Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
1виробнича практика.4 КУРС 2009 Г (1).doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
05.09.2019
Размер:
219.65 Кб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

ЄВРОПЕЙСЬКИЙ УНІВЕРСИТЕТ

КАФЕДРА ОБЛІКУ, АНАЛІЗУ І АУДИТУ

ЗАТВЕРДЖУЮ”

Ректор

________________ Тимошенко І. І.

____” __________________ 2009 р.

ВИРОБНИЧА ПРАКТИКА СТУДЕНТІВ

Навчальна програма

Галузь підготовки: 0501 "Економіка та підприємництво"

Напрям підготовки: 6.050100 “Облік і аудит”

Київ – 2009

Укладач: к.е.н., доц. Кислиця Олена Якимівна

к.е.н., доц. Кір’ян Світлана Михайлівна

ст. викл. Гироль Світлана Вікторівна

Рецензенти: к.е.н, проф. Крисюк Володимир Іванович

Розглянуто і затверджено на засіданні кафедри

обліку, аналізу і аудиту

протокол № ___ “____” _________2009 р.

Завідувач кафедри __________ проф. Крисюк В.І.

Рекомендовано Методичною радою університету

Протокол № ______

“____” _________ 2009 р.

Рецензія на навчальну програму з виробничої практики для спеціальності: 6.050100 “Облік і аудит”

Навчальна програма з виробничої практики визначається діючим навчальним планом, освітньо-кваліфікаційною характеристикою бакалавра, освітньо-професійною програмою підготовки бакалавра та відповідними програмами з курсу спеціальності 6.050100 "Облік і аудит".

Навчальна програма з виробничої практики складається з трьох розділів. Перший розділ анотація “Загальні положення” складається з: мети; завдання; що студент-практикант повинен знати і вміти; організації та керівництва практикою; підведення підсумків виробничої практики та звіт студента. Другий розділ включає зміст тем виробничої практики з бухгалтерського обліку і аудиту. У третьому розділі розглядаються індивідуальні завдання на виробничу практику студента.

Навчальна програма побудована таким чином, що дає можливість поглибити на основі закріплення теоретичних знань з бухгалтерського обліку та аудиту фінансово-господарської діяльності підприємств, організацій, самостійно набути необхідні практичні навички щодо обліку та аудиту фінансово-господарської діяльності підприємства.

Виходячи з цього, дана навчальна програма відповідає вимогам вищої школи, може бути рекомендована до впровадження у навчальний процес та до друку.

Рецензент,

к.е.н., проф., зав. кафедри обліку,

аналізу і аудиту Крисюк В.І.

Анотація

Метою виробничої практики є поглиблення та закріплення теоретичних знань з бухгалтерського обліку, аналізу та аудиту фінансово-господарської діяльності підприємств, організацій, набуття необхідних практичних навичок самостійної роботи.

Зміст виробничої практики визначається діючим навчальним планом, кваліфікаційною характеристикою бакалавра, освітньо-професійною програмою підготовки фахівців та відповідними програмами з курсів по спеціальності "Облік і аудит ".

1.1. Завдання практики.

У період проходження виробничої практики студенту необхідно глибоко засвоїти систему організації бухгалтерського обліку на підприємствах та методику проведення підприємствами, організаціями аналізу та аудиту.

Студенту необхідно ознайомитись з структурою бухгалтерської служби (відділу), законодавчими та нормативними актами, функціями діяльності окремих відділів та підрозділів на базових підприємствах. Необхідно у повному обсязі оволодіти нормативно-правовою базою, яка регулює та контролює діяльність бухгалтерської служби на підприємствах. Зібрати матеріал для виконання дипломної роботи.

Студент-практикант повинен знати:

  • методологічні принципи ведення бухгалтерського обліку та володіти теоретичними знаннями для застосування їх на практиці.

Студент-практикант повинен вміти:

  • працювати з первинними документами, уміти їх складати, обробити і згрупувати в однорідні по складу відомості.

  • відображати господарські операції по рахунках бухгалтерського обліку, які мають місце на підприємствах в час проходження практики.

  • підрахувати обороти по рахунках, відобразити їх в необхідних Журналах-ордерах і відомостях, а також в Головній книзі.

  • скласти оборотні відомості по аналітичним і синтетичним рахунках. Перевірити вірність обліку аналітичних рахунків відкритих до відповідних синтетичних рахунків.

  • скласти фінансову звітність по результатах діяльності підприємства.