Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Testi_na_PS екзамен.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
12.09.2019
Размер:
108.54 Кб
Скачать

Не оподатковуються пдв такі операції:

Операції, що не є об’єктом оподаткування: - Випуск (емісія) ЦП випущених суб’єктами підпр д-ті, НБУ, МФУ та органом місцев самоврядув; - Передача майна на відповідальне зберігання в оренду, нарахув та сплата комісійних у межах договору фін лізингу, передача та повернення майна з застави, виплата осн суми та % за іпотечним боргом; - Страхування та перестрах особами, які мають ліцензію, а також надання брокерами супутніх страхуванню послуг, сплати страх платежів до пенсійного та соц. фондів, виплати та обслуг пенсій; - Обіг валютних цінностей, банк металів, папер грошей, монет (крім нумізматичних), випуск та погашення держ лотерей, виплата винагород за ними, поставка непогашених поштових марок, конвертів та листівок (крім тих, що використ для колекціонування); - Послуги з інкасації, розрах-касового обслуг, залучення депозитів, обслуг та повернення вкладів, управл корпорант правами, операції з торгівлі за кошти або ЦП гр. зобов’язань. - Виплата в гр. формі ЗП, пенсій, степендій, субсидій, дотацій, дивідендів, роялті, поручительствами, а також надання комісійних, брокерських та дилерських послуг. - Реорганіз юр осіб. - Надання послуг позашкільними навч закладами. - Надання банками послуг у межах управл фондами банк управління, фондами операцій з нерух та іпотечного будівництва. - Оплата тритейського збору та послуг пов’язаних з розгляду справ тритейськими судами. - Надання послуг з анкетування і паркування торг порту судовими агентами. - Створ, надання та використ майнових прав інтелектуальної вл-сті.

Не справляється акцизний збір при імпорті фізичними особами підакцизних товарів на суму: 200 євро;

Непрямі податки існують у формі: специфічних та універсальних акцизів;

Низова ланка ДПС включає: ДПІ у районах, містах без районного поділу та у районах міст;

Об’єкт податку це: явище чи процес, наявність якого зобов’язує платника сплачувати обов’язкові платежі;

Об’єктом місячного оподаткування резидента податком з доходів фізичних осіб є: нараховані або виплачені платнику протягом місяця доходи зменшені на суму внесків до фондів загальнообов’язкового державного соціального страхування та суму податкової соціальної пільги;

Об’єктом оподаткування ПДВ є такі операції: експортно-імпортні; передача об’єктів у фінансовий лізинг;

Об’єктом оподаткування податком на прибуток є: прибуток, який визначається шляхом зменшення скоригованого валового доходу звітного періоду на суму валових витрат та амортизаційних відрахувань платника податку.

Об’єктом оподаткування фіксованим сільськогосподарським податком є: площа сільськогосподарських угідь;

Обов’язкові платежі поділяються на: плату, відрахування, податки;

Особа яка за останні 12 місяців здійснила оподатковуваних ПДВ операцій на 300 тис. грн. повинна зареєструватися: протягом 10 календарних днів.

Особа яка за останні 12 місяців здійснила оподатковується ПДВ операції на суму 300 тис. грн.. без ПДВ повинна зареєструватися: не пізніше 10-го числа наступного місяця після місяця в якому сума операції за попер. 12 міс. перевищ. 300 тис. грн..без ПДВ.

Особа, яка сплатила податок за І квартал 2011 року 25 травня повинна сплатити штраф 10%

Особа в якої ДПС виявила заниження податкового зобов’язання повинна сплатити штраф у розмірі 25%

ПДВ до держбюджету за І квартал 2010 року підприємство з квартальним терміном звітності повинно сплати не пізніше: 20 травня;

Перевезення вантажів українським транспортом за межами України оподатковується ПДВ за ставкою: 0 %;

Пеня розраховується у такому розмірі від облікової ставки НБУ 120%

Підакцизні товари поділяються на : 3 групи.(1. товари шкідливі для здоров’я, 2високорентабельні товари, 3.нафтопродукти)

Підлягають обов’язковій реєстрації як платники ПДВ: які за попередніх 6 місяців здійснили оподатковувані операції з реалізації товарів на суму, що перевищує 300 тис. грн. без ПДВ;

Підприємство яке заплатило ПДВ з запізненням на 45 днів повинно сплатити штраф в розмірі: 20 %;

Підприємство яке купило продукцію, яка не оподатковується ПДВ: + включає ПДВ до витрат підприємства;

Підприємство, яке імпортує товар на митну територію України 30 вересня 2011 р. повинно сплатити ПДВ: 20% на день подання митної декларації.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]