда.

· Менші розміри і підвищена еластичність затискачів, що дозволяє віджимати більш дрібні судини.

· Можливість внутрішньої завантаження затискачів без їх переміщення.

· Можливість доставки більшої кількості затискачів (вісім, а не шість).

· Значне здешевлення виробництва.

Обертовий інструмент для відрізання і відкачування тканин Visi-Gator

Інструмент Visi-Gator призначений для видалення згустків крові і вільних фрагментів тканини під час осушення операційного поля при лапароскопічної хірургії. Він дозволяє виявляти кровоточать виразки в шлунку, гематоми, згустки в фаллопієвих трубах, а також аневризму судин головного мозку. В даний час для цього використовуються вкрай неефективні грубі трубки, які містять кілька дірок, що перешкоджають засміченню.

Область застосування. Приховані скупчення утримуваної крові в шлунку заважають повній візуалізації внутрішньої поверхні шлунка в 5,6% випадків гострого шлункової кровотечі. Як вказувалося в жовтневому номері журналу гастродуоденальна ендоскопія, приховані скупчення крові пов'язані з підвищеною захворюваністю і смертністю. Агресивні механічні та фармакологічні заходи, спрямовані на виявлення скупчень крові вкрай необхідні, для того щоб запобігти кровотечі під час ендоскопії. "

Основні клінічні переваги. Інструмент Visi-Gator при необхідності впроваджується через біопсійний канал ендоскопа. Для встановлення і використання інструменту Visi-Gator немає необхідності витягувати зонд.

Сучасна технологія. Зрошення з подальшою відкачкою часто є неефективним через тромбів і закупорки каналів відкачування. Струмені води під високим тиском проникають в тромби і можуть навіть зашкодити м'які тканини.

Пропонована технологія. Інструмент Visi-Gator являє собою тонкий, надзвичайно еластичне пристрій для вприскування, впроваджуване через біопсійний канал через дистальний кінець ендоскопа. Швидке обертання декількох спіральних елементів передається розчинним жгутикам і сприяє відкачці рідини. Доцентрова сила сприяє розтягуванню джгутиків та їх проникненню як поздовжньому, так і в поперечному напрямку. Крім цього можливе використання вакууму. Центральний канал цього інструменту можна також використовувати для іригації, доставки ліків та інших терапевтичних заходів.

Додаткові клінічні переваги.

· Інструмент Visi-Gator має підвищену здатність розчиняти тромби.

· Інструмент Visi-Gator дозволяє активно відкачувати рідини і частинки тканини через біопсійний канал за допомогою помпи.

· Інструмент Visi-Gator продовжує розчиняти тромби навіть в ході прокачування через біопсійний канал.

· Інструмент Visi-Gator не допускає засмічення і здатний до самостійної очищенню.

· Інструмент Visi-Gator не має грубих поверхонь всередині біопсійного каналу, що сприяють високій швидкості зносу.

· Інструмент Visi-Gator дозволяє здійснювати зрошення внутрішніх органів, відкачку тканин та інші терапевтичні заходи.

Устройство Visi-Lyser для орошения и откачки тканей при лапароскопических хирургических операциях

Область применения. Устройство Visi-Lyser представляет собой отдельный инструмент для откачки жидкости и орошения тканей во время лапароскопических хирургических операций.

Основные клинические преимущества. Инструмент Visi-Lyser позволяет растворять даже очень плотные тромбы на месте их обнаружения.

Современная технология. Обычные инструменты для откачки жидкости и орошения тканей склонны к быстрому засорению.

Предлагаемая технология. Устройство Visi-Lyser похож на аппарат Visi?Gator, но содержит в центральном канале дополнительный механизм для растворения тромбов.