Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
GOTOVI_ShPORI_AUDIT_2012_210.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
12.09.2019
Размер:
1.13 Mб
Скачать

41. Суб’єкти та об’єкти аудиторської діяльності

Субєкти ауд. Діял.:

1) Юрид. Особи:

-Ауд. Фірми трансаціальних ауд. компаній

-Ауд. Фірми Укр.

2) Фіз.ос.: приватні підприємці – аудитори.

Об’єкти аудиторської діяльності:

1) окремі форми фін. звітності; 2) облікові регістри; 3) первинні документи; 4) матеріали інвентаризації; 5) документи внутр. аудитора та сист. внутр.. контролю; 6) установчі док.; 7) фін. не бухг. Звіти; 8) та ін. об’єкти аудиту (фін. звітн. за попередні періоди, висновок аудитора за попер. рік)

53. Міжнар. Стан-ти ау-ту, надання впевненості та етики (мса).

Стан-ти ау-ту формують єдині осн вимоги до його якості та надійності і заб-ння відпов. рівня гарантій щодо резу-тів ауд перевірки при їх дотриманні. У 1977 з метою розвитку ау-ту у світ. масштабі була заснов. Міжнар Федерація Бух-ів. У її межах створ. постійно діючий Комітет міжнар. практики ау-ту (КМПА) при раді МФБ, котрий зараз носить назву Рада з МСА та надання впевненості (РМСАНВ). Осн завд. РМСАНВ є розробка і випуск: МСА, МС завдань з надання впевн, МС суп. послуг. МСА покликані уніфікувати підхід до ау-ту в міжнар масштабі й сприяти розв ау-ту в країнах, де рівень професіоналізму нижче заг-світ. МСА застосовують незважаючи на те, чи є аудит не залеж. дослідження фін інфо прибутк. або збитк. під-ва. Немає знач. специфіка орг-ції та правової власності під-ва. В усіх випадках аудит провод. з метою вивч і підтвердж. ФЗ під-ва та сис-ми обліку.У межах кожної країни МСА зазнають змін відповно до чинної практики ау-ту. Завд з над впевн – це завд, в якому фірма висловлює висновок, признач підвищити ступінь довіри визначених користувачів, які не є відповідал стороною, щодо рез-ту оцінки або визнач предмета завдання за відповідними критеріями. В МСА виділ завдання з над. впевн., щоб особливо підкреслити що найважл метою ауд перевірки є не лише ан-з та перевірка звітності, а й вираження обґрунтованої впевненості у достовірності цієї звітності Виконання проф завдань ау-ту пов'яз перш за все з тим, що а-ор несе певну відповідальність перед громадськістю. Саме тому технічні (професійні) стандарти аудиту тісно поєднані з Кодексом етики професійних бухг-рів, який є важливою складовою частиною МСА та надання впевненості. Цей документ має три основні частини: - частина А - застос до всіх професійних бухг-рів, - частина Б - застос до проф бухг-рів-практиків, - частина В - застос до штатних проф бухг-рів.

54. Особливості застосування МСА на національному рівні. Статус Міжнародних стандартів аудиту : • МСА призначені для використання під час аудиту фінансової звітності. Можуть також використовуватись при аудиті іншої інформації та наданні ауд послуг. • МСА містять основні принципи і необхідні процедури, а також відповідні рекомендації з їх використання. • У разі недодержання МСА аудитор повинен аргументувати причину відхилення (таке відхилення можливо тільки для підвищення рівня якості аудиту). • МСА підлягають використанню тільки в значущих аспектах. • МСА не зупиняють (підміняють) дії національних, але нац. повинні містити принципи, на яких побудовано МСА. • МСА можуть бути прийняті тією чи іншою державою як національні. У такому випадку орган, який має повноваження приймати і затверджувати національні стандарти (в Україні — Ауд палата України) готує відповідну заяву, передмову до МСА, посилання на відмінності діючого законодавства або практики аудиту від МСА (при значних розбіжностях). Крім того, якщо стандарти з деяких питань відсутні в МСА, вони можуть бути додатково розроблені в тій чи іншій країні.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]