Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
metod.Dipl.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
08.09.2019
Размер:
346.11 Кб
Скачать

6.6. Оформлення додатків

У тексті дипломної роботи наводяться, як правило, найбільш важливі таблиці, схеми. Ілюстративний матеріал, що має допоміжний характер, таблиці із проміжними розрахунками, первинні документи й дані спеціальних спостережень, нормативні та довідкові матеріали можуть бути подані у вигляді додатків і розміщуються після списку використаних літературних джерел. Усі додатки мають бути пронумеровані наскрізною нумерацією в порядку посилання на них у тексті роботи. Посилання на додатки в тексті обов’язкові. Перед додатками повинен бути аркуш зі словом “ДОДАТКИ”, розташованим посередині сторінки. Додатки слід позначати послідовно великими літерами української абетки, за винятком літер Г, Є, І, Ї, Й, О, Ч, Ь, наприклад, Додаток А, додаток Б і т.д. Слово "Додаток" із його порядковою буквою розташовують у правому верхньому куті сторінки. Кожен додаток повинен мати тематичний (змістовний) заголовок. Ілюстрації, таблиці, формули, які розміщені в додатках, нумерують у межах кожного додатка. Наприклад, рис. Д. 1.2. – другий рисунок першого розділу додатка А1., формула А1- перша формула додатка А.

6.7. Загальне оформлення випускної роботи

Надрукована випускна робота брошурується й вкладається в спеціальну папку. При цьому матеріали розташовуються в такій послідовності:

1) титульний лист;

2) анотація (Додаток Д );

3) зміст із найменуванням усіх розділів і підрозділів роботи, і вказівкою

сторінок, на яких вони розташовані;

4) безпосередньо текст роботи;

5) список використаної літератури;

6) додатки.

7. Вимоги до рецензування й захисту

Згідно із затвердженим календарним планом студент зобов’язаний подавати випускну кваліфікаційну роботу науковому керівнику на перевірку частинами у встановлені графіком строки. У разі недодержання студентом календарного графіка виконання роботи науковий керівник має право не допускати студента до захисту.

Завершена робота подається науковому керівникові для визначення можливості винесення її на попередній захист. Після остаточного розгляду роботи науковий керівник ставить свій підпис на Титульному листі та надає письмовий відгук, у якому відмічає актуальність теми, теоретичний рівень і практичне значення роботи, її новизну та недоліки, а також оцінює випускну роботу .Форма відгуку на випускну роботу подається в Додатку 7.

Випускні кваліфікаційні роботи, які подані на кафедру з порушенням установлених в оприлюдненому графіку термінів, до розгляду не приймаються.

Завдання зовнішнього рецензування — попередньо оцінити теоретико-методологічний рівень підготовки студента, рівень оволодіння ним науковими методами в процесі дослідження, уміння застосувати теоретичні знання до аналізу практичної діяльності підприємств, здатність формулювати висновки й пропозиції, що мають практичне значення.

Рецензентами можуть бути провідні фахівці галузей, керівник на базі проходження виробничої практики, а також головні економісти банків, підприємств, за матеріалами яких підготовлена робота.

Зовнішня рецензія повинна бути надрукована чи написана власноручно рецензентом, підписана ним, завірена печаткою організації, де працює рецензент.

Рецензент має підписати рецензію із зазначенням свого прізвища, ім’я та по батькові, місця роботи й посади, і завірити підписом та печаткою організації. Форма - рецензії надана в Додатку 8.

За наявністю позитивної зовнішньої рецензії випускна робота передається до захисту.

Остаточно випускна робота оцінюється в процесі її захисту на засіданні Державної екзаменаційної комісії (ДЕК).

Час виступу не повинен перевищувати 10 хвилин. Він має бути стислим, конкретним, з використанням плакатів чи роздаткового матеріалу.

Головне призначення наочного матеріалу - проілюструвати дослідження автора, тому необхідно вчасно посилатися на відповідний матеріал, акцентувати на ньому увагу членів комісії.

Доповідь студента має розкрити:

  • актуальність теми;

  • об’єкт дослідження;

  • структуру роботи;

  • зміст проведеного дослідження;

  • висновки за результатами дослідження, зміст запропонованих заходів та обґрунтування їх ефективності (на це рекомендується витратити не менше 70% часу, відведеного для доповіді).

Після доповіді студента і його відповідей на запитання оголошуються відгук наукового керівника, рецензії на роботу.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]