Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Додаток 1 - ДОВІДНИК.docx
Скачиваний:
4
Добавлен:
11.09.2019
Размер:
8.01 Mб
Скачать

Оркестри, театри, ансамблі

З молоддю працюють: відомий поет-пісняр, заслужений діяч мистецтв, народний артист України – Вадим Крищенко, заслужені артисти України – Наталія Шелепницька, заслужені працівники культури України – Станіслав Семеновський, Євген Доненко.

Викладачі кафедри і студенти, які беруть участь у художніх колективах, побували за кордоном. Упродовж своєї історії народний ансамбль пісні і танцю «Колос»  репрезентував українське національне мистецтво в Бельгії, Білорусі, Болгарії, Грузії, Естонії, Латвії, Литві, Молдові, Німеччині, Росії, а також з джаз-гуртом «Октава» виступили з концертною програмою у США (штати Небраска та Північна Дакота). Народний духовий оркестр є дипломантом Міжнародного молодіжного музичного фестивалю «Копенгаген – 96» та фестивалю «Діфвіндс – 2000» (Люксембург), де посів перше місце

Студії та гуртки

Гурток «Художній салон» (керівник – Сова М.О.);

Гурток «Духовний світ мистецтва» (керівник  – Дєніжна С.О.);

Краєзнавчий клуб «Культура твого регіону» (керівник – Сироватський С.А.);

Гурток любителів театру «Мельпомена» (керівник – Панталієнко В.В.);

Гурток «Декоративна флористика», гурток «Голосіївська палітра» (керівник – Пузиренко Я.В.)

  • Прес-студія “Ідеал”

Керівник – доц. Вознюк Н.М.

  На заняттях студенти вивчають теоретичні основи журналістики: принципи, жанри, процес творення журналістського твору тощо. На індивідуальних заняттях роблять спроби написання журналістських творів (від найпростіших інформаційного характеру, таких як замітка, розширена інформація, інтерв’ю, звіт до більш складних – кореспонденція, стаття тощо). Їх практичні навики, так би мовити, осідають на сторінках університетських ЗМІ – факультетських стіннівках, газети “Голос студента”, а також окремі з них публікуються в мас-медіа по місцю проживання. Прес-студійці ведуть “Альманах”, в якому накопичують свої публікації.

  • Гурток “Декоративна флористика”

Керівник –  доцент, канд. філол. наук Пузиренко Я.В.

 

Метою роботи гуртка «Флористика» є вивчення студентами теоретичних засад та оволодіння практичними навичками створення флористичних композицій, а також сприяння формуванню екологічної культури, розкриттю творчого потенціалу, розвитку естетичного смаку та творчих здібностей студентства.

        На заняттях гуртка студенти вчаться: виконувати флористичні композиції у різних стилях; виготовляти флористичні композиції до народних свят та обрядів; готувати рослини для використання у композиціях як у свіжому вигляді, так і в засушеному; добирати посуд та аксесуари для виготовлення композицій.

 

  • Гурток “Харизматичний оратор”

Керівник – доцент, канд. філол. наук Грищенко І.В. 

Гуртківці практично оволодівають навичками різноманітних комунікативних стратегій, знайомляться із засобами ведення дискусії, вчаться майстерності почувати себе впевненим, сильним оратором, який легко спілкується з будь-якою аудиторією. Студенти навчаються долати страх перед аудиторією, невербально впливати на людей, конструктивно критикувати, грамотно давати поради тощо. Отримані знання та вміння мають допомогти студентам реалізувати свої ідеї, свої мрії і прагнення, використовуючи ораторське мистецтво як інструмент для зміни світу на краще.