Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
вступ загальна частина (Восстановлен).docx
Скачиваний:
7
Добавлен:
10.09.2019
Размер:
13.59 Mб
Скачать

2.4 Оздоблювальні матеріали

Естетичний вигляд інтер’єру залежить від правильного вибору і використання оздоблювальних матеріалів. Від організації простору та її впливу на емоційний стан людини залежить правильний підбір оздоблювальних матеріалів. У будівництві застосовуються матеріали, що випускаються промисловістю в різноманітних асортиментах, і виробу для внутрішньої й зовнішньої обробки будівництв. Крім штукатурних і декоративних розчинів і бетонів, до оздоблювальних відносять плиткові матеріали, вироби із природного й штучного каменю, листові лицювальні, плівкові й рулонні матеріали для обробки стін і стель, покриття для підлог, фарби й лаки, а також петлі, ручки та ін.

В інтер’єрі клубу використана обмежена палітра матеріалів.

Верхній шар підлоги - плиткові та дерев’яні поли з легким орнаментом. Підлога підтримує стильове направлення в інтер’єрі.

Важливу роль в інтер’єрі відіграють стіни, так як вони є акцентом інтер’єру. Композицію стилю в інтер’єрі вдало формує фонтан у центрі холу, який надає можливість на нього дивитися, сидіти на ньому, слухати шум води, це завжди заспокоює. В клубі стіни прикрашають одне одного, зроблені в хаотичному стилі. Стіни покриті шпалерами та фарбами. Шпалери виготовляють зі спеціального паперу, на який наносять водні суспензії фарб, що утворюють тло, і друкований малюнок. Асортименти шпалер досить різноманітний. Багато видів шпалер витримують 7, 8 кратну обробку теплою водою із застосуванням мийних засобів. До них відносяться вологостійкі друковані шпалери з високою міцністю барвистого шару. Вологостійкі шпалери із стійким покриттям, у свою чергу, витримують багаторазову вологу обробку. Шпалери випускаються в рулонах шириною 500, 600 і 750 мм. Довжина шматка в рулоні може бути 7; 10,5; 12 і 16 м.

Художньої виразності інтер`єру та створення комфорту для відвідувачів клубу досягається застосуванням елементом декоративного мистецтва, котрий доповнює інтер’єр соєю виразністю.

2.5 Розробка ескізів

На основі обладнання архітектурного середовища, оздоблюваних матеріалів, та конструктивного рішення було виконано декілька варіантів планів першого та другого поверху. На рисунку 2.1 показано розробка першого поверху клубу для молоді.

Рисунок 2.1 – Архітектурно-планувальне рішення першого поверху

На плані рисунку 2.2 майбутня концепція планування першого поверху.

Рисунок 2.2 – Планувальний вид першого поверху

Умовне розташування приміщень: холу, зони відпочинку, кафе та адміністративного приміщення, приблизно показано розташування меблів, показано на рисунку 2.3.

Рисунок 2.3 – Перший поверх з розташуванням обладнання

На плані рисунку 2.4 показано розробка другого поверху центру для молоді.

Рисунок 2.4 – Архітектурно-планувальне рішення другого поверху

Умовне розташування приміщень: зони інформації, спортивної зали, та сан частини, приблизно показано розташування меблів, показано на рисунку 2.5.

Рисунок 2.5 – Другий поверх з розташуванням обладнання

Подальші розробки інтер’єру молодіжного клубу наведені в наступному розділі 2.6 розробка та виконання остаточного варіанту.