Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Robochy_zoshit_2011 (1).doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
10.09.2019
Размер:
153.09 Кб
Скачать

Робочий зошит розроблено з метою закріплення знань студентів з найбільш важливих питань з дисципліни „Бухгалтерський облік” та полегшити виконання модульної контрольної роботи. У Робочому зошиті необхідно послідовно виконувати завдання згідно з умовами методичних вказівок.

Варіант контрольної роботи надається викладачем. Робота оцінюється у 25 балів. Критерії оцінки наведені нижче.

Завдання 1

Перенести в Оборотну відомість Робочого зошиту (Таблиця 1) суми початкових залишків на 1 січня поточного року (за Вашим варіантом), наведених у Відомості залишку у Додатку 1 Методичних вказівок і завдань до самостійної роботи. Використовуйте План рахунків бухгалтерського обліку (Таблиця 9).

Перевірте правильність записів – підрахуйте залишки за всіма синтетичними рахунками, спочатку за дебетом, потім за кредитом усіх рахунків. Ви повинні переконатися, що є перша пара рівностей: підсумок початкових дебетових залишків всіх рахунків повинен дорівнювати підсумку початкових кредитових залишків усіх рахунків.

До синтетичних рахунків 20 „Виробничі запаси” та 23 „Виробництво” поряд з основними рахунками відкрийте аналітичні рахунки (покупна вартість, ТЗВ; вироби 1 та вироби 2).

Завдання 2

У таблиці 2 Робочого зошиту за наведеними у Журналі реєстрації

господарськими операціями вказати кореспонденції рахунків та суми (за Вашим варіантом) проти кожної операції.

Розрахунки, які потребують операції виконуйте у таблицях 3-5, наведених до них.

Завдання 3

Відкрити схеми рахунків, тобто назвіть їх та внесіть до них початкові

сальдо на 1 січня, використовуючи дані Таблиці 1 «Оборотна відомість». До синтетичних рахунків 20 „Виробничі запаси” та 23 „Виробництво” поряд з основними рахунками відкрийте аналітичні рахунки (покупна вартість запасів, ТЗВ, вироби 1 та вироби 2). Зробіть записи проводок на схемах рахунків синтетичного та аналітичного обліку наведених нижче. Обов’язково вкажіть номери операцій.

Завдання 4

Розрахувати суми оборотів і визначити кінцеві залишки (сальдо) за кожним рахунком. Сума обороту – це сума запису за місяць по дебету окремо чи по кредиту (без суми початкового залишку). Сальдо кінцеве (дебетове) = Сальдо початкове (дебетове) + Оборот за дебетом – Оборот за кредитом. Сальдо кінцеве (кредитове) = Сальдо початкове (кредитове) + Оборот за кредитом – Оборот за дебетом.

Завдання 5

Перенести за кожним рахунком суми оборотів та сальдо до Таблиці 1.

Підрахуйте дебетові обороти за місяць на всіх рахунках та порівняйте з підсумком кредитових оборотів на всіх рахунках.

Якщо при відображенні господарських операцій Ви правильно використовували метод подвійного запису, то суми будуть тотожними – це друга пара рівностей. Підсумок дебетових залишків на кінець місяця на всіх рахунках повинен дорівнювати підсумку кредитових залишків на кінець місяця на всіх рахунках – це третя пара рівностей.

Завдання 6

За даними аналітичних рахунків та формами оборотних відомостей, наведеними у таблицях 6-7, складіть оборотні відомості за аналітичними рахунками та перевірте записи з даними синтетичного обліку у оборотній відомості до синтетичних рахунків.

Завдання 7

Скласти Баланс за формою, наведеною у Таблиці 8. Баланс є обов’язковою формою звітності. Активи підприємства - це ресурси, які Ви відобразили на активних рахунках як сальдо на початок – це суми, які записують у колонці „на початок звітного періоду”, сальдо на кінець - „на кінець звітного періоду”, інформація із пасивних рахунків записується до пасиву Балансу.

Врахуйте те, що: „валюта” Балансу не може збігатися з сумою сальдо оборотної відомості на суму зносу необоротних активів тому, що до розділу 1 активу Балансу включається тільки залишкова вартість основних засобів. Тобто, суми сальдо пасивного рахунка 13 „Знос необоротних активів” заносяться до статей першого розділу активу балансу „Знос”.

Критерії оцінки у балах:

1. Відкриття рахунків – 3 б.

2. Реєстрація операцій у журналі (кореспонденція рахунків) – 13 б.

3. Записи на схемах рахунків – 3 б.

4. Веденя оборотних відомостей – 3 б.

5. Складання Балансу

Покупна вартість матеріалу (сума)

ТЗВ (сума)

% ТЗВ

Необхідно списати ТЗВ (сума)

1. Сальдо на початок місяця

Х

2. Одержано за місяць

Х

3. Відпущено:

Х

- на виробництво виробу 1

Х

- на виробництво виробу 2

Х

- на загальновиробничі витрати

Х

- на загальногосподарські витрати

Х

Усього

?

Таблиця 3.

Розрахунок транспортно- заготівельних витрат (до опер. 5)

Таблиця 4.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]