Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Фин. анализ 2 часть.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
06.09.2019
Размер:
42.47 Кб
Скачать
  1. Знайдемо показники рентабельності

Для знаходження показників рентабельності, необхідно знайти величину чистого прибутку, наступним чином (податок на прибуток – 23%):

(5.1)

(5.2)

Коефіцієнт рентабельності активів – характеризує, скільки прибутку отримали на кожну гривню майна підприємства. Знайдемо за формулою:

(5.3)

Коефіцієнт чистої рентабельності реалізованої продукції - показує прибуток, отриманий с кожної гривні реалізованої продукції. Знайдемо за формулою:

(5.4)

Коефіцієнт чистої рентабельності виробництва – показує скільки гривень чистого прибутку приходиться на гривню витрат. Знайдемо за формулою:

(5.5)

Коефіцієнт рентабельності власного капіталу – характеризує, скільки прибутку приходиться на 1 гривню власного капіталу. Знайдемо за формулою:

(5.6)

Отримані дані зведемо у таблицю:

Найменування показника

Розрахункове значення

Рентабельність активів, %

0,17

Рентабельність власного капіталу,%

0,28

Рентабельність виробництва,%

0,37

Рентабельність продажів,%

0,36

Висновок: Із розрахунку, бачимо що рентабельність активів дорівнює 0,17%. Рентабельність власного капіталу, характеризує ефективність його використання і складає 0,28%. Дані показники свідчать про ефективність використання всіх активів підприємства та власного капіталу. Рентабельність виробництва та рентабельність продажів мають значення 0,37% та 0,36% відповідно, це говорить про те, що на кожну гривню витрат підприємства та на кожну гривню проданої продукції приходиться в середньому 1 копійка чистого прибутку підприємства.