Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Testi_na_PS екзамен.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
12.09.2019
Размер:
108.54 Кб
Скачать

Податковий кредит фізичної особи це:

Податковий кредит це: зниження податку протягом певного періоду.

Податковий менеджмент це: процес управління податковою системою з метою реалізації податкової політики держави.

Податковий орган, який виявив заниження податкового зобов’язання повинен виписати штраф: 25% від суми до розрахованого органом ДПС заниженого платником ПЗ або заявленої ним до відшкодування суми з ПДВ, ППП. (не менше 170 грн.);

Подвійне оподаткування це: процес, що передбачає використання однієї податкової бази для нарахування двох і більше податків.

При придбанні звичайного патенту збір сплачується не пізніше: щомісячно не пізніше 15 числа попереднього місяця.

При придбанні короткотермінового патенту збір сплачується не пізніше: не пізніш як за 1 день до початку торгівлі.

Прибуток фізичних осіб від продажу квартири придбаної в 2005 році оподатковуються за ставкою: 15 %.

Рентна плата за видобуток нафти і газу в Україні диференціюється в залежності від: від глибини залягання (від поверхні до більше чим 5000 м). !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Рентна плата за транспортування газу та аміаку встановлюється з розрахунку транспортування їх на: 100 км.

Розподіл зібраних коштів за видачу дозволу на використання надр здійснюється: 100% до місцевого бюджету.

Розподіл зібраних коштів за видобування корисних копалин загальнодержавного призначення здійснюється: 50% до державного та 50% до місцевого бюджетів.

Розподіл зібраних коштів за землю здійснюється: 100% до місцевого бюджету.

Розрахунок рентної плати за транспортування нафти, газу та аміаку подається до ДПІ: протягом місяця (рентна плата стягується 15, 25 та 5 числа наступного місяця виходячи з обсягів транспортування за попередню декаду). !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Середня ланка ДПС включає: ДПА в областях, АР Крим, міст Києва та Севастополя та містах з районним поділом.

Соціальні наслідки ухилення від сплати податків: пов’язані із не правовим збільшенням доходів окремих платників та зменшення можливості для соціального забезпечення всього суспільства.

Ставка збору за першу реєстрацію транспортного засобу для легкового автомобілю встановлюється: на 100 см/куб.

Ставка збору за пільговий торгівельний патент становить: 0,05 мінімальної заробітної плати на рік.

Ставка збору за проведення торгівельної діяльності із придбанням короткотермінового торговельного патенту за один день становить: 0,02 мінімальної заробітної плати за день.

Суб’єктами податкового менеджменту є: органи законодавчої та виконавчої влади, контролюючі органи та платники податків.

Схема визначення виручки від реалізації, що надає можливість перейти на спрощену систему оподаткування з другого кварталу поточного року: фактична виручка за січень-лютий та розрахункова за березень-лютий.

Схема визначення виручки від реалізації, що надає можливість перейти на спрощену систему оподаткування з третього кварталу поточного року: фактична виручка за січень-травень та розрахункова за червень-грудень.

Схема визначення виручки від реалізації, що надає можливість перейти на спрощену систему оподаткування з четвертого кварталу поточного року: фактична виручка за січень-серпень та розрахункова за вересень-грудень.

Те що третина надходжень до бюджетів забезпечується непрямими податками є: недоліком вітчизняної податкової системи.

У 2010 році особа, яка має трьох дітей отримує соціальну пільгу на дітей за умови, що її доходи не більше (прожитковий мінімум 934 грн.): 3920;

У 2010 році прибуток фізичних осіб від продажу квартири придбаної в 2005 році оподатковується за ставкою: 15 %. !!!

Фіксований сільськогосподарський податок це: інтегральний податок, який справляється з одиниці площі;

Функції Головної ланки ДПА: розробка інструктивного та методологічного забезпечення податкової роботи в Україні, затвердження форм податкової звітності, інформаційно-консультативна робота серед низових ланок ДПА та платників податків, організація роботи щодо автоматизації діяльності ДПА, кадрова політика.

Функції низової ланки ДПС: здійснення контролю за додержанням платником податку законодавства щодо оподаткування, введення повного і своєчасного огляду платників податків і податкових надходжень, перевірка законності при здійснення валютних операцій, забезпечення застосування і своєчасності сплачення сум фінансових санкцій та адміністративних санкцій.

Функції податкового менеджменту: планування податкових надходжень, організація управління податковою системою, регулювання в сфері оподаткування, координація єдності дій податкових органів, стимулювання своєчасної сплати, контроль за виконанням податкового законодавства.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]